Scheiden en pensioen

Ook goede afspraken over jullie pensioen

pensioen en scheiden

Uitgangspunten pensioen bij scheiding

Wettelijke richtlijn is de wet verevening pensioenrechten bij scheiding. Hierin staat dat je beiden recht hebt op de helft van het pensioen van de ander, wat is opgebouwd tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Hoe gaan onze mediators te werk? Als eerste moet inzichtelijk worden wat jullie hebben opgebouwd aan pensioen. Ten tweede wordt besproken wat de mogelijkheden zijn:

  • Standaardverevening, hierbij wordt het opgebouwde pensioen van jullie gelijk verdeeld. Het deel van het pensioen waar je recht op hebt wordt uitgekeerd op het moment dat de ander de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.
  • Conversie, dit houdt in dat de opgebouwde pensioenaanspraken worden omgezet naar een eigen pensioenaanspraak. Op dat moment maakt het niet meer uit wanneer je ex-partner met pensioen gaat, je hebt je eigen pensioenaanspraak. Deze komt tot uitkering wanneer jij met pensioen gaat. Deze keuze kan passend zijn bij een groot leeftijdsverschil.
  • Afwijkend vereveningsdeel, In plaats van een verdeling van 50/50 kunnen jullie kiezen voor een andere verdeling, bijvoorbeeld 60/40.
  • Uitsluiten pensioenverevening, jullie kiezen ervoor om de opgebouwde pensioenen niet te verdelen. Deze keuze kan passend zijn als je bijvoorbeeld een gelijk pensioen hebt opgebouwd.

Ook over de pensioenen worden goede afspraken gemaakt bij het regelen van de scheiding. Jullie worden goed geïnformeerd over de mogelijkheden en de afspraken worden vastgelegd in het convenant.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Duidelijke afspraken bij jullie scheiding

Met scheiden in 7 stappen wordt jullie hele scheiding geregeld voor een all-in prijs. Hiervoor ontvangen jullie:

  • Gesprekken bij jullie thuis om over alle zaken samen afspraken te maken. Jullie worden goed geïnformeerd, zodat er goede keuzes kunnen komen. Denk aan de financiën, pensioen, alimentatie en een koophuis. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid.
  • Bij kinderen wordt er een ouderschapsplan gemaakt met afspraken over hen. Ook is het mogelijk dat onze mediators apart met hen een gesprek hebben.
  • Als er over alle zaken overeenstemming is bereikt worden alle afspraken vastgelegd en volgt de afwikkeling bij de rechtbank. Hiervoor zorgt onze vaste samenwerkende advocaat. Hiermee is de scheiding volledig afgehandeld.

Eén volledig scheidingspakket

Onze mediators bieden jullie een volledig scheidingspakket waarbij ook afspraken worden gemaakt over scheiden en het pensioen. Wij werken landelijk, dus er is altijd een mediator bij jullie in de buurt, die bij jullie thuis komt. Samen met jullie zoeken we naar oplossingen voor alle praktische zaken. Hierbij is er altijd aandacht voor de emoties en zorgen die er spelen. Ook de juridische kant is bij ons in goede handen en wordt geregeld. Samen regelen brengt rust en overzicht voor nu én de toekomst.

Wat klanten over ons zeggen

“Plezierige, resultaatgerichte en ontspannen wijze van begeleiding en advisering.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button