mediator Den Haag

Mediator Den Haag

Neem direct contact op met Jolanda Hoogvliet: 085 1302999 of mail mij

Als mediator in den Haag bied ik jullie professionele hulp bij de hele scheiding.

De belangen van jullie beiden worden behartigd en je voorkomt dat je tegenover elkaar komt te staan. Samen regelen geeft jullie allebei rust en duidelijkheid.

Met de hulp van mij als mediator in Den Haag, wordt jullie echtscheiding volledig geregeld voor een all-in tarief. Samen regelen geeft jullie allebei rust en duidelijkheid.

Ik kom bij jullie thuis in heel Den Haag en omgeving; De Lier, Escamp, s-Gravenzande, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Monster, Naaldwijk, Scheveningen, Voorschoten, Wassenaar en Wateringen.

Jullie scheiding volledig geregeld

Bij een scheiding komt er ontzettend veel op je af. Natuurlijk wil je geen zaken over het hoofd zien. Met ‘scheiden in 7 stappen‘ zijn jullie ervan verzekerd dat alles aan bod komt en dat er geen losse eindjes zijn. Dit omvat onder andere het volgende:

 • Alle zaken, die voor jullie van belang zijn, worden besproken. Denk aan de financiën, alimentatie, jullie woning, de inboedel, eventueel schulden en pensioenen. Bij een eigen koopwoning worden de mogelijkheden besproken wat te doen met de woning bij de scheiding. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.
 • Hebben jullie kinderen? Er is een apart kindgesprek mogelijk met jullie kinderen, zodat zij ook betrokken worden bij de afspraken. Verder worden er goede afspraken gemaakt. Kleine situaties zoals kinderen wegbrengen kunnen grote conflicten veroorzaken, als de afspraken niet nagekomen worden. Van belang is dan ook deze zaken zo concreet mogelijk vast te leggen. Alle afspraken over jullie kinderen komen in het ouderschapsplan. Ook wordt er meegedacht hoe de kinderen zo goed mogelijk gesteund kunnen worden bij de scheiding.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank, dit is verder een schriftelijke afhandeling. De totale kosten voor de scheiding (het all-in tarief) wordt met jullie besproken in het kosteloze kennismakingsgesprek.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Mediation in Den Haag in de praktijk

Stap voor stap wordt alles besproken. Dat houdt het volgende in:

 • Door vooraf de route duidelijk te maken, krijgen jullie overzicht. Denk aan het op een rijtje zetten van alle zaken die voor jullie belang zijn. Zoals de alimentatie en de zorgverdeling voor jullie kinderen. Ook de juridische stappen worden met jullie doorgenomen.
 • Samen met jullie worden goede afspraken gemaakt. Er wordt bewaakt dat je geen keuzes maakt die gebaseerd zijn op emoties. Denk aan schuldgevoel of boosheid. Ook over een paar jaar moet je nog steeds achter de gemaakte afspraken staan.
 • Jullie worden ondersteund in de communicatie. Door angst, boosheid, gelatenheid en stress kan het lastig zijn met elkaar te praten en tot oplossingen te komen. Doordat ik objectief ben en oog heb voor de belangen van jullie beiden, wordt het proces zoveel mogelijk in goede banen geleid.

Scheiden is een gedeeld proces

Eén partij heeft de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie ieder zijn inbreng heeft, heeft bij een scheiding ook ieder zijn eigen verantwoordelijkheid. Zeker als jullie kinderen hebben is een goed contact na een scheiding van belang. Dat betekent soms over je eigen teleurstelling heen stappen en ego’s loslaten. Wees respectvol naar elkaar en gun elkaar het contact met de kinderen.

Praat altijd vanuit jezelf

Eén van de tips die ik geef over de communicatie, is altijd te praten vanuit ik, en niet vanuit jij. Luisteren is vaak moeilijk in een relatie, aangezien partners anders communiceren. Veronderstel niet te weten wat de ander zegt en vraag na bij de ander wat hij/zij bedoelt in plaats van in de tegenaanval te gaan. Laat bij een dreigende escalatie het even rusten. Voorkom zo irritaties. Jullie worden hierbij door mij ondersteund, zodat de communicatie zoveel mogelijk in de goede banen wordt geleid.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben heel erg tevreden over de gang van zaken. Zeer adequaat en punctueel geholpen.” – Edwin uit Den Haag

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jolanda jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.