Mediator Dordrecht

Mediator Dordrecht

Mediator Dordrecht

Mediator Dordrecht

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Je hebt samen dingen gedeeld, kijk daar met respect op terug. Door samen afspraken te maken en om de tafel te gaan, doe je recht aan wat geweest is. Voorkom dat je bitter in het leven komt te staan en probeer te koesteren wat er geweest is.

“Door als partners samen het scheidingsbemiddelings traject in te gaan, maak je afspraken waar jullie beiden achterstaan. Dit maakt dat jullie allebei met een goed gevoel aan een nieuwe toekomst kunnen gaan werken. De periode wordt dan goed afgesloten.”

Regel jullie scheiding samen onder de begeleiding van mij als mediator Dordrecht. Heb je geen overzicht en weet je niet waar te beginnen? Als onafhankelijke derde begeleid ik jullie bij de volledige afhandeling van jullie scheiding. Samen regelen brengt rust en duidelijkheid.

Een huwelijk brengt rechten en plichten met zich mee. Bij een scheiding krijgen jullie dus te maken met wettelijke regels, die het kader vormen van de te maken afspraken. Samen mogen jullie echter over alles afwijken van dit wettelijk kader, mits je dit bewust doet, goed weet wat de mogelijke gevolgen zijn, voor nu en in de toekomt.

Uiteraard wijs ik jullie hierop en bespreek ik met jullie wat goede afspraken en oplossingen zijn in jullie situatie. Denk aan een passende zorgverdeling bij jullie kinderen.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Marion jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jullie scheiding volledig geregeld

Ik kom als mediator Dordrecht bij jullie thuis. Samen scheiden in de praktijk met behulp van scheiden in 7 stappen. Wat houdt dat eigenlijk precies in? Samengevat betekent dit het volgende:

 • Samen met jullie bespreek ik als mediator in Dordrecht alle zaken en maken we afspraken over financiën, alimentatie, pensioenen en jullie woning. Denk aan het bespreken van de verschillende opties met een eigen woning bij de scheiding, zoals verkoop, beide blijven eigenaar of één van jullie neemt de woning over. Deze afspraken leggen we vast in een scheidingsconvenant.
 • Als jullie minderjarige kind(eren) hebben, wordt er een ouderschapsplan gemaakt. Hierin komen passende afspraken over hen, zoals een goede zorgverdeling en afspraken over hoe je elkaar blijft informeren.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd door onze vaste advocaat. Jullie hoeven dus niet zelf naar de rechtbank.
  De kosten voor de hele scheiding bestaan uit een all-in tarief. Mediationgesprekken zijn bij jullie thuis in Dordrecht of desgewenst op een neutrale locatie en altijd met jullie beiden. Er is ook de mogelijkheid voor afspraken in de avonduren.
Logo van Resolve Visie

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig 

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Dordrecht. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Passende afspraken bij jullie scheiding

Samen met jullie worden er goede afspraken gemaakt, die een basis vormen voor de toekomst. Stap voor stap wordt alles besproken, zoals:

 • Samen met jullie wordt gekeken naar wat reële en passende afspraken voor jullie situatie zijn. Emoties worden zoveel mogelijk uit de te maken afspraken gehaald. Niemand wordt er beter van als alles wordt bemoeilijkt omdat de één de andere niets gunt.
 • Eerst wordt vanuit de basis besproken waar je beiden recht op hebt. Vanuit een huwelijk in gemeenschap van goederen is dat je elk recht hebt op de helft van alles wat er is. Vanuit die basis worden keuzes gemaakt. Als je inzicht in zaken hebt, kun je pas bewuste keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan afwijkende afspraken over de verdeling van het vermogen of pensioen.

Extra aandacht voor de kinderen

De scheiding heeft uiteraard ook impact op jullie kinderen. Hoe kun je hier goed mee omgaan?

 • Handel zoveel mogelijk in het belang van jullie kind(eren). Onderzoek bij jezelf of je iets doet uit eigen belang of uit het belang van de kinderen. Er kan bijvoorbeeld angst onder zitten als je bepaalde afspraken rondom de kinderen niet wilt. Door hier inzicht in te krijgen verbetert vaak de verhouding met de andere ouder en vermindert spanningen, wat ten goede komt aan de kinderen.
 • Ook is het mogelijk dat ik apart met kinderen een laagdrempelig kindgesprek heb. Zo kunnen kinderen vertellen wat hen bezighoudt en wat hun ideeën zijn.

Wat klanten over mij zeggen

“Fijn, vertrouwd, betrokken en zakelijk waar nodig! Ik zou Marion Bongers zeker aanbevelen.” – Marian uit Duiven

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button