Scheiding - Ouderschapsplan

Mediator Hoeksche Waard

Hoeksche Waard

Mediator Hoeksche Waard

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Je hebt samen dingen gedeeld, kijk daar met respect op terug. Door samen afspraken te maken en om de tafel te gaan, doe je recht aan wat geweest is. Voorkom dat je bitter in het leven komt te staan en probeer te koesteren wat er geweest is.

“Door als partners samen het scheidingsbemiddelings traject in te gaan, maak je afspraken waar jullie beiden achterstaan. Dit maakt dat jullie allebei met een goed gevoel aan een nieuwe toekomst kunnen gaan werken. De periode wordt dan goed afgesloten.”

Een zorgvuldige afwikkeling van jullie scheiding; dat kunnen jullie verwachten van mij al mediator in Hoeksche Waard

Gesprekken zijn bij jullie thuis, zodat er ook ruimte is voor jullie verhaal. Insteek is dat je beiden zo goed mogelijk verder kunt. Samen regelen geeft rust en duidelijkheid.

Jullie scheiding regelen met mediation houdt in dat je onder begeleiding van mij als mediator jullie scheiding stap voor stap regelt. Ik kom hiervoor bij jullie thuis in s’-Gravendeel, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Maasdam, Mijnsheerenland, Numansdorp, Piershil, Oud-Beijerland, Puttershoek, Strijen en Westmaas.

Jullie scheiding volledig geregeld door de mediator in Hoeksche Waard

Alle gesprekken zijn met jullie beiden, zodat jullie allebei steeds over dezelfde informatie beschikken. De belangen van jullie allebei worden behartigd. Met scheiden in 7 stappen weet je zeker dat alles aan bod komt en dat er geen losse eindjes zijn. Wat kunnen jullie onder andere hiervan verwachten:

 • Gesprekken zijn bij jullie thuis en zowel overdag als ‘s avonds mogelijk. Jullie betalen voor de mediation gesprekken inclusief de afhandeling bij de rechtbank een all-in tarief (dit zijn kosten voor de hele scheiding). Deze juridische afhandeling houdt in dat de juridische stukken worden ingediend bij de rechtbank. Hiermee wordt jullie scheiding geheel afgerond.
 • Na het kosteloze kennismakingsgesprek volgen er een aantal mediaton gesprekken waarin alle voor jullie relevante zaken worden besproken. Zoals de financiën, de inboedel en woning / huisvesting, zodat jullie goede keuzes kunnen maken. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Vaak geeft het rust als er snel duidelijkheid komt over de mogelijkheden van de woning bij de scheiding. Dit wordt dan ook vroeg in het traject besproken.
 • Hebben jullie kinderen dan worden er goede afspraken over de zorgverdeling gemaakt. Deze worden vervolgens in het ouderschapsplan vastgelegd. Ook worden er tips gegeven over hoe je je kinderen goed begeleidt bij de scheiding en is er een apart kindgesprek met hen mogelijk. Zo krijgen zij ook een stem en kunnen ze vertellen waar ze zich zorgen over maken of wat hun ideeën zijn.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat voor zorgverdeling past bij jullie?

Als jullie kinderen hebben worden er afspraken gemaakt over een omgangsregeling. Samen met jullie worden de mogelijkheden en voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat jullie goede keuzes kunnen maken:

 • Co-ouderschap betekent dat je na de scheiding de zorg voor de kinderen fifty-fifty verdeelt. Voordeel is dat jullie beiden een grote rol in het leven van jullie kind blijven spelen. Hier staat tegenover dat het ook bij jullie kind moet passen. Als jullie kind veel behoefte heeft aan rust en duidelijkheid, is co-ouderschap wellicht minder geschikt.
 • Andere omgangsregelingen. Jullie kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen dat jullie kind het hoofdverblijf bij de moeder heeft en een vaste dag in de week en om het weekend bij de vader is.

Met mediation Hoeksche Waard kun je allebei goed verder

Mediation werkt als je allebei de intentie hebt om er samen goed uit te komen. Je mag het over alles nog oneens zijn, dit wordt besproken in de gesprekken. Mediation werkt niet als het respect voor elkaar volledig weg is en men niet bereid is naar de ander te luisteren. In het kennismakingsgesprek wordt dit ook besproken, zodat we goed kunnen bepalen of de mediation kans van slagen heeft. Ons slagingspercentage is gelukkig hoog.

De meeste partners hebben de intentie de scheiding goed te regelen (hoe moeilijk het soms ook is), waardoor wij jullie goed kunnen bijstaan tijdens de scheiding en alles goed kunnen afronden. Waardoor jullie allebei zo goed mogelijk verder kunnen.

Wat klanten over mij zeggen

“Fijn, vertrouwd, betrokken en zakelijk waar nodig! Ik zou Marion Bongers zeker aanbevelen!.” – Marian uit Duiven

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button