Het kindgesprek, extra aandacht voor de kinderen

Het kindgesprek, extra aandacht voor de kinderen

Onze mediators betrekken kinderen bij de scheiding ook met een kindgesprek.

Het kindgesprek is erg belangrijk

Een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan is om je kinderen te betrekken bij de gemaakte afspraken. Jullie moeten dus de afspraken in het ouderschapsplan, wel afhankelijk van hun leeftijd, doornemen met de kinderen. Belangrijk dus, maar hoe doe je dat? Zonder dat bijvoorbeeld je eigen emoties meespelen of de kinderen het gevoel krijgen te moeten kiezen.

Wij begrijpen, dat wanneer jullie de kinderen betrekken bij de afspraken over hen, dit bemoeilijkt kan worden door alle emoties die meespelen. Daarom bieden wij in de mediation trajecten altijd aan dat onze mediators een gesprek met de kinderen hebben. Zo kunnen jullie kinderen hun verhaal bij een neutraal persoon kwijt en worden ze meer betrokken bij de afspraken. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier, waarbij we kijken naar de leeftijd en de behoeftes van jullie kind.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat wordt in een kindgesprek besproken?

Het voordeel hiervan is, dat jullie kind meer vrijuit kan spreken en minder in een loyaliteitsconflict komt. Besproken wordt bijvoorbeeld:

  • Ideeën van jullie kind, wat hij/zij wel of niet wil (‘ik wil tijdens de vakantie ook thuis zijn, om met mijn vrienden af te spreken’ of ‘ik wil de ene week bij mijn vader zijn en de andere week bij mijn moeder, zo zie ik ze evenveel’).
  • De afspraken zoals jullie het bedacht hebben als ouders, worden aan hun voorgelegd. Hoe zien zij dit voor zich? Kunnen ze zich vinden in de afspraken? Waar lopen ze tegenaan? Zo kunnen afspraken nog worden bijgesteld.
  • Hoe ervaart jullie kind de scheiding? Waar loopt hij of zij tegenaan? Waar maken ze zich zorgen over? Hoe zit jullie kind in zijn vel?Door het kindgesprek voelen jullie kinderen zich serieus genomen bij het maken van het ouderschapsplan. Het gaat ten slotte over hen.
    Op deze wijze kan ook duidelijk worden of de kinderen wellicht extra ondersteuning nodig hebben om de scheiding goed te verwerken van een professional en of van jullie.

Ook horen we hoe jullie kinderen de scheiding ervaren en waar ze tegen aanlopen, wat ze moeilijk vinden en of bang voor zijn. Hiermee kunnen we jullie als ouders ook ondersteunen. Lees hier meer informatie over scheiden met kinderen.

Wat klanten over ons zeggen

“Ik vond het fijn dat we bijgestaan zijn met begrip deskundigheid en respect.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button