Scheiden – Hoe?

Onze mediators regelen stap voor stap jullie scheiding

mediation noord Nederland

Hoe regel je alles goed als je gaat scheiden?

Als jullie gaan scheiden is dit een emotioneel moeilijke tijd, waarin je leven op de kop staat. Er spelen allerlei emoties en ondertussen moet je keuzes maken. Waar moet je beginnen en waar doe je goed aan?

Onze mediators staan voor jullie klaar in deze moeilijke periode. Wij werken door het hele land, er is dus altijd een mediator bij je in buurt, die bij jullie thuis komt. Wij werken alleen voor beide partners en onze kerndienst is het samen regelen van de scheiding.

De eerste keuze die jullie moeten maken, is de keuze van elk een advocaat of een gezamenlijke mediator. Bij het laatste worden gezamenlijke afspraken gemaakt onder begeleiding van een mediator. Deze vorm van scheiden is sneller, persoonlijker en goedkoper dan elk een advocaat. Ook voorkomen jullie dat je tegenover elkaar komen te staan.

Wat is nodig voor scheiden met een mediator? De inspanning om jullie in te zetten voor gezamenlijke oplossingen en jullie medewerking is van belang voor een succesvolle mediation.

Scheiden, hoe worden we begeleid?

Onze mediators zorgen met scheiden in 7 stappen dat het duidelijk wordt wat jullie moeten regelen en waar afspraken over worden gemaakt. Alles komt aan bod en niets wordt vergeten. We bespreken samen:

  • In het vrijblijvende kennismakingsgesprek leggen we uit hoe we te werk gaan en wat jullie kunnen verwachten. Er komt overzicht en er wordt besproken wat eerst geregeld moet worden. Ook de kosten van de scheiding worden besproken, het all-in tarief, zo hebben jullie duidelijkheid over de kosten.
  • Jullie situatie wordt besproken. Hoe zijn jullie getrouwd? In gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden? Hebben jullie al ideeën hoe zaken geregeld moeten worden? Maken jullie je zorgen over bepaalde zaken en zijn er urgente dingen te bespreken?
  • Stap voor stap gaan we alles bij langs. Hoe willen jullie het doen met de financiën, pensioenen en alimentatie? Wat zijn de mogelijkheden met onze woning? Hoe zit het met de woonsituatie straks? Hebben jullie kinderen, dan bespreken we de zorgverdeling, kinderalimentatie en hoe jullie goed verder kunnen als ouders.
  • We zetten de afwikkeling bij de rechtbank in gang als alle zaken goed zijn vastgelegd. Hiermee is de scheiding tot een goed einde gebracht.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Snel duidelijkheid over de woning & extra aandacht voor jullie kinderen

Bij een scheiding spelen er vaak zorgen over de kinderen en de woonsituatie. Wij denken dan ook met jullie mee hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding en zorgen zoor een passend ouderschapsplan. Ook de woning en jullie toekomstige woonsituatie komen aan bod, zodat er goede beslissingen gemaakt kunnen worden:

  • We zorgen voor snel duidelijkheid over de mogelijkheden van een koophuis bij de scheiding. We werken samen met Hypotheek Visie. Hierdoor kunnen we snel zorgen voor antwoorden op de vraag wat de mogelijkheden zijn.
  • Een scheiding heeft uiteraard ook impact ook kinderen. Daarom is er extra aandacht voor hen. Naast goede afspraken in het ouderschapsplan is er apart met hen een kindgesprek mogelijk. Zo worden zij ook betrokken bij zaken die hen aangaan.

Wat klanten over ons zeggen

“Ik ben heel tevreden over het verloop van het traject. De afspraken waren doel gericht en beide partijen werden gehoord.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button