Het stappenplan scheiding brengt overzicht

Jullie 7 stappenplan in het scheidingstraject

Het stappenplan scheiding brengt overzicht

Een scheiding brengt meestal behoorlijk wat emoties met zich mee, waardoor je al snel het overzicht verliest en de stress zich kan ophopen. We willen jullie dan ook zoveel mogelijk ontzorgen en ondersteunen. Dit doen wij met ons Stappenplan Scheiding in 7 stappen. Dit geeft jullie houvast en een duidelijk overzicht hoe een scheidingstraject er bij ons uit komt te zien.

 • 1. Kosteloos kennismakingsgesprek

  Het begint met een afspraak met één van onze mediators bij jullie in de buurt, dit kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie, wat komt er allemaal op jullie af bij een scheiding, onze dienstverlening en het tarief. We werken met een all-in tarief, zo voorkom je verrassingen achteraf. Het hele proces heb je één vast contactpersoon, je mediator, een goede klik met je mediator is daarom belangrijk.

 • 2. Goede afspraken maken

  Stapsgewijs maken we samen met jullie afspraken over de zorg voor jullie kinderen, partneralimentatie, financiën, pensioen, eigen bedrijf en jullie huur – of koopwoning. Wij bieden één loket bij de eigen woning door onze samenwerking met BMP Finance. Dit betekent dat jullie snel zekerheid krijgen over de vraag of één van jullie de woning kan overnemen, dan wel of het mogelijk is een andere woning te kopen. Tijdens de gesprekken wordt er ook stilgestaan bij de onderlinge communicatie en de emotionele kant van de scheiding. Je kunt van onze mediators dat er gewerkt wordt met een overzichtelijke rapportage en gespreksverslag. Zo weten jullie precies wat er al besproken is en wat nog komt.

  2. Goede afspraken maken

 • 3. Afspraken in convenant

  Zodra jullie het over alles eens zijn, stellen we het scheidingsconvenant op. Samen duidelijke en duurzame afspraken maken en vastleggen, zorgt er namelijk voor dat problemen in de toekomst voorkomen worden en dat geeft rust.

 • 4. Afspraken in ouderschapsplan

  Voor kinderen onder de 18 jaar wordt er samen met jullie een ouderschapsplan opgesteld. Stap voor stap bespreken we hoe jullie je ouderschap na de scheiding willen invullen. Denk hierbij aan de zorgverdeling, de invulling van verjaardagen en feestdagen, kinderalimentatie en hoe jullie elkaar op de hoogte houden over jullie kinderen. Om kinderen te betrekken bij het ouderschapsplan kunnen onze mediators een kindgesprek hebben met jullie kinderen.

  4. Afspraken in ouderschapsplan

 • 5. Akkoord en ondertekening

  Nadat we het convenant en ouderschapsplan hebben opgesteld, volgens de eerder gemaakte afspraken, nemen we deze met jullie door. Er zullen geen verrassingen instaan, maar door de juridische formulering is het fijn om alles met elkaar door te nemen. Is de inhoud akkoord? Dan plannen we een afspraak in bij jullie thuis en kunnen alle stukken ondertekend worden.

 • 6. Juridische afhandeling

  Zodra alle documenten ondertekend zijn, zit het traject aan tafel met jullie erop. We gaan de juridische procedure in werking zetten. Onze eigen advocaat dient de stukken in bij de rechtbank, je hoeft zelf dus niet naar de rechtbank. Het inschrijven van de scheiding doen we natuurlijk ook voor je.

  6. Juridische afhandeling

 • 7. Nazorg scheidingsmediation

  Natuurlijk kan je na de scheiding ook bij ons terecht voor vragen en eventuele veranderingen in jullie situatie. Jullie kunnen zelfs een afsluitend gesprek inplannen met jullie mediator. Dit gesprek plannen we dan in nadat de scheiding is ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Ondanks dat we onze werkwijze hierboven beschreven hebben, is het begrijpelijk dat je nog wat vragen hebt. Daarom hebben we de vragen die we het meest krijgen hieronder voor je beantwoord:

Dit hangt helemaal af van jullie persoonlijke situatie, wij werken met all-in tarieven. Onze dienstverlening is maatwerk, dit geldt dus ook voor onze tarieven. We zorgen er in ieder geval voor dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Op het einde van het eerste kosteloze kennismakingsgesprek, kunnen we je het tarief meteen vertellen. Dit tarief is altijd inclusief de kosten van onze advocaat en de BTW, we gaan je niet verrassen met extra kosten.

