Mediator Maastricht

Mediator Maastricht

Zoek je een mediator in Maastricht? Neem direct contact op met Wilco Smeets: 085 1302988

Als mediator in Maastricht bied ik jullie persoonlijke hulp bij de hele scheiding.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen.

Wat is het voordeel van de scheiding samen regelen samen met mij als mediator in Maastricht? Samen regelen brengt snel duidelijkheid. Er komt rust en overzicht in een hectische en emotionele periode in jullie leven..

Jullie scheiding in Maastricht volledig geregeld

Alle gesprekken zijn met jullie beiden. De mediation gesprekken zijn ook mogelijk in de avonduren. Met ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie hele scheiding van A tot Z geregeld. Dit houdt onder andere in:

 • Jullie (koop- of huur-) woning in Maastricht, de toekomstige woonsituatie, financiën, leningen, pensioen en inboedel komen aan bod. Bij een eigen woning worden de opties met een eigen woning bij scheiding op een rijtje gezet. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Deze dient als leidraad voor het bespreken van de alimentatie.
 • Hebben jullie kinderen? Met jullie wordt meegedacht hoe je de scheiding zo goed mogelijk regelt voor jullie kinderen. Een ouderschapsplan is wettelijk verplicht. Hierin komen afspraken, zoals de verdeling van de zorg, vakanties en feestdagen, en afspraken over de opvoeding aan bod. Ook is er een kindgesprek mogelijk, waarbij jullie kinderen een apart gesprek hebben met mij als scheidingsmediator. Zo kunnen zij ook hun verhaal kwijt aan een onafhankelijke derde.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Je betaalt voor mij als mediator in Maastricht een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit is inclusief de juridische afhandeling.

Service mediator Maastricht:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

Vragen over mediaton Maastricht

Wat zijn voordelen van mediation Maastricht als ik ga scheiden?

Indien je voor mediation kiest betekent dit dat jullie samen bepalen op welke manier jullie gaan scheiden en welke afspraken gemaakt worden. Mediation Maastricht helpt je bij alles wat geregeld moet worden maar jullie bepalen zélf op welke manier je dingen wilt regelen. In vergelijking met bijvoorbeeld een advocaat is een mediationtraject ook goedkoper en kom je sneller tot oplossingen.

Kan ik in Nederland scheiden van mijn buitenlandse partner?

Ja dit is mogelijk. Belangrijk is hierbij dat als je in Nederland een scheiding aanvraagt ook de Nederlandse wet van toepassing is. Daarnaast moet er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Eén hiervan is bijvoorbeeld dat één van beiden in Nederland moet wonen op het moment dat jullie gezamenlijk de scheiding aanvragen. Als mediator Maastricht kan ik jullie hier uitgebreid over informeren.

Wij gaan scheiden: hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Indien jij of je ex-partner niet genoeg inkomsten heeft om van te leven, dan moet de ander bijdragen in de kosten. Dit wordt partneralimentatie genoemd. Als mediator Maastricht zal ik in overleg met jullie een officiële alimentatie berekening maken. De hoogte van de partneralimentatie is mede afhankelijk van jullie inkomen en kosten als woonlasten. Na de berekening te hebben besproken bepalen jullie in onderling overleg de hoogte van de partneralimentatie.

Welke hulp kunnen we verwachten van de mediator Maastricht bij het ouderschapsplan?

In een ouderschapsplan staan de afspraken die jullie maken over de zorg voor de kinderen. De verdeling van de opvoeding en zorg (zorgverdeling) en de kosten die hiermee gemoeid zijn (kinderalimentatie) zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen. Wat er verder in moet staan of wat jullie belangrijk vinden om erin op te nemen kunnen jullie bespreken met mij als de mediator Maastricht.

Hoe vraag ik een scheiding aan bij de mediator in Maastricht?

Je vraagt een scheiding aan middels een verzoekschrift dat de advocaat indient bij de rechtbank. In het mediationtraject zal ik als mediator hier zorg voor dragen. Als mediator Maastricht werk ik samen met een advocaat die het opgestelde convenant en eventueel ouderschapsplan in zal dienen bij de rechtbank.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met onze mediator in Maastricht. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat levert mediation in Maastricht op?

Waarom kiezen voor één gezamenlijke mediator in Maastricht in plaats van elk een advocaat?

 • Als jullie samen kinderen hebben, investeer je met mediation in de onderlinge relatie. Dit werkt op een positieve manier door op jullie kind(eren). Ook kun je praktische zaken op je eigen manier regelen en heb je invloed op de afspraken.
 • Mediation is sneller dan een procedure waarbij je elk een advocaat inschakelt. De kosten zijn altijd lager dan de kosten van een advocaat.
 • In de mediation maken we stap voor stap afspraken over alle zaken die voor jullie relevant zijn. Deze afspraken zijn vaak duurzaam, omdat ze gezamenlijk tot stand komen. Dit betekent dat je zoveel mogelijk frustraties en ruis in de toekomst voorkomt.
 • ALs mediator Maastricht ben ik er voor jullie beiden. Je voorkomt met mediation dat je tegen over elkaar komt te staan en in een strijd terecht komt,

Jullie scheiding in goede handen bij de mediator in Maastricht

In het kennismakingsgesprek komt de dienstverlening aan bod en wat ik voor jullie als mediator in Maastricht kan betekenen. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en beide partners zijn hierbij aanwezig. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. Reden is dat de onpartijdigheid zo gewaarborgd wordt. Een kennismakingsgesprek kan binnen 1 week worden ingepland.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.