Scheiden met koophuis

Scheiden met koophuis: onze mediators zorgen voor snel duidelijkheid over jullie woning

eigen woning bij de scheiding

Wat zijn de opties van het koophuis bij jullie scheiding?

Al vroeg in het scheidingsproces bespreken we met jullie de opties van het koophuis, te weten:

 • Eén van jullie blijft in het koophuis:
  hierbij is de vraag of het financieel mogelijk is dat één van jullie in het koophuis blijft en de hypotheek op zijn of haar naam krijgt. Hierbij zijn een aantal zaken van belang. Namelijk het inkomen van diegene die de woning over wil nemen en of er sprake is van partneralimentatie. Deze kan twee kanten opwerken. Als diegene die het koophuis wil overnemen, partneralimentatie ontvangt, kan diegene meer lenen. Als diegene juist partneralimentatie betaalt, kan diegene minder lenen. Bij 55 plussers wordt ook het pensioeninkomen meegenomen.
 • Verkoop van het koophuis:
  als het niet haalbaar of niet wenselijk is dat één van jullie in het koophuis blijft zijn er een aantal dingen te bespreken. Zoals: wie blijft er in de woning tot de verkoop en hoe gaan jullie in deze tijd om met de kosten van het koophuis?
 • Jullie blijven allebei (tijdelijk) eigenaar:
  oftewel de woning onverdeeld laten. Jullie zijn en blijven in deze situatie allebei volledig aansprakelijk voor de hypotheek. Wanneer kies je hiervoor? Als het niet haalbaar is dat één van jullie de woning op zijn of haar naam krijgt, maar je wilt wel de woning aanhouden voor bijvoorbeeld de kinderen. Als jullie kiezen voor deze opties moeten er goede afspraken worden gemaakt over de termijn die je afspreekt en hoe je omgaat met de kosten van de woning.

Samen met onze mediators maken jullie goede afspraken over jullie koophuis

Samen met jullie regelen wij de hele scheiding. Jullie koophuis is hierbij een belangrijk onderdeel. Wat jullie kunnen verwachten van onze mediators:

 • Je wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden van jullie koophuis bij de scheiding. De opties worden op een rijtje gezet en de voors en tegens worden besproken. Wat zijn jullie wensen en wat is praktisch haalbaar? Ook wordt besproken welke factoren van invloed zijn, denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de partneralimentatie bij het verkrijgen van de hypotheek op naam. Er wordt altijd gekeken naar het hele plaatje; dus wat heeft de keuze voor invloed op jullie beiden en bij kinderen wat is de invloed op hen.
 • Door onze samenwerking met BMP Finance kunnen we zorgen voor korte lijnen. Jullie krijgen al vroeg in het scheidingsproces duidelijkheid: wij kunnen snel zorgen voor zekerheid over wat haalbaar is met jullie eigen koophuis én eventueel het kopen van een andere woning. De deskundige adviseurs van BMP Finance kunnen vervolgens direct jullie hypotheek regelen. Veel documenten die al aangeleverd zijn in het scheidingsproces, heeft de hypotheekadviseur ook nodig. Deze hoef je dus niet nogmaals te verstrekken.
 • Alle afspraken worden goed vastgelegd. Bij overname van de woning wordt bijvoorbeeld vastgelegd hoe een eventuele over- of onderwaarde verdeeld wordt. Bij samen tijdelijk eigenaar van het koophuis blijven wordt vastgelegd hoe om te gaan met de hypotheeklasten.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. 7 stappenplan scheiden

Met scheiden in 7 stappen alles goed geregeld

Met ons stappenplan voor scheiding zorgen onze mediators ervoor dat jullie scheiding van begin tot eind goed wordt afgewikkeld. Hiervoor betalen jullie een all-in tarief, zodat er geen verrassingen achteraf over de kosten zijn. Hiervoor ontvangen jullie:

 • In gesprekken bij jullie aan tafel worden alle zaken besproken. Denk aan alimentatie, jullie koophuis, financiën en pensioen. Bij kinderen worden er goede afspraken over hen gemaakt en vastgelegd in het ouderschapsplan.
 • Omdat een scheiding ook veel impact op kinderen heeft, bieden wij apart met hen een kindgesprek aan. Dit is laagdrempelig en gewoon bij jullie thuis. Kinderen worden uitgenodigd om hun verhaal te vertellen en aan te geven wat zij belangrijk vinden.
 • Als er over alle zaken keuzes zijn gemaakt, worden de afspraken vastgelegd in juridische documenten. Onze vaste advocaat zorgt vervolgens voor de afwikkeling bij de rechtbank. Als dit is afgerond, is jullie scheiding volledig geregeld.

Wat klanten over ons zeggen

“Prettige samenwerking, alles stap voor stap. Prettig, duidelijke afspraken. Zoekt naar oplossingen denkt mee.”
★★★★

“Wij hebben het als fijn ervaren. Goede uitleg. Een fijn luisterend oor. Iemand die mee denkt in de situatie en vooral eerlijkheid. Wij raden ze met een score van 10 AAN.”
★★★★★

Wij bestaan uit een landelijk netwerk van mediators

Wij zijn een landelijk werkend bureau en wij zijn gespecialiseerd in het regelen van scheidingen. Onze mediators komen bij jullie thuis om de scheiding in goed overleg van begin tot eind te regelen.

