mediator Limburg

Mediator Brunssum

Neem direct contact op met Wilco Smeets: 085 1302988 of mail mij

Wat kan ik betekenen als mediator in Brunssum als jullie gaan scheiden?

Het uitgangspunt bij mediation is dat je allebei zo goed mogelijk verder kunt. Alle gesprekken zijn bij jullie thuis.

Ook als er nog onenigheid is over bepaalde zaken, of als jullie moeizaam met elkaar communiceren is mediation een goede keuze. In beide gevallen ondersteun ik jullie hierin. Ik zorg dat de afspraken die worden gemaakt niet gebaseerd worden op emoties, maar weloverwogen zijn.

Jullie scheiding zorgvuldig geregeld dankzij de mediator in Brunssum

De scheiding wordt van begin tot eind geregeld. Mijn dienstverlening bestaat uit een aantal stappen:

 • We plannen een kennismakingsgesprek waarin we jullie persoonlijke situatie en onze dienstverlening bespreken.
 • We gaan afspraken maken over jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en jullie eigen woning. Bij een eigen woning bij de scheiding bespreken we vroeg in het scheidingsproces de mogelijkheden, zodat er snel duidelijkheid is. We nemen ook de tijd om tijdens de gesprekken stil te staan bij de onderlinge communicatie.
 • We maken een ouderschapsplan, hierin leggen we alles vast op het gebied van jullie kinderen. Ook kunnen jullie kinderen betrokken worden bij het ouderschapsplan, door een kindgesprek met ze te hebben. Dit is een apart gesprek met kinderen, gewoon bij jullie thuis, over hun ideeën en wensen.
 • Onze eigen advocaat dient de stukken in bij de rechtbank, je hoeft zelf dus niet naar de rechtbank. Het inschrijven van de scheiding doen we natuurlijk ook voor je. Hiermee is de hele scheiding tot een goede einde gebracht.

Over de kosten van de scheiding krijgen jullie in het kosteloze kennismakingsgesprek duidelijkheid, omdat dan bekend is wat nodig is de scheiding goed te regelen. Dit is een all-in tarief, dus geen verrassingen achteraf.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ziet de juridische kant van de scheiding eruit?

Als alle afspraken zijn vastgelegd en de officiële stukken zijn ondertekend, volgt de juridische afhandeling. Deze bestaat uit:

 • Het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan (als er kinderen zijn) worden door onze eigen advocaat bij de rechtbank ingediend. Bij het indienen komt het verzoekschrift tot echtscheiding.
 • De correspondentie met de rechtbank verloopt via onze eigen advocaat. Deze krijgt ook de uitspraak van de rechtbank en zorgt voor de inschrijving in het register van de gemeente. Tijdens dit proces blijf ik jullie vaste contactpersoon.

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit W.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: