mediator Haarlem

Mediator Haarlem

mediator Haarlem

Mediator Haarlem

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Zeker als jullie kinderen hebben is het belang van een goed ‘nahuwelijk groot’. Dat betekent over je eigen teleurstelling heen stappen, ego’s loslaten, met respect spreken met en over elkaar en gun elkaar het contact met jullie kinderen. Op het moment dat het besef er is dat een scheiding altijd twee kanten heeft met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, is een goed nahuwelijk te realiseren. Vaak heeft dit een positief effect op de kinderen.

“Eén partij heeft meestal de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie jullie allebei een eigen inbreng hebben, heb je bij de scheiding ook ieder je eigen verantwoordelijkheid.”

Regel jullie scheiding samen onder begeleiding van mij als mediator Haarlem. Wat betekent dit voor jullie? Bij een scheiding komt er veel op je af. Door te zorgen voor goede hulp komt er overzicht en duidelijkheid.

Gesprekken zijn bij jullie thuis. Ik sta voor een persoonlijke aanpak en begeleiding van jullie scheiding. Naast Haarlem kom ik ook in de omgeving van Haarlem bij jullie thuis.

Service mediator Haarlem:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Sjoerd jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het scheidingstraject

Als je kiest voor de mediator Haarlem dan doorloop ik samen met jullie het stappenplan ‘scheiden in 7 stappen’ waarna jullie scheiding volledig is afgerond. Gedurende het gehele proces van mediation blijf ik jullie vaste mediator. Dit houdt in:

 • Samen met jullie bespreek ik alle zaken , zoals de woning, jullie toekomstige woonsituatie, financiën en pensioen. We maken goede afspraken, die ik vervolgens vastleg in een scheidingsconvenant. Ik probeer zo snel mogelijk voor duidelijkheid te zorgen voor zaken die voor jullie van belang zijn. Zoals de mogelijkheden bij een eigen woning bij de scheiding. Daarnaast verzorg ik alimentatieberekening. Deze is het uitgangspunt voor het bespreken van de partner- en kinderalimentatie. De wettelijke richtlijnen worden uitgelegd en er worden passende afspraken gemaakt.
 • Hebben jullie kinderen. Dan maak ik een gedegen en praktische ouderschapsplan waarin alle afspraken komen te staan, over jullie kind(eren).
 • Resolve Visie verzorgt ook de juridische afhandeling. Onze advocaat dient het verzoek in bij de rechtbank.
 • De kosten voor de hele scheiding bestaan uit een all-in tarief, dit is inclusief de juridische afhandeling. Het tarief bespreek ik met jullie in het eerste kosteloze kennismakingsgesprek. Op dat moment is namelijk duidelijk wat jullie situatie is en wat jullie nodig hebben. Ook bespreken we of je recht hebt op een toevoeging. Je betaalt dan een minimale eigen bijdrage.
Logo van Resolve Visie

Waarom mediation Haarlem?

Mediation houdt in dat je samen de scheiding regelt met begeleiding van mij als onafhankelijke mediator Haarlem. Dit is in plaats van elk een advocaat inschakelen. Wat gaat mediation jullie opleveren?

 • Er komt snel overzicht en stap voor stap wordt alles geregeld. Denk bijvoorbeeld aan snel duidelijkheid over wat mogelijk is met de eigen woning bij de scheiding.
 • Door een scheidingsbemiddelaar komen jullie vaak sneller tot oplossingen. Dit komt het verloop van de scheidingsprocedure ten goede.
 • Samen afspraken maken, betekent dat je zelf invloed hebt op de afspraken, hierdoor is er geen gevoel van dwang en ontstaat er meer draagvlak.
 • Doordat afspraken gezamenlijk tot stand komen, zijn het duurzame afspraken.
 • Ondersteuning in de communicatie. Door inzicht te krijgen in onderliggende redenen ontstaat er meer rust, waardoor jullie betere afspraken kunnen maken.
 • Je blijft uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met de mediator Haarlem. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Haarlem stad van de mediator

Vragen over mediation Haarlem

De eerste stap is contact opnemen met de mediator Haarlem, dan volgt een kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Dit is met beide partners en met de gezamenlijke mediator. Besproken wordt: jullie situatie, wat de mediator kan betekenen en de kosten voor de hele scheiding.

Alle praktische zaken, zoals afspraken over de woning, financiën en pensioen en inboedel. Als jullie samen kinderen hebben moet je ook de zorg voor de kinderen bespreken en vastleggen. De mediator begeleidt jullie in het maken van goede afspraken, door goede informatie te geven én mee te denken over passende oplossingen in jullie situatie. De mediator in Haarlem legt deze afspraken vast in juridische documenten.

Mediation houdt in dat je de scheiding gezamenlijk regelt met een onafhankelijke mediator. Dit is in plaats van een juridische procedure met elk een advocaat. Voorwaarde voor mediation is dat beide partners willen meewerken én willen komen tot oplossingen. De mediator begeleidt jullie in het maken van goede afspraken en voor beide partners is er ruimte hoe zij in de scheiding staan.

De kosten van een mediation traject bij de scheiding zijn afhankelijk van jullie situatie. Mediation Haarlem via ResolveVisie hanteert vaste all-in tarieven voor de hele scheiding. Dit is dus inclusief de juridische afwikkeling. Het all-in tarief wordt besproken in het eerste kosteloze kennismakingsgesprek met de mediator.

Dit is afhankelijk van wat er geregeld moet worden én hoe snel jullie tot overeenstemming komen. In de regel zijn er 3 tot 5 gesprekken nodig, waarna de afwikkeling bij de rechtbank volgt. Ga uit van 3/5 maanden voordat de hele scheiding ook juridisch is afgewikkeld. Hebben jullie haast, dan kan het uiteraard ook sneller, beide partners moeten het dan erover eens zijn dat het sneller gaat.

Ondersteuning voor jullie kinderen tijdens de scheiding

Hebben jullie gezamenlijke kinderen? Het is van cruciaal belang om afspraken zorgvuldig op elkaar af te stemmen, om zo toekomstige problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Het uitgangspunt van mediation is dat jullie allebei een zo goed mogelijke start kunnen maken. Daarnaast streven we ernaar om de impact van de scheiding op jullie kinderen tot een minimum te beperken.

Daarom bied ik ook de mogelijkheid van een kindgesprek aan, waarin jullie kinderen de ruimte krijgen om hun ervaringen te delen. Als mediator hecht ik veel waarde aan het betrekken van de kinderen bij de afspraken die hen aangaan.

Praktisch en persoonlijk

De gesprekken kunnen plaatsvinden bij jullie thuis of op een neutrale locatie, afhankelijk van jullie voorkeur. Afspraken kunnen zowel overdag als ’s avonds worden ingepland. In de meeste gevallen kan een eerste afspraak binnen een week worden gemaakt.

Alle gesprekken worden met jullie beiden gevoerd, zodat jullie altijd volledig op de hoogte zijn. Mijn werkwijze kenmerkt zich door transparantie en betrokkenheid. De mediator Haarlem staat voor jullie klaar.

Wat klanten over mij zeggen

“Mijn ervaring is goed en zou zeker iemand die ook niet weet waar ze moeten beginnen aanraden om eens een gesprek aan te gaan met resolve visie. Na het eerste gesprek wordt al duidelijk dat hier mensen werken die de nodige ervaring hebben. Zij zullen je zeker helpen om je in deze moeilijke periode goed bij te staan.”
★★★★

“Professioneel, duidelijk en bereid om tijd te nemen die nodig is om één en ander gedegen te bespreken.”
★★★★

Benieuwd of Sjoerd jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button