mediator Almere

Mediator Way Ying Lee

Kennismaken? Neem direct contact op: 085 1302990

Ik kom bij jullie thuis in o.a. Almere, Amstelveen, Amsterdam, Bussum, Dronten, Hilversum, Huizen, Lelystad en Zeewolde

Door samen besluiten te nemen, is de kans dat de afspraken nagekomen worden ook veel groter. Dit alles maakt het verdriet om wat was misschien niet kleiner, maar de kans op geluk in de toekomst wel veel groter.

Ik ben een MfN geregistreerd mediator met de specialisatie familierecht. Voorheen was ik werkzaam als jurist. Ik heb de overgang naar mediation gemaakt, omdat ik merkte dat mensen in juridische procedures lang niet altijd geholpen werden met een positieve uitspraak.

In veel gevallen zijn de emoties namelijk het grootste probleem en zoekt men via de juridische weg de oplossing. Helaas komt men dan vaak van een koude kermis thuis. Bij mediation komen de emoties juist aan bod en dat levert veel betere oplossingen op.

Gesprekken vinden plaats in jullie eigen vertrouwde omgeving. Er worden afspraken gemaakt over de vertrouwelijkheid en omgang, om zodoende een veilige basis te creëren, waarin emoties niet geschuwd worden. Dit is vaak nodig om de klap van de scheiding te verwerken.

Door het uiten en bespreekbaar maken van de emoties, komt er ruimte voor acceptatie/berusting van het feitelijke uit elkaar gaan. Indien dit achterwege blijft is de kans groot dat de emoties het nemen van rationele beslissingen in de weg zal staan.

Als jullie gaan scheiden is er vaak veel onzekerheid over de toekomst. Mijn doel is om jullie in deze moeilijke tijd zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat doe ik door er voor jullie beiden te zijn. Als mediator ben ik namelijk neutraal en onafhankelijk. Ik zal jullie met mijn kennis en ervaring (en zo nodig met de kennis en ervaring van mijn Resolve collega’s) zo goed mogelijk van informatie voorzien.

Voor de meeste mensen is het welzijn van de kinderen het allerbelangrijkste. Als moeder van 3 kinderen, begrijp ik dit standpunt maar al te goed. Daarom heb ik als het even kan altijd een vertrouwelijk gesprek met het kind of de kinderen. Als er meer kinderen zijn kan het apart of samen. Voor de meeste kinderen is het namelijk heel fijn dat er ook naar hen geluisterd wordt, dat zij zo belangrijk zijn dat er een speciaal gesprek gevoerd wordt. Het helpt bij de verwerking van de scheiding.

Hoewel een echtscheiding of de verbreking van een relatie een verdrietige aangelegenheid is, biedt het jullie toch ook weer een kans op een nieuwe start. In mijn ogen is dit mogelijk als je beiden in staat bent de relatie netjes en respectvol af te sluiten. Zodoende blijven de mooie herinneringen bewaard en kunnen jullie beiden verder. Het motiveert mij enorm om hier een positieve bijdrage aan te leveren.

“Een scheidingsproces is de afsluiting van een periode. Dat kan op verschillende manieren. Er samen uit willen komen is het mooiste wat jullie kunnen doen voor jullie kinderen en voor elkaar. ”

Over mij

Ik ben een echt familiemens en heb 3 kinderen in de tienerleeftijd. Ik vind het heerlijk om met mijn familie verjaardagen en/of feesten te vieren.

Toen de kinderen klein waren, zijn we als gezin een aantal jaren naar het buitenland verhuisd en die jaren heb ik niet gewerkt, maar was ik de spil van ons gezin en ons sociale leven. Inmiddels ligt die tijd alweer jaren achter ons en combineer ik nu ons gezin met mijn werk als mediator. Meestal is dat heerlijk, maar het kan ook hectisch zijn en dan ontsnap ik graag even aan de hectiek door lekker te gaan wandelen op de hei of in het bos.

Ervaring

Ik ben een MfN geregistreerd mediator met de specialisatie familierecht. Voorheen was ik werkzaam als jurist en manager bij een grote rechtbijstandverzekeraar.

 

Wat klanten over mij zeggen

“De scheiding is door de goede begeleiding soepel verlopen.” – Wilma uit Almere

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Benieuwd of ik jullie ook kan helpen? Stuur mij een bericht
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo