Scheiding aanvragen

Jullie hebben besloten om te gaan scheiden. Hoe werkt een scheiding aanvragen? En welke stappen moet je allemaal doorlopen? De mediators van Resolve Visie helpen jullie graag verder.

scheiding aanvragen

Hoe vraag je een scheiding aan?

De knoop is doorgehakt, jullie gaan scheiden. Je kunt de aanvraag voor een scheiding niet zelf doen. Er moet een verzoekschrift bij de rechtbank worden ingediend. Dit kan alleen door een advocaat gebeuren.

Echtscheidingsconvenant
Het verzoekschrift bij de rechtbank moet je samen met het echtscheidingsconvenant indienen. In het convenant staan de afspraken die je samen hebt gemaakt over de echtscheiding. Denk aan de afspraken over alimentatie, jullie woning, het pensioen enz. Afspraken over jullie kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Het ouderschapsplan maakt deel uit van het echtscheidingsconvenant.

Een mediator kan jullie helpen bij het maken van de gezamenlijke afspraken en het vastleggen in het convenant,

Voordelen echtscheiding aanvragen mediator Resolve Visie

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van de scheiding bij een mediator van Resolve Visie?

 • Samen de scheiding aanvragen levert jullie een solide basis voor de toekomst op. Een mediator informeert jullie en daardoor kunnen er passende en samen gedragen afspraken worden gemaakt. Doordat afspraken gezamenlijk tot stand komen zijn ze duurzaam.
 • Doordat de scheidingsbemiddelaar de gesprekken ook vastlegt brengt dit rust voor de toekomst en op de afspraken kun je altijd terugvallen.
 • De mediator is neutraal en onpartijdig en is er voor jullie beiden. De wensen en uitgangspunten van jullie allebei komen aan bod.
 • Jullie komen vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoedig.
 • Je blijft uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.

Wat is er nodig om van mediation een succes te maken?

Voor mediation is het nodig dat je allebei de intentie hebt het samen goed te regelen. Geen hakken in het zand, maar onder begeleiding van onze mediators er samen uitkomen en gaan voor goede passende oplossingen. Je hoeft het zeker niet met elkaar over alle zaken al eens te zijn, als die intentie er maar is.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

Willen jullie de scheiding aanvragen? We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Jullie scheiding geregeld in 7 stappen

Jullie scheiding wikkelen we in 7 heldere stappen af:
1. Kennismakingsgesprek
2. Goede afspraken maken
3. Afspraken in het convenant
4. Afspraken in het ouderschapsplan
5. Akkoord en ondertekenen
6. Juridische afhandeling
7. Nazorg scheidingsmediation

Wat kun je verwachten?

 • Snel duidelijkheid over jullie eigen woning.
  We zetten de opties van de koopwoning bij de scheiding op een rijtje. Door onze samenwerking met Hypotheek Visie zorgen we voor snel antwoord op de vraag of één van jullie de woning kan overnemen.
 • Zijn er minderjarige kinderen in het spel?
  Dan maken we goede afspraken, die werken in de praktijk. Deze afspraken legt de mediator vast in het ouderschapsplan. Ook is het mogelijk dat onze mediator een apart gesprek heeft met jullie kinderen in een kindgesprek. Zo worden de kinderen betrokken bij de afspraken in het ouderschapsplan, het gaat tenslotte over hen.
 • Over alle praktische zaken maakt de scheidingsbemiddelaar samen met jullie goede en passende afspraken.
  Denk hierbij aan alimentatie, jullie financiën, een eigen onderneming en pensioen. Je wordt goed geïnformeerd over alle mogelijkheden en eventuele gevolgen van keuzes die je wilt maken. Hierbij is er altijd oog voor de emoties en zorgen die er spelen. Essentieel is dat alles duidelijk is en dat je achter de gemaakte afspraken staat.
 • Opstellen echtscheidingsconvenant
  Zodra over alles overeenstemming is bereikt wordt het convenant opgesteld en een afspraak gemaakt om alles te ondertekenen. Vervolgens zet onze vaste advocaat de juridische procedure in gang gezet. De scheiding wordt officieel aangevraagd bij de rechtbank. Wat volgt is de beschikking van de rechtbank, het tekenen van de akte van berusting en vervolgens zorgt onze advocaat voor de inschrijving bij de gemeente. Hiermee is jullie scheiding volledig afgerond.

Mediators Resolve helpen bij aanvragen scheiding

Onze mediators ontzorgen jullie graag tijdens en na het scheidingsproces. De scheidingsbemiddelaars zijn oplossingsgericht, deskundig en betrokken. Iedere scheiding is uniek. Daarom zorgen we ervoor dat onze dienstverlening aansluit bij wat jullie nodig hebben om de scheiding goed en zorgvuldig te regelen. In het kennismakingsgesprek worden de totale kosten voor het zorgvuldig regelen van jullie hele scheiding besproken.

Onze mediators werken landelijk, er is dus altijd een mediator in de buurt, die bij jullie thuis komt.

Wat klanten over ons zeggen

“Plezierige, resultaatgerichte en ontspannen wijze van begeleiding en advisering.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button