Bergschenhoek

Mediator Bergschenhoek

Neem direct contact op met Rogier van Pelt: 085 1302992

Jullie scheiding in ervaren handen bij mij als mediator Bergschenhoek.

Samen om de tafel gaan met mij als mediator, biedt jullie de mogelijkheid de scheiding zorgvuldig en goed af te ronden.

Als mediator in Bergschenhoek, kom ik bij jullie thuis in Lansingerland, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Voorwaarde voor mediation is dat je beiden de intentie hebt het goed te regelen.

Dat je nog niet op één lijn zit met ideeën hoe je zaken wilt én dat er allerlei emoties spelen, betekent niet dat mediation niet mogelijk is. We bespreken alle zaken samen en kijken wat goede oplossingen zijn waar jullie beiden achter kunnen staan. Ook voor emoties is er ruimte. Hierbij wordt bewaakt dat er geen afspraken komen, die gebaseerd zijn op emoties. Ook over een aantal jaren verder moet je goed terug kunnen kijken op de afspraken die gemaakt zijn.

Mediation Bergschenhoek voor een goede afwikkeling van de scheiding

De scheiding wordt van A tot Z geregeld, wat houdt dat in?

 • Alles wat voor jullie relevant is, wordt besproken. Denk aan de verdeling van de financiën en pensioen, wat is er mogelijk met alimentatie en afspraken over jullie huur- dan wel koopwoning.
 • Hebben jullie een koophuis bij de scheiding? Er wordt gezorgd voor snel antwoorden op de vragen die er zijn. Is het mogelijk dat één van jullie de woning overneemt of gaat de woning in de verkoop? Bij de laatste optie wordt naast de verkooprijs ook bijvoorbeeld besproken of er afspraken moeten komen over achterstallig onderhoud. En zijn er afspraken nodig over het onderhoud van de tuin?
 • Bij kinderen onder de 18 jaar komt er een ouderschapsplan met afspraken over de kinderen. Ook is het mogelijk dat ik kinderen apart spreek in een kindgesprek.
 • De afwikkeling bij de rechtbank wordt verzorgd als alle stukken zijn opgesteld. Dit betekent het scheidingsconvenant en als er kinderen zijn het ouderschapsplan.
 • Je betaalt voor de hele afwikkeling van de scheiding een all-in tarief.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe maak je goede afspraken over partneralimentatie?

Er wordt een alimentatie berekening gemaakt en deze is de richtlijn voor zowel de kinder- als partneralimentatie. Kinderalimentatie gaat altijd voor op partneralimentatie. Samen met jullie wordt besproken of er behoefte is aan partneralimentatie, wat een passende hoogte is en wat de termijn wordt.

De huidige maximale termijn van partneralimentatie is gewijzigd van 12 jaar naar 5 jaar. Daar mag je uiteraard naar beneden toe afwijken en een kortere periode afspreken. Bijvoorbeeld omdat het mogelijk is dat diegene die alimentatie ontvangt zelf volledig in zijn of haar eigen onderhoud kan voorzien. Bijvoorbeeld door werk te zoeken of meer uren te gaan werken.

Wat klanten over mij zeggen

“Ondanks de moeilijke situatie is Rogier in staat de situatie zo te krijgen dat er een gesprek ontstaat en er goede afspraken gemaakt kunnen worden. Erg professioneel, onpartijdig en een prettige manier van werken en communiceren. Hij zet zich in voor de best mogelijke uitkomst. Denkt mee!” – Mariska uit Rotterdam

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Rogier jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button