Het scheidingstraject bestaat uit twee delen. Het begint met de gesprekken bij jullie thuis waarin alle afspraken gemaakt en vastgelegd worden en eindigt met de juridische afhandeling. Hoe lang het gaat duren hangt er vanaf hoe snel jullie het over alles eens zijn. Gemiddeld duurt dit 2 tot 3 maanden, maar we passen het tempo aan als dit nodig is. De juridische afwikkeling kost ongeveer 3 tot 4 weken en kunnen we verder niet beïnvloeden.

Dit doen we normaal gesproken bij jullie thuis, als je dit liever op neutraal terrein doet kan dit natuurlijk ook. We streven er altijd naar om binnen één week een kennismakingsgesprek met jullie in te plannen.

Dit kan helaas niet, de gesprekken zijn altijd met jullie samen. Zo kunnen wij als mediators onpartijdig en neutraal blijven, wat echt nodig is het voor slagen van de mediation.

Met het kennismakingsgesprek willen we een duidelijk beeld krijgen van jullie situatie en uitgangspunten en ontmoet je meteen de mediator die jullie gaat ontzorgen. Tijdens deze kennismaking merk je ook  hoe het gevoel bij de mediator is en of dat je een gevoel van vertrouwen hebt. De mediator zal onze dienstverlening met je doornemen en gaat uitleggen hoe we je kunnen helpen. We mailen jullie een afspraak bevestiging met daarbij een checklist met de benodigde documenten voor het mediationtraject. Zo kunnen jullie alvast het één en ander verzamelen, dit kan uiteraard ook later aangeleverd worden.

Als je samen de intentie hebt om tot overeenstemming te komen, jullie scheiding goed te regelen, dan is mediation zeker geschikt voor jullie. Het is heel normaal dat jullie het niet eens zullen zijn over veel verschillende zaken. Mediation is geschikt voor stellen, die samen op een goede manier hun scheiding of relatiebreuk willen regelen.

Als je samen met onze mediators de scheiding regelt, is er snel duidelijkheid en heb je een goed overzicht. We begeleiden jullie samen in de communicatie, zodat de emoties niet te hoog oplopen. Omdat je samen invloed hebt op alle afspraken die gemaakt worden, leggen jullie hiermee meteen een goede basis voor de toekomst.

Alles komt stap voor stap aan bod, we stemmen alle zaken op elkaar af, zo weet je zeker dat alles goed en zorgvuldig geregeld is. Je hebt zelf invloed op de uitkomsten van de afspraken.

Dit gebeurt eigenlijk zelden tot nooit, onze ervaring is dat ongeveer 99 % van de stellen met ondersteuning van onze mediators de scheiding goed afronden. De enkele keer dat mediation niet werkt, verwijzen we door naar een advocaat.

We proberen dit zo goed mogelijk uit te sluiten door in het kennismakingsgesprek uitvoerig te bespreken wat de voorwaarden zijn voor succesvolle mediation.

We ontzorgen je volledig, dus dit is niet nodig. Als je samen de scheiding aanvraagt hoef je niet naar de rechtbank. Kinderen vanaf 12 jaar ontvangen een uitnodiging van de rechtbank om gehoord te worden, maar dit is niet verplicht, zeker niet als de kinderen betrokken zijn bij de afspraken in het ouderschapsplan.

Vind één van onze mediators in jullie provincie

ResolveVisie helpt jullie, als onpartijdige en deskundige mediators, om jullie scheiding zorgvuldig af te handelen. Samen regelen wij jullie scheiding van A tot Z. We doen dit op een persoonlijke en betrokken wijze.

Mediators in jullie buurt →

Wij begrijpen als geen ander dat jullie professionele hulp kunnen gebruiken bij het regelen van jullie scheiding. Onze mediators hebben jarenlange ervaring en hebben de scheiding van veel stellen naar volle tevredenheid afgerond.

Meer informatie? Of willen jullie samen een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Dit gesprek is met jullie beiden en is bij jullie thuis. Ook is het mogelijk op een neutrale locatie af te spreken.

Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button