Hulp bij scheiden

Hulp bij scheiden. Jullie scheiding van A tot Z geregeld voor een all-in prijs

Hulp bij scheiden

Goede hulp bij scheiden; dat is wat Resolve Visie biedt

Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan, dan kun je uiteraard goede hulp bij jullie scheiding gebruiken. Wij werken in het hele land, dus is er altijd een mediator in de buurt om jullie scheiding te regelen. Onze mediators komen bij jullie thuis.

In deze ingewikkelde, moeilijke en emotionele tijd is het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor jullie emoties, maar er moeten ook praktische zaken worden geregeld.

Door te kiezen voor mediation bij scheiding van Resolve, ben je ervan verzekerd dat alles zorgvuldig geregeld wordt:

 • Voor alle praktische zaken worden passende oplossingen gezocht én er is altijd oog voor de emoties.
 • Ook de juridische afwikkeling is bij ons in goede handen. Zo wordt alles volledig en goed geregeld en dit geeft een solide basis voor de toekomst.

Een volledig scheidingspakket

Kies je voor hulp bij scheiden door een van onze mediators, dan ontvang je begeleiding tijdens het gehele proces van het scheiden. Eerste stap is een kosteloos kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin wordt besproken wat wij kunnen betekenen en jullie situatie. Je wordt uitgenodigd om te vertellen wat belangrijk is, wat jullie uitgangspunten zijn en hoe je in het scheidingsproces staat. Ook worden de kosten voor de hele scheiding besproken. Dit is een all-in prijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe ziet het er verder uit? Met scheiden in 7 stappen gaan onze mediators vervolgens alles stap voor stap met jullie regelen. Door te werken met een stappenplan komt er overzicht en duidelijkheid in zaken en dit brengt vaak rust. Denk aan:

 • Over alle zaken worden samen goede afspraken gemaakt. Zoals over de verdeling van de financiën, inboedel en pensioen. Er wordt een alimentatieberekening gemaakt om passende afspraken te maken over de alimentatie. Ook over jullie huur- of koopwoning worden goede oplossingen gezocht. Je wordt geïnformeerd over alle wettelijke richtlijnen en samen wordt besproken wat mogelijk is. Uitgangspunt is dat afspraken altijd zo goed mogelijk bij jullie situatie passen.
 • Is het van belang dat zaken snel duidelijk worden dan is dat mogelijk. Zoals over de mogelijkheden van jullie koophuis bij de scheiding. Door onze samenwerking met BMP Finance kunnen we snel zorgen voor duidelijkheid over de mogelijkheden. Kan bijvoorbeeld één van jullie in de woning blijven? Welke stappen moeten hiervoor worden gezet en wat heeft hier invloed op (denk aan de partneralimentatie).
 • Voor kinderen is er extra aandacht mogelijk. Naast goede afspraken over hen in het ouderschapsplan, wordt er meegedacht over hoe je kinderen zo goed mogelijk begeleidt bij de scheiding. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat kinderen schade ondervinden van de scheiding. Ook is apart met hen een kindgesprek mogelijk. Dit is laagdrempelig en gewoon bij jullie thuis. Kinderen kunnen zo hun verhaal kwijt en worden betrokken bij afspraken over hen.
 • Is er overeenstemming bereikt en zijn er over alle zaken goede keuzes gemaakt en staan jullie hier beiden achter? Dan wordt er een afspraak gemaakt om alles te tekenen en zetten we de juridische procedure in gang. Als deze is afgerond is de scheiding volledig afgewikkeld.

Voordelen Resolve Visie mediation:

 • Altijd een mediator in de buurt
 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis of op neutrale lokatie
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen mogelijk
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hulp bij scheiden levert jullie voordeel op

Samen scheiden: bij Resolve Visie ontvang je een uitgebreide service. Je gaat samen om de tafel met onze mediators om de scheiding goed te regelen. Dit geeft jullie de volgende voordelen:

 • Bij een scheiding komt veel op je af. Onze mediators zorgen voor overzicht. Door een rapportage wordt precies duidelijk wat er nog geregeld moet worden. We werken met een checklist, zo weet je precies welke documenten nodig zijn. Zo weten jullie dat alles aan bod komt en dat je niets vergeet. Geen losse eindjes en met een gerust gevoel verder.
 • Je hebt allebei inspraak op de afspraken en er is niet iemand die jullie oplegt hoe het moet. Dit zorgt voor duurzame afspraken, omdat je er beiden achterstaat. Minder ruzies en verwijten en meer rust levert dit op voor de toekomst, omdat alles duidelijk is vastgelegd.
 • Gesprekken zijn bij jullie thuis en dit geeft tijd en ruimte om vragen en zorgen te bespreken. Een scheiding heeft ook emotioneel veel impact, hier is dan ook aandacht voor. Gaat jullie communicatie moeizaam? Dan worden jullie hierbij ondersteund. Doordat je investeert in de onderlinge relatie, leg je een zo goed mogelijke basis voor de toekomst. Helemaal van belang als je samen ouders blijft en met elkaar moet blijven overleggen over de kinderen. Dat is volgens ons goede hulp bij scheiden

Wat klanten over ons zeggen

“Zeer goede ervaring gehad. Begin van het traject was communicatie moeilijk door emoties. Maar met onze mediator hebben we het traject goed verlopen en uiteindelijk communiceren we ook weer goed met elkaar.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp bij scheiden
Hulp bij scheiden
Call Now Button