De rol van scheidingsbemiddeling bij uw scheiding

Zorgvuldige scheidings bemiddeling

Deskundige en persoonlijke hulp bij jullie hele scheiding door een scheidingsbemiddelaar

Scheidingsbemiddeling in de praktijk

Scheidingsbemiddeling van Resolve Visie ondersteunt jullie in de turbulente periode van de scheiding. Door het uitgebreide, landelijke netwerk, is er altijd een scheidingsbemiddelaar bij jullie in de buurt. Grote voordeel van bemiddeling bij scheiding is dat je zoveel mogelijk problemen voorkomt. Je wordt goed geïnformeerd, zodat jullie goede duidelijke keuzes kunnen maken. Je maakt samen passende afspraken en uitgangspunt is dat je allebei zo goed mogelijk verder kunt. Hiermee leg je een stabiele basis voor nu en in de toekomst.

Een scheidingsbemiddelaar zorgt voor overzicht

Moet de woning worden verkocht? Hoeveel alimentatie is reëel? En hoe moet alles juridisch worden afgehandeld? De scheidingsbemiddelaar of scheidingsconsulent van Resolve zorgt voor overzicht en samen wordt alles stap voor stap doorgenomen. Als er over alle zaken overeenstemming is tussen jullie beiden, wordt het scheidingsconvenant opgesteld. Hierin worden alle zaken zoals de woning en alimentatie vastgelegd. Laatste stap is dat onze vaste advocaat de stukken indient bij de rechtbank. Hiermee is alles scheiding volledig afgehandeld met scheidingsbemiddeling. Verdere voordelen zijn:

  • Over de kosten is er snel duidelijkheid in het gratis kennismakingsgesprek bij jullie thuis. We werken met een all-in tarief, zo zijn er geen verrassingen achteraf.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met een scheidingsbemiddelaar in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Ons scheidingstraject (Scheiden in 7 stappen)

Zet het belang van jullie kinderen voorop

Hebben jullie kinderen? Dan is het uiteraard belangrijk dat hun belangen voorop worden gesteld. De scheidingsbemiddelaar stelt samen met jullie onder meer het ouderschapsplan op waarin alle afspraken rondom jullie kinderen worden vastgelegd. Zoals: hoe willen jullie de zorg voor de kinderen na de scheiding invullen en de hoogte van de kinderalimentatie.

Onze scheidingsbemiddelaars hebben veel ervaring in het op een goede manier begeleiden van scheidingen met kinderen. Er worden goede adviezen gegeven hoe je jullie kinderen zo goed mogelijk steunen bij de scheiding. Ook wordt besproken hoe je als ouders na de scheiding goed met elkaar verder kunt.

Een scheidingsbemiddelaar kan ook apart met kinderen een kindgesprek hebben. Zij worden zo uitgenodigd te vertellen wat er in hun omgaat en waar ze zich mogelijk zorgen over maken. Onze ervaring is dat kinderen zo’n gesprek vaak als steun zien.

Wat klanten over ons zeggen

“Als erg prettig ervaren. Zeker dat er een persoonlijk gesprek met de kinderen was.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Scheidingsbemiddelaar kosten

Wij proberen als Resolvevisie zijnde zo transparant mogelijk te zijn over de kosten voor een echtscheidingsbemiddelaar of mediator. Wij zijn ons ervan bewust dat de situatie waarschijnlijk al genoeg kosten met zich mee brengt. Daarom starten wij het traject niet eerder dan dat er volledige duidelijkheid is over het kostenplaatje. Voor meer informatie over kosten scheiding kijkt u hier.

Wat is scheidingsbemiddeling precies?

Scheidingsbemiddeling is een proces waarbij een neutrale derde partij, de bemiddelaar of mediator, helpt bij het oplossen van conflicten tussen twee partners die besluiten om te scheiden. Synoniemen zijn mediation of echtscheidingsmedation. Het doel van de scheidingsbemiddeling is om een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen acceptabel is en waarbij de emotionele en financiële kosten van een rechtszaak worden vermeden. Bemiddeling is een informele en vertrouwelijke manier van conflictoplossing, waarbij partijen zelf de controle houden over de uitkomst van de scheiding. Bovendien is scheidingsbemiddeling vaak sneller en goedkoper dan een rechtszaak. Dat zijn de voordelen van mediation.

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe helpen wij jullie?

We helpen jullie als ervaren en deskundige mediators, om zo de beëindiging van je relatie zo zorgvuldig en soepel mogelijk te laten verlopen. We nemen de tijd om de scheiding samen met jullie te regelen van het begin tot en met de juridische afwikkeling. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we als mens bij je aan tafel zitten, waarbij er voldoende ruimte zal zijn voor de emotionele kant van de scheiding.

Jullie woning

Bezitten jullie een huis of is het een huurhuis? Een van de meest dringende vragen tijdens een scheiding is: wat gebeurt er met de woning? Waar gaan we in de toekomst verblijven? Ontdek hier alles over de eigen woning bij de scheiding.

Jullie kinderen

Hoe organiseer je alles op een correcte manier voor de kinderen? Hoe regel je een passende verdeling van zorg, hoe blijf je als ouders effectief functioneren en welke afspraken maak je over kinderalimentatie? Ontdek hier alles over kinderen bij de scheiding.

Jullie financiën

Elke bezitting en financieel aspect dat jullie samen als partners bezitten, wordt verdeeld (in het geval van een huwelijk in gemeenschap van goederen). Dit omvat zowel positieve als negatieve items, dus ook schulden. Ontdek hier alles over de financiën bij de scheiding.

Expertises

Autisme spectrum

In een relatie waarbij één van beiden autisme heeft, tegenwoordig Autisme Spectrum Stoornis (ASS) staan jullie voor extra uitdagingen. Onze mediators zijn hiervoor geschoold en hebben de nodige ervaring. Lees meer over scheiden van een partner met autisme.

65+ en uitelkaar

Zijn jullie al op een hogere leeftijd? Wij begeleiden koppels die op latere leeftijd uit elkaar gaan. Ze hebben hun eigen aandachtspunten binnen een scheidingstraject. Lees meer over uit elkaar gaan op hogere leeftijd.

Einde geregistreerd partnerschap

Wij begeleiden ook veel koppels die zorgvuldig hun samenleven of geregistreerd partnerschap willen beëindigen. Meer over het beëindigen van samenwonen.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button