Scheiding aanvragen

Hoe gaat een scheiding aanvragen bij Resolve Visie in zijn werk?

ontbinding geregistreerd partnerschap

Eerste stap zetten en de scheiding aanvragen?

De knoop is doorgehakt, jullie gaan scheiden. Eén van jullie of beiden kiezen ervoor de relatie niet meer voort te zetten. Er komt veel op jullie af, emotioneel gaat het alle kanten op, verdriet, boosheid, schaamte en schuldgevoel, alles loopt door elkaar heen. Veel praktische zaken moeten geregeld worden en je kunt vragen en zorgen hebben hoe het nu verder moet.

De eerste keuze waar je voor staat, is of het jullie lukt om samen met een mediator om de tafel te gaan om alles te regelen. Zodra dit ook maar mogelijk is, is dit altijd sterk aan te bevelen. Reden is dat je ondanks dat de relatie stopt, je vaak nog met elkaar te maken houdt. Helemaal als je samen ouders blijft. Dan maak je de keuze voor een gezamenlijke mediator, in plaats van elk een eigen advocaat.

De scheiding aanvragen bij Resolve Visie

Samen scheiden met een gezamenlijke mediator: wat is hiervoor nodig en wat levert het jullie op?

  • Voor mediaton bij scheiding is het nodig dat je allebei de intentie hebt het samen goed te regelen. Geen hakken in het zand, maar onder begeleiding van onze mediators er samen uit komen en gaan voor goede passende oplossingen. Je hoeft het zeker niet met elkaar over alle zaken al eens te zijn, als die intentie er maar is.
  • Samen de scheiding aanvragen levert jullie een solide basis voor de toekomst op. Jullie worden goed geïnformeerd en daardoor kunnen er passende en samen gedragen afspraken worden gemaakt. Ook wordt alles duidelijk vastgelegd, dit brengt rust voor de toekomst en op de afspraken kun je altijd terugvallen.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat de mediators van Resolve Visie voor jullie kunnen betekenen?

Met scheiden in 7 stappen bieden wij een zorgvuldige en complete afwikkeling van jullie scheiding. Wat kun je verwachten?

  • Snel duidelijkheid over jullie eigen woning. We zetten de opties van de koopwoning bij de scheiding op een rijtje. Door onze samenwerking met Hypotheek Visie zorgen we voor snel antwoord op de vraag of één van jullie de woning kan overnemen.
  • Over jullie minderjarige kinderen komen er goede afspraken, die werken in de praktijk. Deze worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Ook is het mogelijk dat onze mediators een apart gesprek hebben met jullie kinderen in een kindgesprek. Zo worden de kinderen betrokken bij de afspraken in het ouderschapsplan, het gaat tenslotte over hen.
  • Over alle praktische zaken worden samen met jullie goede en passende afspraken gemaakt. Denk hierbij aan alimentatie, jullie financiën, een eigen onderneming en pensioen. Je wordt goed geïnformeerd over alle mogelijkheden en eventuele gevolgen van keuzes die je wilt maken. Hierbij is er altijd oog voor de emoties en zorgen die er spelen. Essentieel is dat alles duidelijk is en dat je achter de gemaakte afspraken staat.
  • Zodra over alles overeenstemming is bereikt wordt het convenant opgesteld en een afspraak gemaakt om alles te ondertekenen. Vervolgens wordt door onze vaste advocaat de juridische procedure in gang gezet. De scheiding wordt officieel aangevraagd bij de rechtbank. Wat volgt is de beschikking van de rechtbank, het tekenen van de akte van berusting en vervolgens zorgt onze advocaat voor de inschrijving bij de gemeente. Hiermee is jullie scheiding volledig afgerond.

Altijd een mediator in de buurt

Onze mediators werken landelijk, er is dus altijd een mediator in de buurt, die bij jullie thuis komt. Wat kun je van ons verwachten? Samen met jullie wordt de scheiding van begin tot eind zorgvuldig geregeld. Ook de juridische procedure verzorgen we. Voor dit alles betaal je een all-in tarief.

Wat klanten over ons zeggen

“Plezierige, resultaatgerichte en ontspannen wijze van begeleiding en advisering.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.