Scheidingsmediator: Zorgvuldige begeleiding bij het maken van afspraken rondom uw scheiding

Een scheidingsmediator helpt bij een zorgvuldige afronding van uw relatie

Regel het goed, regel het samen met een scheidingsmediator van Resolve Visie

De scheidingsmediators van Resolve Visie

Er komt veel op je af bij een scheiding

Onze onpartijdige en vakkundige scheidingsmediators helpen jullie om alle zaken die komen kijken bij een scheiding in goede banen te leiden. Heel begrijpelijk dat jullie in deze moeilijke, emotionele en ingewikkelde tijd hulp kunnen gebruiken. Want hoe regel je de zorg voor jullie kinderen? Wat zijn de mogelijkheden met jullie eigen woning? En hoe staan jullie er straks financieel voor?

De scheidingsmediator van Resolve helpt jullie om orde en overzicht te krijgen in alle zaken die geregeld moeten worden tijdens een scheiding. Afspraken die jullie maken vanuit gezamenlijk overleg, worden beter gedragen en zo leggen jullie een goede basis voor de toekomst.

Wat doet de scheidingsmediator van Resolve Visie?

De scheidingsmediator van Resolve Visie regelt jullie scheiding van A tot Z voor een all-in tarief. Maar wat houdt dat precies in?

 • Allereerst voeren we een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan gewoon bij jullie thuis of op een neutrale locatie.
 • Vervolgens maken we afspraken over de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over de woning en woonsituatie, de zorg voor jullie kinderen, alimentatie en andere (financiële) zaken. Bij een eigen woning zorgen we voor veel snel duidelijkheid over de mogelijkheden van de eigen woning bij de scheiding.
 • Hebben we goede oplossingen voor beide partners gevonden? Dan leggen we de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant. Afspraken over jullie minderjarige kinderen, komen in een ouderschapsplan.
 • Tot slot regelen wij de volledige juridische afhandeling doordat onze advocaat jullie scheiding in dient bij de rechtbank.

Voordelen Resolve Visie mediation:

 • Altijd een mediator in de buurt
 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis of op neutrale lokatie
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Vaste samenwerkende advocaat

Onze beloftes

Gratis kennismakingsgesprek

Binnen 1 week een afspraak

Gesprekken bij jullie thuis

Onze mediators

Stellen jullie toekomst voorop

Voldoen aan de MfN vereisten

Zijn regionaal gevestigd

Neem contact met mij op

Zet nu de eerste stap naar jullie nieuwe toekomst.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met een deskundige scheidingsmediator in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Stappenplan scheiding →

Voordelen scheiden met een scheidingsmediator

Dat de scheidingsmediator jullie op deskundige wijze begeleidt tijdens het gehele proces van de echtscheiding tot en met het indienen bij de rechtbank, heeft een aantal voordelen:

 • De procedure duurt vaak beduidend korter
 • Het is voordeliger dan scheiden via advocaten
 • Jullie worden zoveel mogelijk ontzorgd
 • Oplossingen worden sneller bereikt
 • Door met elkaar in gesprek te blijven, blijf je uit de strijd
 • Wij hebben veel ervaring in het goed begeleiden van scheidingen met kinderen. Er is ook dan ook extra steun voor jullie kinderen mogelijk in een kindgesprek.

Met scheidingsmediation voorkom je onnodige ruzies en zorgen jullie ervoor dat je later zo goed mogelijk met elkaar om kunnen gaan. Zeker als jullie kinderen hebben is dit uiteraard van groot belang.

Het belang van een geschikte mediator kiezen

Een scheiding is een persoonlijke en ingrijpende gebeurtenis. Bij Resolve Visie begrijpen wij dat het heel belangrijk is dat jij en je partner zich veilig voelen en vertrouwen hebben in de scheidingsmediator. Het kennismakingsgesprek is daarom geheel kosteloos, zodat jullie kunnen kennismaken met de scheidingsmediator.

Wat klanten over ons zeggen

“Heel prettig om iemand bij je aan tafel te hebben die je helpt en goed naar je luistert. Maar uiteindelijk precies zo opstelt volgens de regels en afspraken die gemaakt zijn.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten en financiering van mediation

De kosten voor een scheiding zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het inkomen en het soort rechtsbijstand dat wordt gekozen. In sommige gevallen betaal je als koppel gezamenlijk de kosten voor de mediator. Als je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, kan mediation goedkoper zijn dan het inschakelen van een advocaat.

Duur van een scheidingsmediation

Een gemiddelde scheidingsmediation duurt meestal tussen de 1 en 3 maanden, maar dit kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de situatie en hoe snel jullie tot overeenstemming kunnen komen. Het is belangrijk om te onthouden dat elk scheidingsproces uniek is en dat de duur van de mediation afhangt van de specifieke omstandigheden van jullie situatie.

Wie zijn onze scheidingsmediators?

De scheidingsmediators van Resolve Visie
De scheidingsmediators van Resolve Visie
Call Now Button