Mediator Heerlen

Mediator Heerlen

Neem direct contact op met Wilco Smeets: 085 1302988 of mail mij

Als mediator Heerlen bied ik een volledig scheidingspakket.

Jullie worden begeleid bij het maken van goede afspraken zodat er rust en duidelijkheid ontstaat. Voor nu en in de toekomst, zodat jullie allebei goed verder kunnen. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Waarom kiezen voor mij als mediator in Heerlen? Over alle zaken worden samen met jullie goede afspraken gemaakt. Als jullie samen kinderen hebben, geeft dit de beste basis om samen ouders te blijven.

Ik kom bij jullie thuis in Heerlen en omgeving, zoals Hoensbroek, Heerlerbaan en Heerlerheide.

Samen scheiden in Heerlen

De eerste stap van mediation in Heerlen is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin wordt besproken wat ik voor jullie kan betekenen en de kosten voor de scheiding. Met scheiden in 7 stappen wordt jullie hele scheiding geregeld. Wat kunnen jullie onder andere van mij als mediator verwachten?

 • Door middel van een stappenplan worden alle zaken besproken, voordat het scheidingsconvenant op wordt gesteld. Zo weten jullie zeker dat alles aan bod komt. Denk aan de woning, financiën en alimentatie. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid over de mogelijkheden nu en straks. Door gebruik te maken van een checklist weten jullie welke documenten verzameld moeten worden. Denk aan een overzicht van de hypotheek, jaaropgave en overzicht van bankrekeningen.
 • Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? Afspraken over hen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Denk aan een goede zorgverdeling en hoe jullie elkaar informeren. Ook is het mogelijk dat ik een gesprek met jullie kinderen heb, zodat zij hun verhaal kwijt kunnen en betrokken worden bij het opstellen van het ouderschapsplan.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd door onze advocaat. Jullie hoeven dus niet zelf naar de rechtbank of apart nog een advocaat in te schakelen. Hiermee is jullie scheiding geregeld. De kosten bestaan uit een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit is inclusief de kosten van onze advocaat.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Heerlen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe houden jullie het contact goed na de scheiding?

Ook na de scheiding blijf je vaak met elkaar te maken houden. Bijvoorbeeld omdat je samen ouders bent en moet overleggen over de kinderen, of door gezamenlijke vrienden. Door het contact zo goed mogelijk te houden, voorkom je frustraties en dit geeft rust. Hoe houden jullie het contact goed? Tips voor na de scheiding:

 • Als zaken niet goed lopen, ga dan met elkaar om de tafel zitten en bespreek dit. Doe dit niet met jullie kinderen erbij. Plan zo nodig in het begin evaluatie momenten als je veel met elkaar te maken houdt (bijvoorbeeld bij een gelijke zorgverdeling bij co-ouderschap). Zo voorkom je escalaties in bijvoorbeeld telefonisch contact of what’s app.
 • Accepteer veranderingen; jouw ex-partner kan ander gedrag gaan vertonen. Iemand kan zijn/haar rol anders invullen en zich anders gaan gedragen. Bijvoorbeeld: een vader had nooit tijd om met de kinderen naar het zwembad te gaan, en na de scheiding gebeurt dit wel. Zet hierbij zoveel mogelijk het belang van je kind voorop.

Mediator in Heerlen

Ook als jullie het nog oneens zijn over zaken of als de communicatie moeizaam gaat, is mediation geschikt. Als jullie er gezamenlijk uit willen komen, is het van belang dat je je begrepen voelt en gehoord wordt. Vaak zijn er verschillen in communicatie, de één kan ook verder zijn in het scheidingsproces dan de ander, er is onzekerheid over de toekomst en vaak zijn er aannames over elkaar.

In de gesprekken besteed ik hier als mediator in Heerlen aandacht aan en maak zaken zoveel mogelijk duidelijk voor jullie allebei. Wat doet een opmerking met de ander? Hoe ontstaat een bepaalde reactie? Wat bedoelt de ander eigenlijk te zeggen? En zijn er gemeenschappelijke belangen ondanks de verschillende meningen? Vaak geeft dit een soepeler communicatie, wat het maken van afspraken bevordert.

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit W.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: