Mediator Spijkenisse

Mediator Spijkenisse

Mediator Spijkenisse

Mediator Spijkenisse

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

“Wat mij verbaast is het hoge aantal vechtscheidingen waarover in de media wordt bericht. In de praktijk zie ik namelijk dat veel stellen hun scheiding door middel van mediation willen regelen.

“Mijn ervaring is dat, zeker als er kinderen in het spel zijn, partners doorgaans echt samen tot afspraken willen komen. Deze intentie is erg belangrijk. Met een slagingspercentage van 98% scoor ik hierin gelukkig hoog.”

Kies voor de onafhankelijke begeleiding van mij als mediator Spijkenisse om jullie scheiding volledig te regelen. Ook de afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid

Je wordt goed geïnformeerd en begeleid, zodat er overzicht komt. Van mij kunnen jullie verwachten dat ik onpartijdig ben en de belangen van jullie beiden behartig. Je wordt stap voor stap meegenomen in het hele proces en het tempo wordt altijd op jullie beiden aangepast.

Dé mediator Spijkenisse:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Rogier jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ResolveVisie biedt een volledig scheidingspakket

Na het kennismakingsgesprek volgen de stappen:

 • Samen met jullie worden stap voor stap afspraken gemaakt over alimentatie, inboedel, pensioen, woning en financiën. Bij een eigen woning bij de scheiding komt er snel duidelijkheid. Zodra over al deze zaken overeenstemming is, wordt alles vastgelegd in het convenant. De mediator Spijkenisse staat voor jullie klaar.
 • Bij kinderen komt er een ouderschapsplan met goede afspraken over onder andere de zorgverdeling, de invulling van de vakanties, hoe wordt de verjaardagen gevierd en de kinderalimentatie. Ook is er voor kinderen ruimte en aandacht om zorgen en vragen te bespreken. Het is mogelijk dat ik met hen een gesprek(je) heb, zodat zij ook hun verhaal kwijt kunnen in het kindgesprek. Zij worden zo betrokken bij het ouderschapsplan.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank, omdat het een gezamenlijk verzoek van de scheiding is en jullie samen de afspraken hebben gemaakt.
Logo van Resolve Visie

5 vragen over mediation

In een echtscheidingsconvenant komen alle afspraken die jullie samen gemaakt hebben onder de begeleiding van de mediator Spijkenisse. Denk aan alimentatie, verdeling van de financiën en afspraken over de woning. 

Bij een mediator ga je altijd gezamenlijk om de tafel, bij een advocaat kan dat ook alleen. Een mediator behartigt de belangen van jullie beiden. Een advocaat kan zich ook richten op de belangen van één partij. Bij mediation investeer je ook in jullie onderlinge relatie, helemaal van belang als jullie samen ouders blijven

Doorgaans kan een afspraak met de mediator plaatsvinden binnen enkele dagen. Dit is een kosteloos kennismakingsgesprek, altijd met jullie samen en vindt plaats bij jullie thuis. De dienstverlening wordt besproken, jullie vragen en zorgen en jullie situatie en de kosten voor de mediation.

Vragen ten aanzien van de woning worden besproken in de gesprekken met de mediator. Jullie worden goed geïnformeerd over de opties van een koophuis en welke afspraken hierover moeten worden vastgelegd. Wil één van jullie in de woning blijven, dan zal deze situatie worden uitgezocht.

Of het recht en aan de andere kant de plicht voor alimentatie er is, worden jullie in de mediation gesprekken over geïnformeerd. Dit gaat om zowel partner- als kinderalimentatie (als er kinderen zijn). De mediator zal hiervoor een alimentatieberekening maken. Daarvoor wordt samen met jullie de input bepaald. De uitkomsten van de alimentatieberekening worden besproken in de mediation gesprekken en zijn de richtlijn voor alimentatie afspraken.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Spijkenisse. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Vragen over mediation

De meest gestelde vragen over mediation zijn:

 • Is het voor ons geschikt? Voorwaarde is dat jullie de intentie hebben om er samen uit te komen. In de gesprekken zal er gestimuleerd worden om oog voor de situatie van de ander te hebben, wat is er nodig om meer begrip voor de andere te krijgen?
 • Hoe lang duurt mediation? Afhankelijk van jullie situatie kan het hele proces binnen 6 weken afgerond zijn. Gemiddelde duur is 2-4 maanden.
 • Hoeveel gesprekken zijn nodig? Ga er vanuit dat er gemiddeld 3 tot 5 gesprekken nodig zijn.
 • Moeten we nog apart een advocaat inschakelen? Nee, dit is niet nodig. Onze vaste advocaat levert de stukken in bij bij de rechtbank.

Wat kunnen jullie verwachten van het kennismakingsgesprek?

Eerste stap is een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis met jullie beiden. Wat kunnen jullie hiervan verwachten?

 • Jullie worden vrijblijvend voorgelicht over hoe het scheidingsproces eruit ziet. Wat is in jullie situatie nodig?
 • Er wordt gevraagd wat jullie uitgangspunten zijn, wat vinden jullie belangrijk in het scheidingsproces?
 • Eerste vragen kunnen beantwoord worden (zoals hoe vertellen we het de kinderen?)
 • Jullie kunnen beiden bepalen of jullie een klik hebben met mij als mediator Spijkenisse.
 • De kosten voor de hele scheiding worden besproken en zijn een all-in tarief. Zo weten jullie precies waar jullie aan toe zijn. Hebben jullie recht op een toevoeging, (afhankelijk van inkomen en of er vermogen is) dan betalen jullie een minimale eigen bijdrage.

Wat klanten over mij zeggen

“Rogier van Pelt heeft ons vanaf het eerste contact een vertrouwd gevoel gegeven tot en met de laatste dag. Empatisch, helder, vakkundig, rustig en nam alle tijd voor ons die nodig was. Een zeer ervaren man die op al onze vragen een duidelijk antwoord had en een oplossing vond waar beiden zich in konden vinden. Kortom een mediator in hart en nieren!!!”
★★★★★

“Rogier van Pelt heeft ons vanaf het begin tot het einde zorgvuldig meegenomen in het proces. Stap voor stap heeft hij ons begeleid. Er was tijd en ruimte voor heldere uitleg, goede adviezen, voor tranen en ja, zelfs ook voor wat humor af en toe. Een man waarvan je op aan kunt, betrouwbaar is en die verstand heeft van zaken. Bedankt Rogier voor jouw bijdrage om het voor het hele gezin dragelijk en overzichtelijk te krijgen en te maken. Deze mediator is goud waard!
★★★★★

Benieuwd of Rogier jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button