Mediator Enkhuizen

Mediator Enkhuizen

Mediator Enkhuizen

Mediator Enkhuizen

 
Mediator Enkhuizen
 
Mediator Enkhuizen

Zeker als jullie kinderen hebben is het belang van een goed ‘nahuwelijk groot’. Dat betekent over je eigen teleurstelling heen stappen, ego’s loslaten, met respect spreken met en over elkaar en gun elkaar het contact met jullie kinderen. Op het moment dat het besef er is dat een scheiding altijd twee kanten heeft met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, is een goed nahuwelijk te realiseren. Vaak heeft dit een positief effect op de kinderen.

“Eén partij heeft meestal de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie jullie allebei een eigen inbreng hebben, heb je bij de scheiding ook ieder je eigen verantwoordelijkheid.”

Waarom mij als mediator in Enkhuizen inschakelen?

Je wordt goed geinformeerd en de scheiding wordt stap voor stap geregeld. Naast gesprekken thuis is ook videobellen mogelijk.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren. Afspraken worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, zodat jullie een goede basis leggen. Zo ontstaat er rust en duidelijkheid, voor nu en later.

Jullie scheiding van A tot Z geregeld

Met scheiden in 7 stappen weten jullie zeker dat alles aan bod komt en dat er geen losse eindjes ontstaan. Kernpunten zijn:

 • Samen met jullie worden afspraken gemaakt over jullie woning, financiën, alimentatie en de zorg voor jullie kinderen.
 • Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er voor gezorgd dat er snel duidelijkheid komt over de vraag wat mogelijk is. Kan één van beiden in de woning blijven en wat is daarop van invloed?
 • Afspraken over jullie kinderen komen in een ouderschapsplan. Denk aan passende afspraken over de zorgverdeling en kinderalimentatie. Ook is het mogelijk dat ik apart met kinderen spreek in een kindgesprek. Dit is bedoeld om kinderen bij de afspraken over hen te betrekken.
 • De juridische afhandeling wordt volledig geregeld door onze vaste advocaat.
 • Jullie betalen voor de hele dienstverlening een all-in tarief. In het kennismakingsgesprek worden de kosten voor de scheiding besproken, aangezien dan duidelijk is wat jullie precies nodig hebben de scheiding goed te regelen.

Service mediator Resolve Visie Enkhuizen:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in de regio Enkhuizen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wanneer is mediation in Enkhuizen geschikt?

Er kan onduidelijkheid zijn in welke situaties mediation iets voor jullie kan betekenen. Is er bijvoorbeeld sprake van de volgende situatie:

 • Wij kunnen moeilijk met elkaar praten, is mediation geschikt? Ja, jullie worden ondersteund in de communicatie. Juist door mijn onafhankelijke positie, is het mogelijk het gesprek meer op gang te brengen.
 • Mijn vrouw/man wil de scheiding niet, kunnen we een mediator inschakelen? Ja, ook als één van beiden de scheiding niet wilt, kunnen jullie gebruik maken van mediation. Beide partners moeten wel de bereidheid hebben om te zoeken naar oplossingen en willen meewerken. Voor beide partners is er aandacht en ruimte.
 • We wonen al apart, kunnen we nog een mediator inschakelen? Jullie kunnen op elk moment jullie scheiding of einde samenwonen formeel regelen. Advies: ook als jullie apart wonen, regel dan de scheiding en leg zaken vast. Dit levert duidelijkheid op en voorkomt problemen in de toekomst

Mediation Enkhuizen voor een zorgvuldige afhandeling van de scheiding

Een eerste informatiegesprek met jullie beiden is gratis en is bij jullie thuis (net als de vervolggesprekken). Ik ben aangesloten bij Resolve, een landelijk netwerk van mediators. Dit houdt in dat er veel expertise in huis is en dat wij oplossingen hebben voor alle situaties. Denk bijvoorbeeld aan een eigen bedrijf of fiscale consequenties bij een afwijkende verdeling van de financiën.

Een eerste gesprek kan meestal binnen één week plaatsvinden. Ik sta jullie graag bij.

Wat klanten over mij zeggen

“Scheiden is niet leuk en best ingewikkeld. Komt erg veel bij kijken. Dan is het toch wel heel erg fijn als je daar professionele hulp bij krijgt. Er werd goed meegedacht over onze specifieke situatie. Kortom, totaal geen spijt van dat we met Resolve Visie in zee gegaan zijn.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mediator Enkhuizen
Mediator Enkhuizen
Call Now Button