Samen scheiden

Goede oplossingen bij jullie scheiding

ontbinding geregistreerd partnerschap

Samen scheiden

Wil je er samen uitkomen wanneer je gaat scheiden, dan is het verstandig een mediator in te schakelen die je begeleidt tijdens het scheidingsproces. Onze mediators weten precies over welke zaken afspraken gemaakt moeten worden en hoe de afspraken moeten worden vastgelegd. Leg een goede basis voor de toekomst en kies voor een gespecialiseerde scheidingsmediator van Resolve.

Waarom samen scheiden?

Een gezamenlijke mediator kies je voor in plaats van elk een advocaat. Wat levert dit jullie op?

  • Naast lagere kosten is dit vaak sneller dan een procedure via advocaten. En ook belangrijk: je investeert in je onderlinge relatie, waardoor je voorkomt dat je in een strijd met elkaar komt.
  • Grote voordeel van samen scheiden is dat je door samen om de tafel te gaan, de meest passende afspraken kan maken in jullie situatie. Ook voorkom je dat je in een strijd terecht komt en tegenover elkaar komt te staan met alleen oog voor je eigen belang.
  • Samen scheiden heeft dan ook een positieve invloed op jullie kinderen, omdat je rekening met elkaar houdt en met respect uit elkaar gaat.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wanneer is samen scheiden geschikt?

Als jullie samen de intentie hebben eruit te komen, is samen scheiden met mediaton geschikt. Je mag het over alle zaken oneens is, als die intentie er maar is. In de gesprekken wordt er vervolgens onder begeleiding van onze mediators afspraken gemaakt over alle praktische zaken.

Ook als één van jullie beiden het initiatief voor de scheiding heeft genomen is samen scheiden geschikt. Voor jullie beiden is er aandacht en ruimte. Ook wordt het tempo aan jullie beiden aangepast. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek wordt besproken of samen scheiden bij jullie past en voor jullie de goede manier is de scheiding te regelen.

Wat doet de scheidingsmediator van Resolve Visie?

Samen scheiden met de hulp van een mediator: wat houdt dat in? Onze mediators hebben één hoofddoel: jullie begeleiden in het proces van scheiding, zodat jullie scheiding zo soepel en goed mogelijk verloopt. Daarvoor is het maken van goede afspraken over zaken als alimentatie, woonsituatie, de financiën en de kinderen van groot belang.

Onze mediators maken samen met jullie afspraken:

  • Bij een eigen woning bij de scheiding worden de mogelijkheden besproken. Kan één van jullie in de woning blijven? We zorgen dat dit snel uitgezocht wordt. Ook hebben onze mediators veel ervaring in het goed begeleiden van scheidingen met kinderen. Wij kunnen apart met hen een gesprek hebben.
  • Onze mediator stelt samen met jullie een stappenplan op bij het scheiden. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen praktische zaken worden overgeslagen en er voor beide partners goede afspraken worden gemaakt, die we vervolgens vastleggen in een scheidingsconvenant en als jullie kinderen hebben komen afspraken in een ouderschapsplan. Samen scheiden zorgt op die manier voor overzicht en rust.

Wat klanten over ons zeggen

“Een goede begeleiding met ruimte voor persoonlijke zaken toen dat nodig was. Een goede steun in een moeilijk proces.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.