Mediator Emmen

Mediator Emmen

 • Jantien Schaap is mediator Emmen
 • Gespecialiseerd in mediation, echtscheidingen, ASS spectrum, scheidingen in de Duitse grensregio vluchtelingen en anderstaligen.
 • Neem direct contact op: 085 1302998 of schaap@resolvevisie.nl
Mediator Emmen

Mediator Emmen

 • Jantien Schaap, mediator Emmen
 • Gespecialiseerd in mediation, echtscheidingen, ASS spectrum, scheidingen in de Duitse grensregio vluchtelingen en anderstaligen.
 • Neem direct contact op: 085 1302998 of schaap@resolvevisie.nl

“Als onpartijdige mediator kom ik bij jullie thuis en zorg dat jullie weer grip krijgen door de veelvoud aan belangen, emoties en mogelijkheden in overzichtelijke partjes te verdelen.”

Door de hulp in te schakelen van mij als mediator Emmen regelen jullie de scheiding samen.

Gesprekken zijn bij jullie thuis in Emmen en omgeving en je wordt begeleid in het maken van goede afspraken. Ook wordt juridisch alles afgehandeld.

Gesprekken zijn bij jullie thuis en ook mogelijk in de avonduren. Ik ben werkzaam in Emmen en omgeving.

Jullie scheiding volledig geregeld voor een all-in tarief

Jullie scheiding wordt van A tot Z geregeld via ‘scheiden in 7 stappen‘. Stap voor stap wordt jullie scheiding met behulp van mijn onpartijdige hulp geregeld. Wat jullie kunnen verwachten:

 • Als eerste is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit is met jullie samen en vindt bij jullie thuis plaats. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. De dienstverlening wordt besproken, wat ik kan betekenen, je kunt vragen stellen en het all-in tarief voor de totale scheiding wordt besproken. Resolve hanteert een scherp tarief. Dit is een all-in tarief voor het gehele traject. Inclusief de kosten voor de advocaat. Het tarief is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie en wordt besproken in het eerste gesprek.
 • Alle zaken worden besproken. Denk aan jullie (koop- of huur) woning, financiën, alimentatie, pensioen en inboedel. Bij een eigen woning bij de scheiding wordt er gezorgd voor snel duidelijkheid over wat mogelijk is. Ook maak ik een alimentatieberekening. Samen met jullie wordt besproken of er behoefte is aan alimentatie en wat een reële alimentatie zou zijn in jullie situatie. Zo komt alles aan bod en wordt er niets over het hoofd gezien. Uitgangspunt bij alle afspraken is, hoe kan je beiden straks na de scheiding weer verder?
 • Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? Dan begeleid ik jullie bij het maken van een passend ouderschapsplan. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling (bijvoorbeeld omgangsregeling of co-ouderschap) en over de opvoeding van de kinderen na de scheiding. Ook is het mogelijk dat ik apart met jullie kinderen een kindgesprek heb, zo kunnen zij ook hun ideeën en wensen kwijt over wat zij bijvoorbeeld graag willen of zorgen over hebben.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Je hoeft dus niet zelf naar de rechtbank.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie
emmen raadhuisplein mediator

Vragen over het mediation traject

Als mediator in de regio Emmen hanteer ik een all-in tarief voor de hele dienstverlening. Dit betekent dat we samen afspraken maken in gesprekken bij jullie thuis en dat de juridische afwikkeling wordt verzorgd. In het kosteloze kennismakingsgesprek bij jullie thuis worden de kosten besproken.

Als mediator in de regio Emmen maak ik voor jullie een alimentatieberekening. Ik leg jullie uit hoe deze tot stand komt en samen bespreken we de uitkomsten. Op basis hiervan kan er een reeel alimentatiebedrag worden afgesproken, passend binnen de wettelijke richtlijnen. Deze afspraken leg ik voor jullie vast.

Alle zaken die voor jullie relevant zijn leg ik vast in het scheidingsconvenant. Zoals wat te doen met de woning, de verdeling van de financiën en alimentatie. Afspraken over minderjarige kinderen komen apart in een ouderschapsplan.

De eerste stap bij het aanvragen van een scheiding is een afspraak maken met mij. Dit is een afspraak met jullie samen en is bij jullie thuis. Wil je liever op een neutrale locatie, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Het eerste gesprek is kosteloos en daarin krijgen jullie informatie over de dienstverlening, de kosten en we bespreken wat je van mij als mediator kunt verwachten.

We nemen in de mediation gesprekken bij jullie thuis alle zaken door. Zoals de verdeling van de financiën en pensioen, alimentatie en jullie woonsituatie. Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar dan komen er ook goede afspraken over hen, deze komen in het ouderschapsplan. Ook het juridische stukje nemen we bij Resolve Visie uit handen.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe regel je alles goed voor de kinderen bij de scheiding

Wat zijn tips bij kinderen?

 • Vertel samen over de scheiding aan jullie kinderen. Pas het taalgebruik aan bij de verstandelijk vermogens van jullie kind en de leeftijd. Vanaf ongeveer een jaar of 8 jaar, kun je je kind of kinderen meenemen in de afspraken. Vraag bijvoorbeeld bij de omgangsregeling wat zij ervan vinden hoe jullie het bedacht hebben.
 • Voorkom dat jullie kind in een loyaliteitsconflict komt, door hem/haar in bepaalde situaties te laten kiezen tussen de ouders. Vraag bijvoorbeeld hoe zij het graag willen in de vakanties of met het vieren van hun verjaardag.

De mediator Emmen zorgt voor zekerheid tijdens de onzekere periode van scheiden

Door een scheiding is alles wat zeker was, onzeker geworden. Je leven staat op zijn kop. Door mijn werkwijze en persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat er weer rust, duidelijkheid en zekerheid komt. Zodra er over alle bovenstaande zaken goede afspraken zijn gemaakt, merk ik dat bij veel stellen ontspanning ontstaat. Je staat niet meer tegenover elkaar en er ontstaat ruimte om weer verder te kunnen. Overweeg daarom onze mediator Emmen.

Wat klanten over mij zeggen

“In deze moeilijke situatie toch een prettig gevoel over de afhandeling van de scheiding.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.