Scheiden en nu?

Wij zorgen voor rust en overzicht bij jullie scheiding

scheiden en nu

Het besluit is gevallen en jullie gaan scheiden. De keuze voor de scheiding kan van één van jullie zijn of van jullie beiden. Het kan al een tijdje in de lucht hebben gehangen, wellicht was er langere tijd onvrede en hebben jullie relatietherapie geprobeerd.

Scheiden en nu? Bij een scheiding komt er veel op je af. Onafhankelijke hulp is dan zeer raadzaam. Er komt overzicht, je weet wat er geregeld moet worden en door goede informatie krijg je steeds meer zicht op wat mogelijk is.

Als Resolve mediators werken wij landelijk en er is daardoor altijd een mediator in de buurt die bij jullie thuis komt om de scheiding te regelen. Centraal in onze dienstverlening staat het gezamenlijk regelen van de scheiding. Met onze werkwijze scheiden in 7 stappen wordt jullie scheiding van begin tot einde zorgvuldig geregeld.

Eerste keuze bij scheiden en nu: advocaat of mediator?

De eerste keuze waar jullie voor staan is of je de scheiding gaat regelen met een gezamenlijke mediator of apart elk een advocaat inschakelt. Welke vorm past bij jullie en wat zijn de verschillen?

  • Zodra het lukt om samen om de tafel te gaan onder begeleiding van onze mediators, is het altijd aan te bevelen de scheiding in goed overleg te regelen. Je investeert in de onderlinge relatie, helemaal van belang als jullie samen kinderen hebben en dus met elkaar verbonden blijven. Wat nodig is voor mediation is de intentie om samen tot oplossingen te komen. Dus ook al komt de keuze van de scheiding niet van jou, je kunt wel meewerken aan het goed regelen van de scheiding.
  • Is er geen vertrouwen meer onderling of wil je absoluut niet meer met de ander om de tafel? Dan is mediation geen optie. Je bent dan beiden genoodzaakt elk een advocaat in te schakelen.
  • Verschillen gezamenlijke mediator en elk een advocaat: een mediator is goedkoper dan elk een advocaat en het proces verloopt sneller. Bij zowel de mediator als de advocaat wordt de hele scheiding geregeld, dus ook de juridische afwikkeling.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Scheiden en nu? Wat komt er allemaal op jullie af?

Welke praktische zaken moeten worden geregeld?

  • Bij een koophuis bij de scheiding wordt besproken wat de opties zijn. Wat willen jullie en wat is praktisch haalbaar? Welke stappen moeten worden gezet om dit duidelijk te krijgen. Wij werken met samen met de hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie om te zorgen voor snel duidelijkheid voor jullie. Hebben jullie een huurwoning, dan wordt besproken wat hierin mogelijk is. Bij zowel een huur- als koopwoning wordt altijd naar het hele plaatje gekeken; dus wat is er mogelijk voor beide partners?
  • Wat wordt de verdeling van de financiën? Hoe zit het met partneralimentatie en kinderalimentatie en met de pensioenen bij de scheiding? Jullie worden over al deze zaken goed geïnformeerd en alle voor- en nadelen worden op een rijtje gezet, zodat er goede keuzes kunnen worden gemaakt. Aangegeven wordt welke papieren jullie moeten verzamelen en alle afspraken worden vastgelegd.
  • De zorg voor de kinderen na de scheiding. Jullie worden goed geïnformeerd over de mogelijkheden en jullie ideeën en wensen worden besproken. Hoe gaat de zorgverdeling eruit zien, hoe blijven jullie elkaar op de hoogte houden, wat worden de financiële afspraken over hen? Alle afspraken over jullie kinderen komen in een ouderschapsplan.
  • Juridische afwikkeling van de scheiding. Als over alle praktische zaken goede oplossingen zijn gevonden en afspraken zijn gemaakt, volgt de afwikkeling van de scheiding. Onze vaste advocaat zorgt voor het indienen van de stukken bij de rechtbank. Dit is onderdeel van ons mediation traject en valt binnen het all-in tarief. Als dit is afgewikkeld is jullie hele scheiding geregeld.

Scheiden en nu: ook een emotionele gelegenheid

Bij een scheiding wordt voor alle gezinsleden de vaste basis weggeslagen, dit heeft uiteraard emotioneel veel impact. Om deze reden is hier ook aandacht voor in de gesprekken:

  • Gesprekken zijn bij jullie thuis, hierdoor is er tijd en ruimte om zaken te bespreken. Er is ruimte voor verdriet, frustraties, het terugkijken naar hoe de relatie gegaan is, waar het is misgegaan en hoe het nu met jullie is. Door hier ruimte voor te geven, loopt vaak het maken van de afspraken soepeler. Ook levert het vaak een betere basis voor de toekomst op, omdat je met elkaar over dit soort zaken hebt gepraat.
  • Ook voor kinderen staat de wereld op de kop. Wij denken met jullie mee hoe je hen kunt steunen en ook is apart een kindgesprek met hen mogelijk. Dit is een laagdrempelig gesprek met onze mediators, gewoon bij jullie thuis. Hoe zitten ze in hun vel en hoe denken zij over de afspraken over hen?

Wat klanten over ons zeggen

“Ik ben heel tevreden over het verloop van het traject. De afspraken waren doel gericht en beide partijen werden gehoord.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.