Kosten mediation

Wat zijn de kosten voor mediation en de volledige afwikkeling van jullie scheiding?

kosten scheiding

Wat kost een mediator? De vraag die we toch wel het meest krijgen, is de vraag naar de kosten die bij een scheiding komen kijken. Heel begrijpelijk, er komt behoorlijk wat op je af en jullie financiële situatie zal door de scheiding gaan veranderen. Online zie je enorm veel over mediation en tarieven.

Gratis scheiden, goedkoop scheiden, totaaltarieven en op uurbasis. Maar wat klopt er nu? Zijn de kosten voor een scheiding fiscaal aftrekbaar? En hoe voorkom je dat je appels met peren aan het vergelijken bent?

Wij vertellen je meer over onze kosten voor mediation, de verschillen in kosten en of de kosten voor een scheiding fiscaal aftrekbaar zijn.

Gratis en goedkoop scheiden?

Om met de deur in huis te vallen, gratis en goedkoop scheiden staat haaks tegenover goed en zorgvuldig scheiden. Wil je alles zelf doen? Dus samen afspraken maken over jullie kinderen, de woning en de alimentatie? Dit kan allemaal, het risico bestaat alleen wel dat je bepaalde zaken vergeet en onvoldoende geïnformeerd bent om de juiste keuzes te kunnen maken. Het gevolg is dat je in de toekomst afspraken moet aanpassen waardoor de kosten alsnog behoorlijk hoog kunnen worden.

Kosten mediation Resolve Visie = all-in tarief

Resolve Visie hanteert voor haar mediation scherpe all-in tarieven, inclusief advocaatkosten, zodat jullie je geen zorgen hoeven te maken over extra kosten. Het is logisch dat er vragen zullen zijn waar je niet over hebt nagedacht. Die wil je toch graag kunnen stellen, zonder dat je hier meteen een factuur voor krijgt. Betalen voor wat je nodig hebt en vooral niet meer dan dat vinden wij namelijk heel normaal.

De hoogte van ons all-in tarief voor mediation is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. In hoeverre is er al overeenstemming en welke zaken zijn voor jullie van belang. Moet er bijvoorbeeld een ouderschapsplan worden opgesteld? Is er een eigen bedrijf? Wat hebben jullie nodig aan gesprekken om de scheiding goed te regelen. Onze kosten voor de scheiding (de vaste tarieven) zijn, net als onze dienstverlening, maatwerk. Zo betalen jullie nooit teveel, maar alleen voor wat je nodig hebt.

Wat klanten over ons zeggen

Prettige samenwerking, alles stap voor stap.“Prettig, duidelijke afspraken. Zoekt naar oplossingen denkt mee.”
★★★★★

Correct en ondersteunend:

Een scheiding is nooit leuk met veel emoties. Wat ik fijn vond is dat er erg veel aandacht uitging naar de nieuwe situatie met kinderen. Al mijn vragen werden beantwoord ik kan Resolve zeker aanraden.
★★★★★

Onze mediator bespreekt tijdens het gratis kennismakingsgesprek het all-in tarief met jullie. Naast de kosten, welke uiteraard belangrijk zijn, maak je ook kennis met onze mediator. Wie zit er bij jullie aan tafel? Heb je beiden een goed gevoel en vertrouwen in de mediator? Kennis en kunde vinden wij een vanzelfsprekendheid, maar gevoel is iets wat je ervaart en niet te vertellen is. Vandaar de mogelijkheid van het kennismakingsgesprek.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen.

Is er recht op een toevoeging?

Hebben jullie recht op een toevoeging, oftewel gesubsidieerde bijstand? Dan betalen jullie een minimale eigen bijdrage. Deze bijdrage bij mediation is lager, minimaal €56 en maximaal €112, dan de bijdrage voor een advocaat, deze is minimaal €345 en maximaal €862. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het fiscaal jaarinkomen van twee jaar terug. Niet alleen het inkomen is bepalend voor het verkrijgen van een toevoeging, ook de hoogte van het eigen vermogen wordt hierbij meegenomen. Onze mediators kijken uiteraard of jullie recht hebben op een toevoeging en vragen deze dan voor je aan.

Zijn de kosten voor de scheiding fiscaal aftrekbaar?

De scheidingskosten zelf zijn helaas niet fiscaal aftrekbaar. De enige kosten die wel aftrekbaar zijn, zijn de kosten die je eventueel moet maken om partneralimentatie te ontvangen, te verhogen en of te behouden. Hierbij kan je denken aan de advocaatkosten en proceskosten die je hiervoor moet maken.

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.