Begeleiding bij scheiding

Waaruit bestaat goede begeleiding bij jullie scheiding?

begeleiding bij de scheiding

Waaruit bestaat goede begeleiding bij de scheiding?

We gaan een aantal belangrijke criteria noemen waar je op moet letten als je begeleiding bij de scheiding gaat zoeken:

  • Zorg dat er aandacht is voor de kinderen. De scheiding heeft ook impact op kinderen en elk kind reageert weer anders. Laat je goed informeren over wat er mogelijk is (denk aan verschillende vormen van zorgverdeling) én wat er vastgelegd moet worden. Zorg voor duidelijke en passende afspraken. Als bijvoorbeeld concreet is vastgelegd wanneer de kinderen van het ene huis naar het huis van de andere ouder gaat, ontstaat hierover geen ruis. Frustraties worden hierdoor zoveel mogelijk voorkomen.
  • Zorg voor snel duidelijkheid over zaken waar je wakker van ligt en zorgen over maakt. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen hoe je de kinderen het moet vertellen of dat je niet in de woning kan blijven wonen. Zorg voor die hulp, die antwoorden heeft op de vragen en behoeftes die er bij jullie zijn.
  • Zorg ervoor dat alles wordt geregeld. Je wilt geen losse eindjes en zeker geen dingen over het hoofd hebben gezien. Of erachter komen dat je toch nog zelf stappen moet zetten, die je niet voorzien hebt.
  • Zorg vooraf voor duidelijkheid over de kosten. Zo loopt de teller niet op, waardoor je aan het eind van het proces met een torenhoge onvoorziene rekening zit.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat kun je verwachten van de begeleiding van de scheiding van Resolve Visie?

Met onze dienstverlening ‘scheiden in 7 stappen‘ bieden wij een volledig scheidingspakket. De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin krijg je uitleg over wat wij kunnen betekenen en de kosten (het all-in tarief). De laatste stap is de juridische afwikkeling. Hieronder de stappen uitgewerkt:

  • We werken met een checklist en stappenplan. Dit betekent dat je weet welke stukken je moet verzamelen. Zo wordt er nooit iets over het hoofd gezien. Stap voor stap word je door onze mediators meegenomen in het proces. Je wordt goed geïnformeerd en er wordt met jullie meegedacht. Wat zijn goede afspraken over alimentatie? Hoe worden de financiën verdeeld? Wat is er mogelijk met de pensioenen?
  • Als jullie kinderen onder de 18 jaar hebben, maken we samen goede afspraken over hen in het ouderschapsplan. Wat past er bij hun en wat past er bij jullie? Wat vinden jullie belangrijk? Wil je bijvoorbeeld over jonge kinderen zaken vastleggen over de opvoeding, dan is dat mogelijk. We zorgen voor een passende zorgverdeling en maken afspraken over hoe je elkaar als ouders op de hoogte houdt. Om kinderen erbij te betrekken kunnen ze ook apart met onze mediator een kindgesprek hebben. Zij kunnen dan hun ideeën en zorgen vertellen.
  • Zaken waar je je zorgen over maakt, komen het eerste aan bod. Moeten jullie het nog vertellen aan de kinderen of maak je je zorgen over de kinderen? Dan bespreken we dit als eerste. Ook kun je je zorgen maken over of je in de woning kan blijven. Door onze samenwerking met HypotheekVisie kunnen wij snel zorgen voor antwoorden op vragen over de woning bij de scheiding.
  • Je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen. Ook dit gedeelte van de scheiding regelen wij.

Ook aandacht voor de emoties

Een scheiding heeft ook emotioneel een enorme impact. In de gesprekken met onze mediators is hier dan ook aandacht voor. Er is tijd en ruimte voor en soms wordt het ook begrenst, omdat je ook dingen geregeld wilt hebben. We letten er ook op dat de emoties van dat moment niet de keuzes beïnvloeden. Je wilt bijvoorbeeld niet dat één van beiden uit schuldgevoel dingen inlevert en hier een aantal jaren zich erg ontevreden over voelt. Dit geeft dan later weer problemen, waar je niet op zit te wachten.

Door aandacht te besteden aan de emoties investeer je in de onderlinge relatie. Dit levert jullie op dat je allebei beter verder kunt. Helemaal van belang als je samen ouders blijft en te maken met elkaar houdt.

Wij werken landelijk en onze mediators komen bij jullie thuis

Resolve Visie mediators werken landelijk, er is dus altijd een mediator in de buurt, die bij jullie thuis komt. Wij zijn gespecialiseerd in samen scheiden Dit houdt in dat je samen met onze mediators om de tafel gaat. Bij alle gesprekken zijn jullie allebei aanwezig en de belangen van beiden worden behartigd. Je wordt goed geïnformeerd, zodat er passende keuzes kunnen komen. Ook de juridische kant is bij ons in goede handen.

Onze mediators bieden een volledig scheidingspakket, die altijd afgestemd wordt op wat jullie nodig hebben. Samen regelen levert jullie rust en overzicht op, voor nu en straks.

Wat klanten over ons zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er waren goed geluisterd.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button