Mediator Ede

Mediator Ede 

Mediator Ede

Mediator Ede 

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

“Met mijn kennis en ervaring voorzie ik jullie van informatie én begeleid ik het hele proces, zodat de hele scheiding op een goede manier afgewikkeld wordt.”

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Ik zet me daarbij in voor jullie beiden. Je kunt verwachten dat ik neutraal en onpartijdig ben en de belangen van jullie allebei in het oog houd.

Jullie scheiding van A tot Z geregeld, dat is wat je kunt verwachten van mij als mediator in Ede.

Stap voor stap worden er voor alle zaken goede oplossingen gezocht. Door zaken goed op elkaar af te stemmen voorkom je zoveel mogelijk frustraties in de toekomst.

Ik kom bij jullie thuis in onder andere Ede en Wageningen.

Mediation houdt in dat je rekening houdt met elkaars wensen en het elkaar mogelijk maakt goed verder te kunnen na de scheiding. De wettelijke richtlijnen zijn het kader en ik ga jullie voorlichten over waar je mag afwijken en wat de eventuele gevolgen zijn, zodat je afspraken kan maken waar je samen achter staat. Jullie wensen zijn de leidraad voor alle afspraken die ik samen met jullie ga maken.

Jullie hele scheiding zorgvuldig geregeld in Ede

De scheiding in Ede van begin tot eind geregeld, wat houdt dat in? In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we mijn dienstverlening scheiden 7 stappen en wat dit voor jullie kan betekenen. Ook het all-in tarief (de totale kosten voor de mediation) worden besproken. Hiervoor kun je verwachten:

 • Stapsgewijs maak ik als mediator in Ede samen met jullie afspraken. Zoals over de zorg voor jullie kinderen, alimentatie, financiën, pensioen en jullie eigen woning. Bij een koophuis bij de scheiding worden de mogelijkheden op een rijtje gezet en gekeken wat haalbaar is. Kan één van beiden in de woning blijven en hoe komt hier snel duidelijkheid over?
 • Nadat we over alles afspraken gemaakt hebben, stel ik het scheidingsconvenant op. Hierin staan alle spraken beschreven. Omdat jullie samen in goed overleg afspraken gemaakt hebben, zorgt dit ervoor dat problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen worden.
 • Bij minderjarige kinderen maken we samen een ouderschapsplan. Stap voor stap bespreken we hoe jullie je ouderschap na de scheiding willen invullen. Om kinderen te betrekken bij het ouderschapsplan kan ik ook een kindgesprek hebben met jullie kinderen.
 • Als jullie documenten ondertekend hebben nemen we de laatste stappen door. We gaan de juridische procedure in werking zetten en dienen de stukken in bij de rechtbank. Ook regelen we de inschrijving bij de burgerlijke stand.

Voordelen mediator Ede:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over mediator Ede

Belangrijk is dat er bij een scheiding waarbij ook kinderen betrokken zijn, goede werkbare afspraken gemaakt worden. Als mediator in Ede ondersteun ik jullie met maken van deze afspraken en ze voor jullie vastleggen in het ouderschapsplan.

Als mediator in Ede kan dit voor je uitrekenen. Basis voor deze berekening is het inkomen wat jullie hadden tijdens jullie relatie of huwelijk en het inkomen na scheiding. Tevens is verdeling van de verblijfsdagen van de kinderen van invloed op de uitkomst. Ik zal de berekening met jullie doornemen en de hoogte van de alimentatie kunnen bepalen.

De hoogte van de partneralimentatie is ook afhankelijk van het inkomen van jullie gezamenlijk tijdens de relatie of huwelijk en na de scheiding. Daarnaast is de draagkracht van degene die alimentatieplichtige is bepalend of er partneralimentatie betaald dient te worden. Als mediator Ede kan ik dit voor je uitrekenen.

In het echtscheidingsconvenant staan de afspraken die jullie samen hebben gemaakt tijdens de mediation. Hierin staan bijvoorbeeld afspraken over partneralimentatie, de woning, de bankrekeningen, de verdeling van de inboedel en de pensioenen. Als mediator in Ede zal ik al deze zaken ter sprake brengen in de mediationgesprekken, zodat er een compleet convenant ontstaat.

De kosten van de scheiding zijn afhankelijk van wat er precies geregeld moet worden. In het gratis kennismakingsgesprek wordt besproken wat ik voor jullie kan betekenen en de totale kosten. Dit is een all-in tarief, inclusief de juridische afwikkeling.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Ede. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat klanten over mij zeggen

“De mediator van Resolve Visie heeft ons snel en vakkundig geholpen om de scheiding rond te maken. De advocaat werd op de achtergrond ook meteen betrokken, zodat het convenant in een moeite door kon naar de Rechtbank. Twee maanden na het kennismakingsgesprek was de scheiding officieel al ingeschreven bij de Gemeente. Aan te bevelen!”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.

Ouderschapsplan leidraad

Hebben jullie kind(eren)? Door samen met jullie het ouderschapsplan te bespreken, komt er duidelijkheid over de zorg voor jullie kinderen. De afspraken, zoals over de zorgverdeling en de invulling van de vakanties, zijn de afspraken waar je altijd op kunt terugvallen.

Zijn jullie kinderen jonger, dan worden de afspraken zo concreet mogelijk vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan tijdstippen en momenten voor zogenaamde ‘wisselmomenten’. Kinderen wisselen van huis en je wilt dat dit zo goed mogelijk gaat in de praktijk, met duidelijke afspraken.

Mediation in Ede in de praktijk

Jullie worden door mij als mediator in Ede eerst uitgebreid geïnformeerd over alle opties. Bijvoorbeeld over jullie woning en de financiën. Denk hierbij aan de wettelijke richtlijnen, die bijvoorbeeld gelden bij een huwelijk in gemeenschap van goederen. Vervolgens wordt het steeds meer van toepassing op jullie situatie, zo zijn alle afspraken op maat, zodat deze passen bij jullie persoonlijke situatie. Neem als voorbeeld jullie huis in Ede:

 • Wat zijn jullie wensen? Eén van jullie wil bijvoorbeeld de woning overnemen. Hoe zit het financieel? Is er voldoende inkomen om dit mogelijk te maken? Wat is hier van invloed op, heeft bijvoorbeeld de hoogte van de partneralimentatie invloed op het overnemen van het huis?
 • We kijken altijd naar de woonmogelijkheden voor jullie beiden. Als bijvoorbeeld één van beiden de woning overneemt, wat zijn dan de mogelijkheden voor de ander? Of als het huis niet overgenomen kan worden door één van beiden, wat zijn dan de mogelijkheden? Kan het huis tijdelijk gezamenlijk worden aangehouden of hoe zit het als het huis verkocht wordt, met onder- of overwaarde?
Benieuwd of Wim jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button