Mediator Haarlemmermeer

Mediator Haarlemmermeer

Mediator Haarlemmermeer

Mediator Haarlemmermeer

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Zeker als jullie kinderen hebben is het belang van een goed ‘nahuwelijk groot’. Dat betekent over je eigen teleurstelling heen stappen, ego’s loslaten, met respect spreken met en over elkaar en gun elkaar het contact met jullie kinderen. Op het moment dat het besef er is dat een scheiding altijd twee kanten heeft met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, is een goed nahuwelijk te realiseren. Vaak heeft dit een positief effect op de kinderen.

“Eén partij heeft meestal de boodschap gebracht te willen scheiden, maar vaak speelt het probleem al langer en is één van de partijen emotioneel verder in het proces dan de ander. Zoals bij het aangaan van een relatie jullie allebei een eigen inbreng hebben, heb je bij de scheiding ook ieder je eigen verantwoordelijkheid.”

Samen de scheiding regelen met mijn begeleiding als mediator Haarlemmermeer. Wat betekent dat voor jullie? Doordat er gezocht wordt naar gezamenlijk gedragen oplossingen, ontstaat er duidelijkheid en vaak ook rust.

Samen zorgvuldig de scheiding regelen betekent een goede basis leggen voor een nieuw begin.  Ik ben MfN geregistreerd mediator en kom bij jullie thuis in Haarlemmermeer en omgeving.

Mediation in Haarlemmermeer:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Sjoerd jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samen scheiden in de praktijk

Gesprekken zijn bij jullie thuis in Haarlemmermeer en jullie kunnen van mij als scheidingsmediator een persoonlijke aanpak verwachten. Met scheiden in 7 stappen wordt jullie hele scheiding geregeld. Hiervoor betalen jullie een all-in tarief (dit zijn de kosten voor de hele scheiding). Dit zijn onder andere de stappen:

 • Stappenplan: in een aantal gesprekken met mij als onafhankelijke scheidingsbemiddelaar werk ik met jullie stapsgewijs naar gezamenlijke overeenstemming. Denk aan de zorg voor jullie kinderen, verdeling van jullie inboedel, eigen woning, alimentatie.
 • Voor kinderen is er extra aandacht mogelijk doordat ik als mediator apart met hen een kindgesprek inplan. Dit is laagdrempelig en gewoon bij jullie thuis.
 • Zodra er over alles overeenstemming is bereikt, wordt er door mij een scheidingsconvenant opgesteld. Als er kinderen zijn, wordt er ook een ouderschapsplan opgesteld. Resolve Visie werkt samen met een advocaat, die de stukken indient bij de rechtbank.
 • Deze juridische afhandeling valt onder het mediation traject. Jullie hoeven zelf dus geen advocaat meer in te schakelen. De mediator Haarlemmermeer regelt het traject van A tot Z.
Logo van Resolve Visie

Vragen over mediation

Eerste stap is met je partner bespreken hoe jullie een mediator gaan uitkiezen. Het is belangrijk dat de mediator bij jullie allebei past. Dat jullie allebei vertrouwen hebben in degene die je gaat begeleiden. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je dit goed bekijken. Als mediator Haarlemmermeer zal ik jullie in dit kennismakingsgesprek goed informeren over de stappen die gezet moeten worden. Zo heb je beter zicht op wat er op je af komt.

Als jullie kinderen hebben, moet je afspraken maken over hoe je de zorg en de financiën verdeelt. Dit doe je in een ouderschapsplan, waarbij ik als mediator je begeleid. Ik ondersteun jullie in het maken van goede afspraken én zorg ervoor dat er niets vergeten wordt. Ook leg ik de afspraken voor jullie vast in het ouderschapsplan.

