Scheiding - Ouderschapsplan

Mediator Gorinchem

Mediator Gorinchem

Mediator Gorinchem

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Je hebt samen dingen gedeeld, kijk daar met respect op terug. Door samen afspraken te maken en om de tafel te gaan, doe je recht aan wat geweest is. Voorkom dat je bitter in het leven komt te staan en probeer te koesteren wat er geweest is.

“Door als partners samen het scheidingsbemiddelings traject in te gaan, maak je afspraken waar jullie beiden achterstaan. Dit maakt dat jullie allebei met een goed gevoel aan een nieuwe toekomst kunnen gaan werken. De periode wordt dan goed afgesloten.”

Mediator Gorinchem: Snel scheiden in 7 stappen.

Scheiden is al vervelend genoeg, waarom zou je dat erger maken dan nodig? Je belandt in een emotionele roller coaster en je moet enorm veel regelen. Jij en je partner willen scheiden en ik help jullie daarbij. Niet als partijen tegenover elkaar maar gezamenlijk. Een mediator helpt jullie bij dit proces.

Samen scheiden in goed overleg

Door met elkaar dit bespreekbaar te maken, te wijzen op de basis van het wettelijk kader en de mogelijke gevolgen, ondersteun ik jullie om samen goede afspraken te maken. Die voor nu goed zijn en ook in de toekomst. Ik kom bij jullie thuis in Gorinchem en omgeving.

Wat kunnen jullie verwachten van de mediator Gorinchem

De kosten voor de hele scheiding bestaan uit een all-in tarief, zo voorkom je verrasingen achteraf. De hoogte van het tarief wordt met jullie tijdens het eerste kosteloze kennismakingsgesprek besproken. Indien jullie recht hebben op een toevoeging, subsidie, dan betalen jullie een minimale eigen bijdrage.

Jullie scheiding wordt stap voor stap zorgvuldig geregeld. Met onze werkwijze ‘scheiden in 7 stappen‘ kun je onder andere het volgende verwachten:

 • Samen met jullie worden afspraken gemaakt over onder andere de financiën, alimentatie, inboedel, pensioen en jullie woning. Deze afspraken komen in het scheidingsconvenant. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Deze vormt de basis voor het bespreken van een alimentatiebedrag, zowel voor de kinder- als partneralimentatie. Uitgangspunt bij de te maken afspraken is dat je straks beiden weer verder kunt.
 • De opties met de eigen woning bij de scheiding worden besproken en welke stappen er gezet moeten worden. Er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid over de mogelijkheden.
 • Als jullie minderjarige kinderen hebben, wordt er een ouderschapsplan opgesteld. Samen met jullie worden goede passende afspraken over hen gemaakt. Ook wordt besproken hoe je jullie kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding.
 • Ook is het mogelijk dat ik een kindgesprek met jullie kinderen heb. Zo kunnen zij aangeven waar ze mee zitten en kunnen ze hun wensen en ideeën vertellen.
 • De juridische afhandeling wordt volledig voor jullie verzorgd door onze vaste advocaat. Dit is een administratieve afhandeling, het belangrijkste zijn de gesprekken om te komen tot goede en passende afspraken.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over de mediator Gorinchem

Voor mediation is nodig dat je samen om de tafel wilt met een onafhankelijke mediator. Dit kan lastig zijn, omdat er veel gebeurd is en of er veel emoties spelen. In de mediation gesprekken is er ruimte voor jullie allebei hoe jullie er instaan en wordt er rekening gehouden met het tempo wat bij beiden past. Kiezen voor mediation houdt in dat jullie gezamenlijk tot afspraken komen en dit geeft rust en duidelijkheid voor de toekomst.

Als jullie er niet uitkomen onder mijn begeleiding als mediator, dan is de volgende stap elk een advocaat inschakelen. In het kennismakingsgesprek zal de mediator dan ook met jullie bespreken of mediation bij jullie past. Als de intentie er is er samen uit te komen, leidt dit veelal tot een succesvolle mediation.

Een scheidingsmediator regelt samen met jullie de hele scheiding. Dit houdt in dat alle praktische zaken worden geregeld, waarbij er oog is voor de emoties en zorgen die er spelen. Ook het juridische stuk neemt de mediator uit handen. Een scheidingsmediator is dus een goed alternatief naast het scheiden via advocaten.

Het is niet mogelijk een gesprek alleen te hebben met de mediator. Gesprekken zijn altijd met beide partners. Zo houdt de mediator zijn rol als onafhankelijke derde zuiver. Daarnaast beschikken partners te allen tijde over dezelfde informatie.

Je kunt van de mediator verwachten dat jullie scheiding volledig én zorgvuldig wordt geregeld met mediation. Er zijn geen losse eindjes, omdat in de mediation gewerkt wordt met een duidelijk stappenplan. De mediator is deskundig en werkt op persoonlijke wijze.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Gorinchem. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

De voordelen van mediation

Waarom kiezen voor één gezamenlijke mediator in plaats van elk een advocaat?

 • Mediation is goedkoper dan elk een advocaat inschakelen. Vaak gaat het ook sneller en is er eerder duidelijkheid. Aangezien jullie samen met mij als mediator om de tafel gaan, zijn er sneller oplossingen. Denk aan jullie woonsituatie of de omgangsregeling voor jullie kind(eren).
 • Ergernissen en frustraties worden zoveel mogelijk voorkomen. Door de begeleiding van mij, als mediator in Gorinchem, worden frustraties zoveel mogelijk uitgesproken, zodat deze niet doorwerken. Doordat er aandacht is voor de onderlinge communicatie en de emoties, wordt er een basis gelegd in een betere communicatie tussen jullie beiden.
 • Stap voor stap wordt alles met jullie besproken zodat er overzicht komt. Zodra je weet waar je aan toe bent, wat de mogelijkheden zijn qua wonen, je financiën en de afspraken rondom de zorgverdeling van de kinderen zijn gemaakt, ontstaat er rust. Onzekerheid wordt zekerheid, je kan er zeker van zijn dat jullie scheiding goed is geregeld en dat er geen open eindjes meer zijn.

MfN mediator Gorinchem voor professionele ondersteuning bij jullie scheiding

Wil je ook de scheiding goed regelen met mediation en wil je weten wat samen scheiden inhoudt? Neem dan contact op om voor het maken van een afspraak. Gesprekken zijn altijd met jullie beiden. Ik sta jullie graag bij.

Wat klanten over mij zeggen

“Bedankt voor de duidelijkheid, rust en vertrouwen!” – H. uit Giessen

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of ik jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button