Mediator Den Haag

Mediator Den Haag

Mediator Den Haag

Mediator Den Haag

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Zeker als jullie kinderen hebben is het belang van een goed ‘nahuwelijk groot’. Dat betekent over je eigen teleurstelling heen stappen, ego’s loslaten, met respect spreken met en over elkaar en gun elkaar het contact met jullie kinderen. Op het moment dat het besef er is dat een scheiding altijd twee kanten heeft met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, is een goed nahuwelijk te realiseren. Vaak heeft dit een positief effect op de kinderen.

“Eén partij heeft meestal de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie jullie allebei een eigen inbreng hebben, heb je bij de scheiding ook ieder je eigen verantwoordelijkheid.”

Ben je op zoek naar een mediator Den Haag of omgeving? Ik ben Sjoerd Uitenbroek en als scheidingsbemiddelaar bied ik jullie professionele hulp bij de hele scheiding.

Ik behartig als mediator Den Haag de belangen van jullie beiden. Zo voorkomen we dat je tegenover elkaar komt te staan. Samen regelen geeft jullie allebei rust en duidelijkheid. Met mijn hulp wordt jullie echtscheiding volledig geregeld voor een all-in tarief. Dus geen verrassingen achteraf.

Samen scheiden met mediation

Bij een scheiding komt er ontzettend veel op je af. Natuurlijk wil je geen zaken over het hoofd zien. Mediation helpt jullie daarbij. Bij Resolve Visie volgen we het stappenplan ‘scheiden in 7 stappen‘. Zo zijn jullie ervan verzekerd dat alles aan bod komt en dat er geen losse eindjes zijn. Dit omvat onder andere het volgende:

 • Alle zaken, die voor jullie van belang zijn, bespreken we. Denk aan de financiën, alimentatie, jullie woning in Den Haag, de inboedel, eventueel schulden en pensioenen. Bij een eigen koopwoning worden de mogelijkheden besproken wat te doen met de woning bij de scheiding. Gemaakte afspraken leggen we vast in een scheidingsconvenant.
 • Hebben jullie kinderen? Er is een apart kindgesprek mogelijk met jullie kinderen, zodat zij ook betrokken worden bij de afspraken. Verder worden er goede afspraken gemaakt. Kleine situaties zoals kinderen wegbrengen kunnen grote conflicten veroorzaken, als de afspraken niet nagekomen worden. Van belang is dan ook deze zaken zo concreet mogelijk vast te leggen. Alle afspraken over jullie kinderen komen in het ouderschapsplan. Ook wordt er meegedacht hoe de kinderen zo goed mogelijk gesteund kunnen worden bij de scheiding.
 • Wij nemen de juridische afhandeling uit handen. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank, dit is verder een schriftelijke afhandeling. De totale kosten voor de scheiding (het all-in tarief) bespreekt de mediator Den Haag met jullie besproken in het kosteloze kennismakingsgesprek.
Voordelen mediator Den Haag
 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Sjoerd jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mediation in de praktijk

Als mediator Den Haag bespreek ik stap voor stap alles met jullie. Dat houdt het volgende in:

 • Door vooraf de route duidelijk te maken, krijgen jullie overzicht. Denk aan het op een rijtje zetten van alle zaken die voor jullie belang zijn. Zoals de alimentatie en de zorgverdeling voor jullie kinderen. Ook de juridische stappen nemen we gezamenlijk door.
 • Samen met jullie maak ik goede afspraken. Ik bewaak dat je geen keuzes maakt die gebaseerd zijn op emoties. Denk aan schuldgevoel of boosheid. Ook over een paar jaar moet je nog steeds achter de gemaakte afspraken staan.
 • Als mediator Den Haag ondersteun ik jullie in de communicatie. Door angst, boosheid, gelatenheid en stress kan het lastig zijn met elkaar te praten en tot oplossingen te komen. Als mediator ben ik objectief en heb ik oog voor de belangen van jullie beiden, en kan ik het proces zoveel mogelijk in goede banen leiden.

