Mediator Heerlen

Mediator Heerlen

Neem direct contact op met Wilco Smeets scheidingsmediator in de regio Heerlen: 085 1302988

Ben je op zoek naar een mediator in Heerlen of omgeving die samen met jullie de scheiding regelt?

Als scheidingsbemiddelaar van Resolve Visie in Heerlen help ik jullie graag bij het regelen van jullie scheiding van a to z.

Ik begeleid jullie bij het maken van goede afspraken zodat er rust en duidelijkheid ontstaat. Voor nu en in de toekomst, zodat jullie allebei goed verder kunnen.

De gesprekken zijn bij jullie thuis. Wonen jullie niet in Heerlen? Geen probleem. Ik kom in de omgeving, zoals Hoensbroek, Heerlerbaan en Heerlerheide.

Scheidingstraject mediator Heerlen

Als mediator in Heerlen maak ik gebruik van het stappenplan ‘scheiden in 7 stappen ‘. Ik regel jullie scheiding van A tot Z geregeld. Wat houdt dit in:

 • Door middel van een stappenplan bespreek ik alle zaken met jullie., Zo weten jullie zeker dat alles aan bod komt. Denk aan de woning, financiën en alimentatie. Bij een eigen woning proberen we snel duidelijkheid over de mogelijkheden te krijgen. De afspraken die we maken leg ik vast in het scheidingsconvenant.
 • Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? De afspraken over hen leg ik vast in het ouderschapsplan. Denk aan een goede zorgverdeling en hoe jullie elkaar informeren. Ook is het mogelijk dat ik een gesprek met jullie kinderen heb, zodat zij hun verhaal kwijt kunnen en betrokken worden bij het opstellen van het ouderschapsplan.
 • Als de mediation gesprekken erop zitten en alles samen is geregeld, zet ik de juridische procedure in werking. Onze eigen advocaat dient de stukken in bij de rechtbank. Jullie hoeven dus niet zelf naar de rechtbank of apart nog een advocaat in te schakelen. Hiermee is jullie scheiding geregeld. De kosten bestaan uit een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit is inclusief de kosten van onze advocaat.

Waarom kiezen voor mij als mediator in Heerlen?

Mediation houdt in dat je samen de scheiding regelt met begeleiding van mij als onafhankelijke mediator in Heerlen of omgeving. Dit is in plaats van elk een advocaat inschakelen. Wat gaat mediation jullie opleveren?

 • Ik ben als mediator neutraal en onpartijdig en er voor jullie beiden. De wensen en uitgangspunten van jullie allebei komen aan bod.
 • De scheidingsbemiddelaar houdt rekening met het tempo van jullie beiden. Soms kan de ene partner al verder in het proces zijn dan de ander.
 • Jullie komen vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoedig.
 • De afspraken die we maken zijn duurzaam omdat ze gezamenlijk tot stand komen.
 • Mediation is goedkoper dan wanneer je ieder apart een advocaat inschakelt.
 • Je blijft uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.

Service mediator Heerlen:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Heerlen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Tips voor na de scheiding

Ook na de scheiding blijf je vaak met elkaar te maken houden. Bijvoorbeeld omdat je samen ouders bent en moet overleggen over de kinderen, of door gezamenlijke vrienden. Door het contact zo goed mogelijk te houden, voorkom je frustraties en dit geeft rust. Als scheidingsmediator geef ik jullie de volgende tips om het contact goed te houden:

 • Als zaken niet goed lopen, ga dan met elkaar om de tafel zitten en bespreek dit. Doe dit niet met jullie kinderen erbij. Plan zo nodig in het begin evaluatie momenten als je veel met elkaar te maken houdt (bijvoorbeeld bij een gelijke zorgverdeling bij co-ouderschap). Zo voorkom je escalaties in bijvoorbeeld telefonisch contact of WhatsApp.
 • Accepteer veranderingen; jouw ex-partner kan ander gedrag gaan vertonen. Iemand kan zijn/haar rol anders invullen en zich anders gaan gedragen. Bijvoorbeeld: een vader had nooit tijd om met de kinderen naar het zwembad te gaan, en na de scheiding gebeurt dit wel. Zet hierbij zoveel mogelijk het belang van je kind voorop.

Mediation Heerlen helpt bij communicatie

Mediation is ook geschikt als jullie het nog oneens zijn over zaken of als de communicatie moeizaam gaat. Als jullie er gezamenlijk uit willen komen, is het van belang dat je je begrepen voelt en gehoord wordt. Vaak zijn er verschillen in communicatie, de één kan ook verder zijn in het scheidingsproces dan de ander, er is onzekerheid over de toekomst en vaak zijn er aannames over elkaar.

In de gesprekken besteed ik als mediator in Heerlen aandacht aan de onderlinge communicatie en maak zaken zoveel mogelijk duidelijk voor jullie allebei. Wat doet een opmerking met de ander? Hoe ontstaat een bepaalde reactie? Wat bedoelt de ander eigenlijk te zeggen? En zijn er gemeenschappelijke belangen ondanks de verschillende meningen? Vaak geeft dit een soepeler communicatie, wat het maken van afspraken bevordert.

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit W.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.