Als je samenwoont moet je afspraken maken over alles wat jullie gezamenlijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan de woning, auto’s en gezamenlijke rekeningen. Als mediator help ik jullie bij het maken van de afspraken en leg ik deze voor je vast. Als je geregistreerd partners bent moet je daarnaast ook afspraken maken over alimentatie en pensioen, in een convenant dat door de rechter of notaris/advocaat bekrachtigd wordt.

Mediation is altijd vertrouwelijk. Als mediator deel ik jullie gegevens alleen met jullie uitdrukkelijke toestemming en alleen als dat nodig is. Ook jullie als partners tekenen voor vertrouwelijkheid bij het begin van de mediation. Zo kan ieder vrijuit praten aan tafel en hardop denken, zonder dat er het gevaar bestaat dat dat ooit tegen je gebruikt wordt. Als je tijdens de scheiding graag wilt overleggen met bv. een adviseur, kan dat met instemming van de ander. Zo weet ieder waar hij/zij aan toe is en waar zijn/haar gegevens terecht komen.

Bij Resolve Visie werken we met een all-in tarief. Dit houdt in dat hier mediation gesprekken bij inzitten én de juridische afwikkeling. Zo weet je van tevoren de totale kosten van de scheiding. Alleen de griffiekosten (dit zijn administratieve kosten bij de rechtbank) komen hierover heen. Als mediator kan ik in het kosteloze kennismakingsgesprek goed naar jullie situatie kijken, om zo het all-in tarief te bepalen.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Haarlemmermeer. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Goede steun voor kinderen bij de scheiding

Je wilt voorkomen dat jullie kinderen schade ondervinden van de scheiding. Hierin worden jullie dan ook ondersteund en er worden tips gegeven zoals:

 • Het is gelukkig geen geen taboe meer dat kinderen gescheiden ouders hebben. Vraag aan jullie kinderen of ze andere kinderen kennen die in het zelfde schuitje zitten. Wat zien ze bij andere ouders en kinderen? Wat gaat daar goed of juist niet goed?
 • Praat met je kinderen als je merkt dat ze zich schuldig voelen. Maak hen duidelijk en laat ze voelen dat dat gevoel er mag zijn, maar dat het niet nodig is. Zij zijn geen partij en en zeker geen oorzaak. Het is een zaak van de ouders, niet hun taak.
 • Ook jonge kinderen merken dingen van de scheiding. Ze voelen de spanning, het verdriet en de onmacht. Ze reageren daar ook op en dit gedrag kan zich op verschillende manieren uiten. Zorg dan voor veel liefde en veel veiligheid. De mediator Haarlemmermeer kunnen dan ook een speciaal kindgesprek voeren.

Waarom kiezen voor mediation Haarlemmermeer?

Redenen om bij de scheiding te kiezen voor Resolve Visie als mediator Haarlemmermeer:

 • Je wilt er samen uitkomen, maar je merkt dat dit niet lukt.
 • Je hebt deskundig advies nodig, bijvoorbeeld over de woning en financiële zaken. Ook wil je weten wat jouw rechten en plichten zijn.
 • Je wilt snel duidelijkheid, over bijvoorbeeld de woning bij de scheiding.
 • Je wilt ondersteuning tussen jullie onderlinge communicatie, omdat je moeilijk tot afspraken komen.
 • Je wilt jullie scheiding geregeld hebben maar weet niet waar je moet beginnen.

De mediator Haarlemmermeer staat voor jullie klaar.

Wat klanten over mij zeggen

“Mijn ervaring is goed en zou zeker iemand die ook niet weet waar ze moeten beginnen aanraden om eens een gesprek aan te gaan met resolve visie. Na het eerste gesprek wordt al duidelijk dat hier mensen werken die de nodige ervaring hebben. Zij zullen je zeker helpen om je in deze moeilijke periode goed bij te staan.”
★★★★

“Professioneel, duidelijk en bereid om tijd te nemen die nodig is om één en ander gedegen te bespreken.”
★★★★

Benieuwd of Sjoerd jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op!
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button