Scheiding - Ouderschapsplan

Mediator Bergen op Zoom

Mediator Bergen op Zoom

Mediator Bergen op Zoom

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Je hebt samen dingen gedeeld, kijk daar met respect op terug. Door samen afspraken te maken en om de tafel te gaan, doe je recht aan wat geweest is. Voorkom dat je bitter in het leven komt te staan en probeer te koesteren wat er geweest is.

“Door als partners samen het scheidingsbemiddelings traject in te gaan, maak je afspraken waar jullie beiden achterstaan. Dit maakt dat jullie allebei met een goed gevoel aan een nieuwe toekomst kunnen gaan werken. De periode wordt dan goed afgesloten.”

Als mediator Bergen op Zoom heb ik alle expertise in huis om jullie scheiding goed te regelen.

 Samen regelen brengt rust en duidelijkheid. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Door hulp van mij als mediator in Bergen op Zoom ontstaat er snel overzicht. Zaken die prioriteit hebben worden als eerste besproken. Denk aan bijvoorbeeld jullie woning of het vertellen aan jullie kind(eren), als dit nog niet gedaan is.

Scheidingsmediator in Bergen op Zoom

Jullie volledige scheiding wordt door mij als mediator in Bergen op Zoom geregeld. Wat houdt dit in?

 • Samen met jullie worden er afspraken gemaakt over de woning, verdelen van spullen, alimentatie, financiële zaken en pensioenen. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er snel gezorgd voor antwoorden op vragen die er zijn. Zoals is het haalbaar dat één van beiden hier blijft wonen.
 • Alles wordt door mij vastgelegd in formele juridische documenten. Het scheidingsconvenant en als er kinderen zijn een ouderschapsplan.
 • De laatste stap is dat de scheiding volledig juridisch wordt afgehandeld door onze vaste advocaat. Jullie houden gedurende dit hele proces te maken met mij als jullie vaste contactpersoon.

All-in tarief voor mediation

De kosten voor de gehele scheiding bestaan uit een all-in tarief. De hoogte van het all-in tarief is mede afhankelijk van wat jullie nodig hebben om de scheiding goed en zorgvuldig te regelen. Is er al veel overeenstemming of is er nog veel onduidelijk? Hebben jullie recht op een toevoeging (ligt aan jullie inkomen en of er vermogen is) dan betalen jullie een minimale eigen bijdrage.

Service mediator Bergen op Zoom:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over de mediator Bergen op Zoom

Dit is afhankelijk van wat er precies geregeld moet worden in jullie situatie. Onze mediator bespreekt met jullie de kosten in het kennismakingsgesprek. Dit is een all-in tarief.

Gemiddeld zijn er 4 a 5 mediation gesprekken nodig, dan volgt de afwikkeling bij de rechtbank. Ga uit van ongeveer 4 à 5 maanden voordat de hele scheiding is afgerond. Als er niet veel zaken te regelen zijn én jullie vinden snel overeenstemming over zaken, dan kan dit uiteraard veel sneller.

In het echtscheidingsconvenant worden alle afspraken vastgelegd die voor jullie relevant zijn. Denk aan afspraken over de woning, financiën en alimentatie. Onze mediator stelt deze op, nadat alles in de mediation gesprekken met jullie is doorgenomen.

Een mediator gaat voor jullie gezamenlijke belangen en een advocaat kun je ook vanuit één partij inschakelen. Dit betekent dat je bij mediation gaat voor gezamenlijke afspraken. Dit zorgt in de regel voor meer draagvlak. Beiden verzorgen ook het juridische stuk van de scheiding.

Een eerste afspraak met onze mediator kan binnen enkele dagen worden ingepland en is kosteloos en vrijblijvend en bij jullie thuis. Dit gesprek is net als de vervolggesprekken met jullie beiden. Jullie situatie, vragen en zorgen worden besproken, wat ik voor jullie kan betekenen en de kosten van de scheiding (het all-in tarief).

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Bergen op Zoom. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

De voordelen van mediation

Waarom zou je kiezen voor een gezamenlijke mediator in Bergen op Zoom in plaats van elk een advocaat?

 • In de mediation gesprekken wordt door middel van een duidelijk stappenplan alles met jullie besproken. Zo komt er overzicht en structuur. Wij gebruiken hiervoor scheiden in 7 stappen, zo weet je zeker dat alles aan bod komt.
 • Het belang van de kinderen staat altijd voorop bij de afspraken. Er is ook de mogelijkheid dat ik met jullie kinderen spreek in een apart kindgesprek. Zo kunnen ze kwijt aan een onafhankelijke derde wat hun mogelijk dwars zit en hoe ze in hun vel zitten. Ook worden hun ideeën over bepaalde zaken besproken, denk aan het vieren van hun verjaardag of wat te doen met de vakanties. Samen met jullie als ouders worden er ook goede goede afspraken over hen gemaakt, deze komen in het ouderschapsplan.
 • Er is een combinatie van een zakelijke en persoonlijke insteek. Zaken worden geregeld en er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de opties van de woning, zoals verkoop of niet. Er is ruimte om ook de emotionele kant van de scheiding te bespreken. Dit geeft vaak een betere basis voor de toekomst. Je bent met elkaar om de tafel gaan zitten met mij als onafhankelijke derde. Hierdoor heb je geïnvesteerd in de onderlinge verstandhouding en ben je niet tegenover elkaar komen te staan.

Samen scheiden met de mediator in Bergen op Zoom

Ik ben als mediator werkzaam in Bergen op Zoom en omgeving. Doordat ik vele stellen begeleid heb in het afronden van de scheiding, kan ik jullie goed bijstaan. Jullie kunnen van mij verwachten dat er passende keuzes in gezamenlijk overleg gemaakt worden, dat jullie deskundig worden voorgelicht en dat alles zorgvuldig wordt vastlegt. Zo zijn er geen losse eindjes en kun je zo goed mogelijk verder. Dit geldt voor jullie zelf, als bij kinderen, ook voor hen.

Onze mediator in Bergen op Zoom

Willen jullie je scheiding regelen met Marion Bongers als scheidingsmediator in Bergen op Zoom? Neem dan via het contactformulier contact met haar op voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Tijdens een eerste gesprek bespreekt Marion jullie persoonlijke situatie, wat er bij een scheiding op jullie afkomt en wat je van haar dienstverlening mag verwachten.

Wat klanten over mij zeggen

“Fijn, vertrouwd, betrokken en zakelijk waar nodig! Ik zou Marion Bongers zeker aanbevelen!”
★★★★★

“Wij zijn snel en professioneel geholpen, met veel kennis van zaken. Er was gepaste empathie voor beide partijen, wij zijn op een zeer vlotte manier door deze lastige materie geholpen.”
★★★★

Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button