Bij een scheiding komt veel kijken en er zijn veel zorgen en vragen. Wat is mogelijk met ons koophuis? Kan ik hier blijven wonen? Hoe verdelen we de financiën? Hoe zit het met alimentatie? Hoe blijven we goed voor onze kinderen zorgen? Het kan lastig zijn om te bepalen waar je begint en ook kun je de informatie missen om goede keuzes te maken of om te bepalen welke stappen je moet zetten. Om deze reden is een mediator die jullie in dit hele proces begeleidt sterk aan te bevelen.

Duidelijkheid koophuis bij scheiden

Wanneer één van jullie in jullie koophuis wil blijven wonen, dan is het fijn als snel duidelijk is of het overnemen van de woning ook mogelijk is. Onze mediators kunnen direct contact opnemen met een hypotheekadviseur van BMP Finance om een eerste indicatie te krijgen over de mogelijkheden. Echter zijn er veel factoren van invloed op deze vraag. Denk hierbij aan de hoogte partneralimentatie, de waarde van de woning en de waarde van de verpande spaarpolis dan wel rekening. Onze mediators zullen er dan ook zorg voor dragen dat er over deze zaken snel duidelijkheid komt. Zodra deze zaken helder zijn, kunnen de hypotheekadviseurs zorgen voor zekerheid.

Dit betekent dat jullie niet van het kastje naar de muur worden gestuurd; maar dat er korte lijnen zijn:

 • Jullie worden ontzorgd: onze mediators zorgen dat alles rondom de scheiding wat te maken heeft met de eigen woning snel inzichtelijk wordt gemaakt én dat hier goede afspraken over komen. Zoals wat is mogelijk met partneralimentatie en een kloppend scheidingsconvenant.
 • Jullie krijgen al vroeg in het scheidingsproces duidelijkheid: wij kunnen snel zorgen voor zekerheid over wat haalbaar is met jullie eigen koophuis én eventueel het kopen van een andere woning.

De deskundige adviseurs van BMP Finance kunnen vervolgens direct jullie hypotheek regelen. Veel documenten die al aangeleverd zijn in het scheidingsproces, heeft de hypotheekadviseur ook nodig. Deze hoef je dus niet nogmaals te verstrekken.

Wij begrijpen dat keuzes over jullie woning en snel duidelijkheid hierover belangrijk voor jullie is. Jullie woning is meer dan een woning alleen. Het is je thuis, herbergt herinneringen en is voor jou en jullie kinderen een vertrouwde omgeving.

Een scheiding is vaak een emotionele en stressvolle periode voor alle betrokkenen. De behoefte aan een vertrouwde omgeving kan daardoor sterker zijn. Toch zal bij een scheiding één van de partners of beiden de eigen woning, jullie thuis, gaan verlaten.

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met BMP Finance

Scheiden met koophuis

Wij werken samen met BMP Finance, om jullie te ondersteunen en te ontzorgen in al het regelwerk. Vaak word je van het kastje naar de muur gestuurd wanneer je, vanuit een scheiding, wilt weten wat je mogelijkheden zijn om de woning over te nemen of om een andere woning te kopen.

Door onze vaste samenwerkingspartner BMP Finance krijg je al vroeg in het scheidingsproces duidelijkheid hierover.

Er zijn korte lijnen. Voordeel voor jullie is:

 • Jullie worden ontzorgd: onze mediators zorgen dat alles rondom de scheiding wat te maken heeft met de eigen woning snel inzichtelijk wordt gemaakt én dat hier goede afspraken over komen. Zoals wat is mogelijk met partneralimentatie en een kloppend scheidingsconvenant.
 • Jullie krijgen al vroeg in het scheidingsproces duidelijkheid: wij kunnen snel zorgen voor zekerheid over wat haalbaar is met jullie eigen koophuis én eventueel het kopen van een andere woning.

De deskundige adviseurs van BMP Finance kunnen vervolgens direct jullie hypotheek regelen. Veel documenten die al aangeleverd zijn in het scheidingsproces, heeft de hypotheekadviseur ook nodig. Deze hoef je dus niet nogmaals te verstrekken. Snel duidelijkheid over jullie koophuis

Wij begrijpen dat keuzes over het huis en snel duidelijkheid hierover belangrijk is. Jullie woning is meer dan een woning alleen. Het is je thuis, herbergt herinneringen en is voor jou en jullie kinderen een vertrouwde omgeving.

Een scheiding is vaak een emotionele en stressvolle periode voor alle betrokkenen. De behoefte aan een vertrouwde omgeving kan daardoor sterker zijn. Toch zal bij een scheiding één van de partners of beiden de eigen woning, jullie thuis, gaan verlaten.

Waarom BMP Finance?

BMP Finance is in 2009 gestart door geroutineerde hypotheekadviseurs die de belangen en wensen van de klant immer centraal stellen. Binnen haar compacte organisatie zorgen korte lijnen voor een adequate behandeling van het financieringsvraagstuk en de bijbehorende hypotheekaanvraag.

BMP Finance heeft al vele klanten geholpen aan een hypotheek passend bij hun persoonlijke situatie, waarbij zij haar motto  maatwerk = mensenwerk waarmaakt.

Lees hier wat mediation inhoud.

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button