Praktische handleiding bij scheiden: Vitaal scheiden

Wij hebben meegewerkt aan het boek ‘Vitaal scheiden’. Waarom deze titel en wat kun je verwachten van het boek?

Waarom ‘Vitaal scheiden’?

Je leven staat op z’n kop als je gaat scheiden. Het raakt je in je basis en je hebt veel vragen en zorgen. De titel van dit boek ‘Vitaal scheiden’ lijkt dan misschien ‘vreemd’. Maar dit boek is juist bedoeld om te zorgen dat je het scheidingsproces zo goed mogelijk doorloopt en er wellicht zelfs sterker uitkomt. Het geeft veel informatie en ook diverse tips en handreikingen. Hierdoor ben je in staat om op verschillende gebieden bewuste keuzes te maken.

Zoals de keuze om je scheiding samen met de hulp van een mediator goed te regelen. Je steekt je energie dan niet in de strijd, maar je gaat uit van jullie gezamenlijke belangen. Zeker als je samen kinderen hebt, zorgt dit ervoor dat je ook later nog samen naar de diploma-uitreiking of de bruiloft van je kind kunt gaan.

Wat kun je verwachten?

Deel 1 van dit boek gaat in op de vraag hoe je alle praktische zaken zo goed mogelijk kunt regelen. Deel 2 besteedt aandacht aan de communicatie met je ex, de zorg voor je kinderen en hoe je omgaat met verschillende emoties die bij een scheiding om de hoek komen kijken.

Een aantal jaren geleden ben ik Resolve Scheidingsbemiddeling gestart vanuit het geloof dat het zoveel meer oplevert als je samen afspraken maakt en je scheiding in goed overleg afrondt. Dit helpt beide partners om weer op een positieve manier verder te kunnen gaan. Wij hebben dan ook volmondig ‘ja’ gezegd toen we de vraag kregen om mee te werken aan dit boek. We zijn er blij mee en trots op dat onze kennis nu op zo’n toegankelijke vorm naar buiten wordt gebracht.

Yvonne van den Berg, mediator en eigenaar Resolve Scheidingbemiddeling.

Ga naar de website van Vitaal scheiden of lees wat mediation bij de scheiding voor jullie kan betekenen.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button