mediator Elsloo

Mediator Elsloo

mediator Elsloo

Mediator Elsloo

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Wanneer een echtpaar besluit uit elkaar te gaan, staat aandacht centraal. Het is een gedeelde reis waarin zowel de inhoud van de afspraken als het ritme van de vooruitgang wordt bepaald door beide partners, gezamenlijk.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Samen alle zaken rondom jullie scheiding regelen, onder begeleiding van mij. Door een mediator in te schakelen, ontstaat er snel zicht op mogelijkheden en oplossingen.

Ik kom bij jullie thuis in Elsloo langs voor een kennismakingsgesprek. Het is ten allen tijde het streven naar gelijkwaardigheid van bij de afspraken. Mijn rol als mediator Elsloo verzekert dat jullie belangen worden behartigd.

Een allesomvattend scheidingspakket

Wat kan de mediator Elsloo precies voor jullie betekenen?

 • Eerst en vooral de praktische zaken. Als scheidingsmediator bied ik inzicht in de verschillende opties en het wettelijk kader met betrekking tot zaken zoals jullie gezamenlijke woning, de zorg voor jullie kinderen, en financiële regelingen. Als het gaat om de woning bespreken we de mogelijkheden bij scheiding en streven we naar helderheid. Ook wordt er een gedegen alimentatieberekening gemaakt. Jullie ontvangen heldere uitleg en samen brainstormen we over mogelijke oplossingen. Zo wordt er bijvoorbeeld nagedacht over hoe jullie de kinderen het beste kunnen ondersteunen tijdens de scheiding en welke afspraken het beste passen. Het doel is om jullie in staat te stellen weloverwogen keuzes te maken en afspraken te treffen.
 • Naast de praktische aspecten besteed ik tijdens onze gesprekken ook aandacht aan de emotionele component. Emoties spelen vaak een grote rol en communicatie kan hierdoor bemoeilijkt worden. We onderzoeken hoe deze emoties van invloed zijn op de gemaakte afspraken en werken aan het verbeteren van de onderlinge verstandhouding. Dit is vooral belangrijk wanneer er kinderen bij betrokken zijn, aangezien jullie altijd samen ouders zullen blijven.
 • Jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank te gaan. Alle gemaakte afspraken worden door mij vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en, indien van toepassing, in een ouderschapsplan. Deze documenten worden vervolgens overgedragen aan onze advocaat, die ze indient bij de rechtbank. Op deze manier verzorgt de mediator Elsloo het gehele scheidingsproces, inclusief de juridische afhandeling.

Voor de dienstverlening hanteren we een all-in tarief. De hoogte hiervan is afhankelijk van jullie specifieke behoeften om de scheiding op een zorgvuldige en goede wijze af te handelen. Dit wordt duidelijk besproken tijdens ons eerste kosteloze kennismakingsgesprek.

Service mediator Elsloo:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Als je besluit tot bemiddeling, betekent dit dat jullie gezamenlijk de koers bepalen voor de scheiding en welke afspraken er worden vastgelegd. Jullie krijgen ondersteuning bij alle te regelen zaken, maar de wijze waarop jullie deze zaken willen aanpakken, blijft volledig in jullie handen. In vergelijking met bijvoorbeeld het inschakelen van een advocaat, is mediation niet alleen kostenefficiënter, maar leidt het ook sneller tot concrete en duurzame oplossingen die voor de toekomst bestendig zijn.

Zeker, het is absoluut mogelijk. Het is goed om te benadrukken dat wanneer je in Nederland een scheiding aanvraagt, de Nederlandse wet van kracht is. Bovendien zijn er nog enkele voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Een van deze vereisten is bijvoorbeeld dat minstens één van jullie op het moment van de gezamenlijke scheidingsaanvraag in Nederland moet wonen. Ik kan jullie grondig informeren over alle details hieromtrent.

Als jij of je voormalige partner niet over voldoende financiële middelen beschikt om zelfstandig te kunnen leven, rust op de ander de verplichting bij te dragen in deze kosten, ook bekend als de partneralimentatie. Samen zullen we een formele berekening opstellen na overleg met jullie beiden. De hoogte van de partneralimentatie hangt af van verschillende factoren, waaronder jullie inkomens en de kosten van levensonderhoud zoals huisvesting. Na het bespreken van de berekeningen, zullen jullie gezamenlijk tot een overeenstemming komen over de hoogte van de partneralimentatie.

In een ouderschapsplan staan de afspraken die jullie maken over de zorg voor de kinderen. De verdeling van de opvoeding en zorg (zorgverdeling) en de kosten die hiermee gemoeid zijn (kinderalimentatie) zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen. Wat er verder in moet staan of wat jullie belangrijk vinden om erin op te nemen kunnen jullie bespreken met mij als echtscheidingsbemiddelaar.

Je vraagt een scheiding aan middels een verzoekschrift dat de advocaat indient bij de rechtbank. In het mediation traject zal ik  hier zorg voor dragen. Ik werk samen met een advocaat die het opgestelde convenant en eventueel ouderschapsplan in zal dienen bij de rechtbank.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige Mediator Elsloo. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Maak tijdig afspraken bij de scheiding

Zorg ervoor dat jullie vroegtijdig afspraken maken zodra de beslissing om te scheiden is genomen. Als jullie nog onder hetzelfde dak wonen, is het essentieel om manieren te vinden om elkaar ruimte te geven en zo te voorkomen dat de spanningen te veel oplopen. Wanneer jullie al apart wonen, moeten jullie nadenken over hoe jullie de kosten van een eigen woning eerlijk kunnen verdelen. Deze kwesties verdienen ook de nodige aandacht tijdens bemiddelingssessies. Daar zorgt de mediator Elsloo voor!

Voor kinderen is er extra aandacht mogelijk door een apart kindgesprek in te plannen. Dit is een gesprek met kinderen over wat hun bezighoudt en over hun ideeën en wensen over bijvoorbeeld de zorgverdeling en invulling van de vakanties of verjaardagen.

Wat klanten over mij zeggen

Goede begeleiding en betrokkenheid. In het hele, voor ons onbekende proces, goede begeleiding en ondersteuning gekregen van de mediator. Betrokkenheid en oog voor alle gezinsleden typeren de mediator van Resolve Visie. Ondanks de verdrietige situatie kijken we er met een goed gevoel op terug.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button