mediator Rotterdam

Mediator Rotterdam

mediator Rotterdam

Mediator Rotterdam

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

“Wat mij verbaast is het hoge aantal vechtscheidingen waarover in de media wordt bericht. In de praktijk zie ik namelijk dat veel stellen hun scheiding door middel van mediation willen regelen.

“Mijn ervaring is dat, zeker als er kinderen in het spel zijn, partners doorgaans echt samen tot afspraken willen komen. Deze intentie is erg belangrijk. Met een slagingspercentage van 98% scoor ik hierin gelukkig hoog.”

Ben je op zoek naar een mediator Rotterdam en omgeving? Ik ben Rogier van Pelt en regel als scheidingsbemiddelaar jullie gehele scheiding.

Je kunt verwachten dat ik het overzicht houd en dat er stap voor stap voor alle zaken oplossingen komen. Ik regel zorgvuldig jullie scheiding van begin tot eind. Als je kiest voor mediation, betekent dat jullie echt ontzorgd worden. De gesprekken zijn bij jullie thuis en altijd met jullie beiden. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je meteen duidelijkheid over de totale kosten, zo zijn er geen verrassingen achteraf.

Voordelen mediator Rotterdam

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Rogier jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Rogier?

Als je kiest voor dé mediator Rotterdam dan doorloop ik samen met jullie het stappenplan ‘scheiden in 7 stappen’ waarna jullie scheiding volledig is afgerond:

 • Samen maken we afspraken over alimentatie, financiën, inboedel, verzekeringen, de koop- of huurwoning en pensioenen. Als jullie een eigen woning hebben, bespreken we de opties voor jullie woning bij scheiding en zoeken we snel naar antwoorden. Al deze afspraken leggen we vast in het scheidingsconvenant.
 • Afspraken over kinderen komen in het ouderschapsplan. Voorop staat hierbij dat de afspraken bij jullie kinderen passen, hun behoefte is immers ook belangrijk. Voor de kinderen is het vaak fijn dat ik als mediator ook met hen spreek in een kindgesprek, zodat zij ook hun verhaal kwijt kunnen.
 • Onze vaste advocaat doet de juridische afronding bij de rechtbank, jullie hoeven hier niet zelf heen.
 • Je betaalt een all-in tarief. De kosten voor de scheiding hangen af van over hoeveel zaken jullie het al eens zijn en wat er precies geregeld moet worden. Afhankelijk van jullie inkomen en vermogen zouden jullie recht kunnen hebben op een toevoeging deze wordt dan aangevraagd.
Logo van Resolve Visie

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

Rogier ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Rotterdam. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ziet mediation in Rotterdam eruit in de praktijk?

Als mediator vind ik het belangrijk om de gesprekken en afspraken goed af te stemmen op jullie persoonlijke situatie:

 • Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kunnen we vaak op korte termijn (binnen 1 week) jullie thuis inplannen. Tijdens de gesprekken is het altijd nodig dat jullie beiden aanwezig.
 • Een echtscheiding is maatwerk, omdat iedere situatie uniek is. We maken samen met jullie specifieke afspraken, die aansluiten bij jullie wensen en behoeftes. Denk hierbij aan afspraken over de hoogte van de alimentatie, wat te doen met de woning en de zorgverdeling van jullie kinderen. Jullie wensen blijven natuurlijk het uitgangspunt, waarbij we rekening houden met de wettelijke richtlijnen en praktische haalbaarheid.
 • De mediator zorgt er ook voor dat je op de hoogte bent van de fiscale gevolgen die een scheiding met zich meebrengt. Denk hierbij aan het wel of geen recht hebben op toeslagen zoals bijvoorbeeld kind gebonden budget.
 • Emoties zijn heel begrijpelijk bij een scheiding, er is dus altijd ruimte voor deze emoties en we besteden de nodige aandacht aan jullie onderlinge communicatie.

Mediation bij scheiden met kinderen

Mediation bij scheiden is altijd raadzaam als er kinderen bij betrokken zijn. Als je zou kiezen voor juridische procedures bij de rechtbank houdt dit in dat je tegenover elkaar komt te staan, in plaats van dat je samen afspraken maakt. In de mediation gesprekken kijken we samen naar een goede omgangsregeling, dit geeft rust voor de kinderen en natuurlijk ook voor jullie. Het is dan ook enorm belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden, hier helpen we je zo goed mogelijk mee.

Tip van onze mediator Rogier

Wijs als ouder niet de andere ouder af. Een kind ervaart dit vaak als een afwijzing van zichzelf en hier komen dan veel frustraties bij kijken.

Wat klanten over mij zeggen

“Ondanks de moeilijke situatie is Rogier in staat de situatie zo te krijgen dat er een gesprek ontstaat en er goede afspraken gemaakt kunnen worden. Erg professioneel, onpartijdig en een prettige manier van werken en communiceren. Hij zet zich in voor de best mogelijke uitkomst. Denkt mee!” – Mariska uit Rotterdam

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Rogier jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button