5 vragen over mediation

Een mediator kies je voor als je de scheiding in gezamenlijk overleg wilt regelen. De mediator Den Haag gaat met jullie samen om de tafel om over alle zaken passende afspraken te maken. Denk aan de zorg bij kinderen, financiën, alimentatie en jullie woonsituatie. Ook verzorgt de mediator de afwikkeling bij de rechtbank.

Bij mediation ga je samen om de tafel in plaats van elk een advocaat in te schakelen. De mediation gesprekken zijn bij jullie thuis. Het levert jullie rust en duidelijke afspraken op voor de toekomst, omdat alles zorgvuldig is vastgelegd.

Van een mediator mag je verwachten dat deze jullie meeneemt in alle stappen die horen bij een scheiding. Dat betekent als eerste de praktische zaken regelen en ten tweede de juridische afwikkeling. De mediator zal eerst de wettelijke kaders uitleggen en vervolgens met jullie bespreken wat in jullie situatie  de beste oplossing is.

De kosten van de scheiding zijn afhankelijk van jullie situatie. Hier spelen 2 factoren mee: wat moet er precies geregeld worden. Hebben jullie bijvoorbeeld kinderen onder de 18 jaar dan komt er ook een ouderschapsplan bij. De tweede factor is in hoeverre jullie al overeenstemming hebben. Het tarief is een all-in tarief, er zijn dus geen verrassingen achteraf.

Zolang jullie de intentie hebben om er samen uit te komen, is mediation geschikt. Je hoeft het over nog niets eens te zijn, zolang je maar samen om de tafel wilt. Dit betekent gezamenlijk onder mijn begeleiding als onafhankelijke mediator zoeken naar passende oplossingen in jullie situatie.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

Sjoerd ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Den Haag. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Waarom kiezen voor een mediator?

Als je gaat scheiden waarom zou je dan kiezen voor mediator Den Haag om jullie scheiding te begeleiden?

 • De mediator is neutraal en onpartijdig en is er voor jullie beiden. De wensen en uitgangspunten van jullie allebei komen aan bod.
 • Afspraken komen gezamenlijk tot stand waardoor ze duurzaam zijn.
  • Je blijft uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.
 • Een scheidingsbemiddelaar houdt rekening met het tempo van jullie beiden. Soms kan de ene partner al verder in het proces zijn dan de ander.
 • Jullie komen vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoedig.
 • Mediation is goedkoper dan wanneer je ieder apart een advocaat inschakelt.

Scheiden is een gedeeld proces

Eén partij heeft de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie ieder zijn inbreng heeft, heeft bij een scheiding ook ieder zijn eigen verantwoordelijkheid. Zeker als jullie kinderen hebben is een goed contact na een scheiding van belang. Dat betekent soms over je eigen teleurstelling heen stappen en ego’s loslaten. Wees respectvol naar elkaar en gun elkaar het contact met de kinderen.

Tip van Sjoerd

Eén van de tips die ik als mediator Den Haag geef over de communicatie, is altijd te praten vanuit ik, en niet vanuit jij. Luisteren is vaak moeilijk in een relatie, aangezien partners anders communiceren. Veronderstel niet te weten wat de ander zegt en vraag na bij de ander wat hij/zij bedoelt in plaats van in de tegenaanval te gaan. Laat bij een dreigende escalatie het even rusten. Voorkom zo irritaties. Jullie ondersteun jullie hierbij, zodat de communicatie zoveel mogelijk in de goede banen wordt geleid.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik zal gewoon zeggen dat met mediation dit zoveel minder pijnlijk is gemaakt, dan het in de rechtbank had kunnen zijn. Ik ben nog steeds bevriend met mijn ex en dit kwam mede door de bemiddelaar waarmee we werkten.”
★★★★★

“Ik heb een prima ervaring.”
★★★★

Benieuwd of Sjoerd jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button