Mediation

Wat kan mediation voor jullie betekenen als je gaat scheiden?

echtscheiding regelen

Wat is mediation?

Dit houdt in dat je samen de scheiding regelt. Dit doe je met de hulp van onze onafhankelijke mediators. Past dit bij jullie, wat kun je hiervan verwachten en wat houdt het eigenlijk in?

Waarom kies je voor mediation?

Als je wilt scheiden, kies je voor mediation, om de volgende redenen:

 • Je wilt de scheiding goed regelen, zonder dat je tegenover komt te staan
 • Je bent samen ouders, en blijft dus te maken met elkaar houden
 • Je wilt goede informatie over je rechten en plichten
 • Je mist het overzicht en de juiste informatie om goede keuzes te maken

Wat kun je van mediation bij jullie scheiding verwachten?

Jullie gaan scheiden. Als je gebruik maakt van mediation bij scheiding betekent dit dat onze mediators er samen met jullie voor zorgen dat de scheiding van begin tot eind goed geregeld wordt. Dit houdt in:

 • De mediator ondersteunt jullie bij het maken van goede passende afspraken. Denk aan alimentatie afspraken en jullie financiën.
 • Hebben jullie kinderen, dan komt er een ouderschapsplan. Ook is er apart een kindgesprek mogelijk.
 • Hebben jullie een huur- of koopwoning? Dan komen hier passende afspraken over én er wordt gezocht naar oplossingen voor jullie beiden. Hebben jullie een koophuis bij de scheiding? Dan wil je natuurlijk snel antwoorden op wat mogelijk is.
 • We verzorgen ook de afhandeling bij de rechtbank.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat is er nodig voor mediation?

Wil je van mediation een succes maken dan zijn een aantal zaken nodig. We leggen je uit wanneer mediation werkt en wat er voor nodig is?

 • Je moet samen om de tafel komen om zaken te overleggen. Alle gesprekken zijn met jullie samen. Dit kan moeilijk zijn, omdat er veel emoties spelen.
 • Je moet bereid zijn te zoeken naar oplossingen.
 • Er moet een bepaalde mate van vertrouwen zijn tussen jullie. De gemaakte afspraken moeten straks ook in de praktijk gaan werken.

In het kennismakingsgesprek bij jullie thuis bespreekt de scheidingsbemiddelaar wat jullie van mediation kunnen verwachten en of het bij jullie past.

De kosten van een scheiding

De kosten voor mediation bij Resolve Visie zijn vanaf het begin of aan duidelijk. Wij werken met een all-in tarief, dit is inclusief het juridische stuk. Onze mediators zorgen voor dit bedrag dat alles zorgvuldig geregeld wordt. Geen losse eindjes en duidelijke afspraken voor de toekomt. Dit levert jullie een goede basis voor de toekomst op.

Wat klanten over ons zeggen

“We zijn goed en deskundig geholpen.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.