Scheiden met kinderen

Hoe maak je passende afspraken over kinderen in het ouderschapsplan?

kinderen bij scheiden

Hoe regel je alles goed voor de kinderen bij de scheiding?

Een scheiding heeft uiteraard ook veel impact op jullie kinderen. Elk kind reageert anders en je kunt je afvragen hoe je hem of haar goed steunt. Onze mediators hebben veel ervaring met het regelen van scheidingen met kinderen, dus ook daarin kunnen we jullie goed bijstaan.

Extra aandacht voor jullie kinderen bij de scheiding

Als jullie minderjarige kinderen hebben, is een ouderschapsplan wettelijk verplicht. Ook zal een rechtbank beoordelen (als de stukken worden ingediend bij de rechtbank) of jullie kinderen voldoende zijn betrokken bij afspraken over hen. Hoe onze mediators jullie begeleiden bij een scheiding met kinderen:

  • Samen met jullie wordt een goed ouderschapsplan opgesteld. Hierin komen alle afspraken over hen passend bij de leeftijd en de behoefte van jullie kinderen. Denk aan een goede zorgverdeling, dus op welke dagen is jullie kind bij welke ouder en de verdeling van de vakanties en feestdagen. Ook wordt vastgelegd hoe en waarover jullie elkaar informeren over de kinderen. Denk aan hoe het gaat op school of als jullie kind ziek is.
  • Er is apart een kindgesprek met jullie kinderen mogelijk. Dit is gewoon bij jullie thuis en kinderen worden uitgenodigd te vertellen hoe het met ze is, wat de scheiding met ze doet en hoe ze zelf denken over de invulling van het ouderschapsplan. Denk aan hun ideeën over de zorgverdeling of invulling van vakanties.
  • Onze mediators denken met jullie mee bij een scheiding met kinderen. Er worden tips gegeven en jullie worden ondersteund bij hoe jullie de kinderen zo goed mogelijk kunnen helpen. Hoe voorkom je bijvoorbeeld een loyaliteitsconflict? Ook wordt besproken hoe jullie zo goed mogelijk verder kunnen als ouders. Hoe communiceren jullie met elkaar en hoe leggen jullie een goede basis om verder te kunnen als ouders?

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Jullie scheiding in ervaren handen

Samen met jullie wordt de hele scheiding geregeld. Dit houdt in dat ook de juridische afwikkeling erbij hoort. Met onze werkwijze scheiden in 7 stappen weten jullie dat alles aan bod komt en dat niets vergeten wordt. Onze dienstverlening:

  • Als eerste is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie samen bij jullie thuis. Hierin wordt jullie situatie besproken en wat jullie belangrijk vinden. Het all-in tarief wordt besproken en wat onze mediators voor jullie kunnen betekenen.
  • Samen met jullie worden aan tafel alle zaken geregeld. Denk aan alimentatie, financiën en de woning bij de scheiding. Wij werken samen met de hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie. Hierdoor krijg je snel duidelijkheid of het haalbaar is of één van jullie de woning over kan nemen.
  • De afwikkeling bij de rechtbank wordt verzorgd door onze advocaat. Jullie hoeven dus niet zelf naar de rechtbank. Zo wordt jullie scheiding volledig geregeld.

Onze mediators komen bij jullie thuis

Wat kunnen jullie verwachten als jullie ervoor kiezen de scheiding met onze mediators te regelen? Wij werken landelijk en komen bij jullie thuis. Jullie kunnen een persoonlijke aanpak verwachten en we hebben alle expertise in huis om jullie scheiding van A tot Z te regelen.

Wat klanten over ons zeggen

“Als erg prettig ervaren. Zeker dat er een persoonlijk gesprek met de kinderen was.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantenbeoordelingen Resolve Visie krijgt van haar klanten via Klantenvertellen een 9.1/10 gebaseerd op 565 stemmen