Mediator Ede-Wageningen

Mediator Ede

Neem direct contact op met Leonard Faber: 085 1307532 of mail mij

Jullie scheiding van A tot Z geregeld, dat is wat je kunt verwachten van mij als mediator in Ede.

Stap voor stap worden er voor alle zaken goede oplossingen gezocht. Door zaken goed op elkaar af te stemmen voorkom je zoveel mogelijk frustraties in de toekomst.

Ik kom bij jullie thuis in onder andere Ede, Barneveld, Wageningen, Lunteren, Rhenen en Veenendaal.

Mediation houdt in dat je rekening houdt met elkaars wensen en het elkaar mogelijk maakt goed verder te kunnen na de scheiding. De wettelijke richtlijnen zijn het kader en ik ga jullie voorlichten over waar je mag afwijken en wat de eventuele gevolgen zijn, zodat je afspraken kan maken waar je samen achter staat. Jullie wensen zijn de leidraad voor alle afspraken die ik samen met jullie ga maken.

Jullie hele scheiding zorgvuldig geregeld in Ede

De scheiding in Ede van begin tot eind geregeld, wat houdt dat in? In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we mijn dienstverlening scheiden 7 stappen en wat dit voor jullie kan betekenen. Ook het all-in tarief (de totale kosten voor de mediation) worden besproken. Hiervoor kun je verwachten:

 • Stapsgewijs maak ik als mediator in Ede samen met jullie afspraken. Zoals over de zorg voor jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en jullie eigen woning. Bij een koophuis bij de scheiding worden de mogelijkheden op een rijtje gezet en gekeken wat haalbaar is. Kan één van beiden in de woning blijven en hoe komt hier snel duidelijkheid over?
 • Nadat we over alles afspraken gemaakt hebben, stel ik het scheidingsconvenant op. Hierin staan alle spraken beschreven. Omdat jullie samen in goed overleg afspraken gemaakt hebben, zorgt dit ervoor dat problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen worden.
 • Bij minderjarige kinderen maken we samen een ouderschapsplan. Stap voor stap bespreken we hoe jullie je ouderschap na de scheiding willen invullen. Om kinderen te betrekken bij het ouderschapsplan kan ik ook een kindgesprek hebben met jullie kinderen.
 • Als jullie documenten ondertekend hebben nemen we de laatste stappen door. We gaan de juridische procedure in werking zetten en dienen de stukken in bij de rechtbank. Ook regelen we de inschrijving bij de burgerlijke stand.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Ede. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Ouderschapsplan leidraad

Hebben jullie kind(eren)? Door samen met jullie het ouderschapsplan te bespreken, komt er duidelijkheid over de zorg voor jullie kinderen. De afspraken, zoals over de zorgverdeling en de invulling van de vakanties, zijn de afspraken waar je altijd op kunt terugvallen.

Zijn jullie kinderen jonger, dan worden de afspraken zo concreet mogelijk vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan tijdstippen en momenten voor zogenaamde ‘wisselmomenten’. Kinderen wisselen van huis en je wilt dat dit zo goed mogelijk gaat in de praktijk, met duidelijke afspraken.

Mediation in Ede in de praktijk

Jullie worden door mij als mediator in Ede eerst uitgebreid geïnformeerd over alle opties. Bijvoorbeeld over jullie woning en de financiën. Denk hierbij aan de wettelijke richtlijnen, die bijvoorbeeld gelden bij een huwelijk in gemeenschap van goederen. Vervolgens wordt het steeds meer van toepassing op jullie situatie, zo zijn alle afspraken op maat, zodat deze passen bij jullie persoonlijke situatie. Neem als voorbeeld jullie huis in Ede:

 • Wat zijn jullie wensen? Eén van jullie wil bijvoorbeeld de woning overnemen. Hoe zit het financieel? Is er voldoende inkomen om dit mogelijk te maken? Wat is hier van invloed op, heeft bijvoorbeeld de hoogte van de partneralimentatie invloed op het overnemen van het huis?
 • We kijken altijd naar de woonmogelijkheden voor jullie beiden. Als bijvoorbeeld één van beiden de woning overneemt, wat zijn dan de mogelijkheden voor de ander? Of als het huis niet overgenomen kan worden door één van beiden, wat zijn dan de mogelijkheden? Kan het huis tijdelijk gezamenlijk worden aangehouden of hoe zit het als het huis verkocht wordt, met onder- of overwaarde?

Wat klanten over mij zeggen

“Leonard Faber is een heel fijn persoon voor als je zo iets moeilijks en emotioneels moet regelen. Leonard luistert goed weet precies waar hij het over heeft en als hij iets even niet weet vraagt hij het gelijk na en komt er dan op een later moment op terug, en heeft geen oordeel. Leonard heeft ons echt heel erg goed door onze scheiding heen geholpen.” – Samantha uit Deil

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Leonard jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: