Scheiden op latere leeftijd

Scheiden op latere leeftijd

Scheiden op latere leeftijd brengt andere vraagstukken met zich mee. Er is vaak sprake van vermogensopbouw. Ook heeft een scheiding grote gevolgen voor de pensioenaanspraken en heeft het veel impact op sociaal- en emotioneel niveau.

Laten we een aantal van deze gevolgen van scheiding op latere leeftijd nader bekijken en stil staan bij wat een mediator voor jullie kan betekenen.

Samenwonen en uit elkaar
Samenwonen en uit elkaar

Vermogen

Mogelijk heeft u door de jaren heen vermogen opgebouwd. Dit kan bestaan uit spaargeld, beleggingen, ontvangen erfenissen etc. Ook scheiden met een woning valt hieronder. Samen met de mediator inventariseren jullie de bezittingen en schulden zodat er zorgvuldig een vermogensopstelling kan worden opgesteld. Dit geeft inzicht en helpt jullie om standpunten in te nemen en met elkaar te werken aan een oplossing.

Door veranderende wet- en regelgeving kan sprake zijn van verschillende regimes op bijvoorbeeld het gebied van hypotheken en verzekeringen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met fiscale consequenties van de afspraken die jullie maken.

Huisvesting

Ook de toekomstige huisvesting is een belangrijk onderwerp bij een scheiden op latere leeftijd. Kunnen jullie beiden nog een nieuwe hypotheek afsluiten? Gelden er wellicht gunstige overgangsregels? Wat zijn de mogelijkheden voor een huurwoning? Onderdeel van de dienstverlening van Resolve Visie kan een kosteloos adviesgesprek zijn met een financieel adviseur uit het netwerk van de mediator. In veel gevallen is meer mogelijk dan je denkt!

Pensioenverevening

Een onderwerp dat zeker aandacht verdient is het pensioen bij scheiden op oudere leeftijd. We bespreken samen de gevolgen met betrekking tot zowel het ouderdoms- als (bijzonder) partnerpensioen.

Naast de “standaard” verevening volgens de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (Wet VPS), zijn er alternatieven die mogelijk interessant zijn. Zo is het mogelijk pensioenvermogen te verrekenen met ander vermogen. Het is van groot belang dat jullie goed op de hoogte zijn van de voor- en nadelen. Een adviesgesprek met een samenwerkend pensioenadviseur is wellicht een goede optie!

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Sociale en emotionele gevolgen van scheiding op latere leeftijd

Het verbreken van een relatie of huwelijk als je al 30, 40 of misschien wel 50 jaar samen bent, heeft een enorme impact en gaat regelmatig samen met gevoelens van schuld en/of schaamte. Jarenlange vriendschappen en familiebanden kunnen veranderen. Het besluit heeft invloed op het contact dat jullie onderling hebben, maar ook de kinderen en kleinkinderen ervaren de gevolgen. De emoties die dit met zich meebrengt kunnen enorm schommelen.

In de mediation gesprekken wordt “aandacht voor emotie” gecombineerd met “het maken van afspraken”. De mediator zal daarbij zoeken naar een balans die voor jullie passend is. Nazorg behoort desgewenst tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld middels coaching.

Plan een vrijblijvende kennismaking

Besluit tot scheiden op latere leeftijd genomen? Onze mediators werken regionaal en zijn graag bereid om kosteloos kennis te maken. Zij komen daarvoor gewoon bij jullie thuis langs. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om jullie situatie te bespreken. De mediator zal jullie inzicht geven in het verloop van het proces en het tarief afstemmen op de situatie. Laat je gegevens achter of bel naar Resolve Visie – 085 1302999

TIJDELIJKE ACTIE! MAAK NU EEN AFSPRAAK VOOR EEN KOSTELOOS KENNISMAKINGSGESPREK EN ONTVANG GRATIS HET BOEK “DE BETERE GRIJZE SCHEIDING”.

Wat klanten over ons zeggen

“Zeer professionele houding. Het voelde vanaf het kennismakingsgesprek al meteen heel erg vertrouwd aan. Zeker een aanrader, in een toch al moeilijke periode.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button