mediator Heerlen

Mediator Heerlen

Mediator Heerlen

Mediator Heerlen

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Vanaf het ogenblik dat de beslissing om te scheiden wordt uitgesproken, ontstaan er complexe uitdagingen. De zekerheden die je had, vervagen en je toekomst wordt onzeker. Het is een tumultueuze en emotionele fase waarin je op zoek moet naar antwoorden en oplossingen. Het is dan verstandig om een mediator in de armen te nemen. Wilco biedt rust en structuur, hij begeleidt jullie bij het vinden van gepersonaliseerde oplossingen tijdens deze zoektocht.

Ik begeleid jullie bij het maken van goede afspraken zodat er rust en duidelijkheid ontstaat. Voor nu en in de toekomst, zodat jullie allebei goed verder kunnen.

Scheidingstraject met mediator Wilco

Als mediator Heerlen maak ik gebruik van het stappenplan ‘scheiden in 7 stappen ‘. Ik regel jullie scheiding van A tot Z geregeld. Wat houdt dit in:

 • Door middel van een stappenplan bespreek ik alle zaken met jullie., Zo weten jullie zeker dat alles aan bod komt. Denk aan de woning, financiën en alimentatie. Bij een eigen woning proberen we snel duidelijkheid over de mogelijkheden te krijgen. De afspraken die we maken leg ik vast in het scheidingsconvenant.
 • Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? De afspraken over hen leg ik vast in het ouderschapsplan. Denk aan een goede zorgverdeling en hoe jullie elkaar informeren. Ook is het mogelijk dat ik een gesprek met jullie kinderen heb, zodat zij hun verhaal kwijt kunnen en betrokken worden bij het opstellen van het ouderschapsplan.
 • Als de mediation gesprekken erop zitten en alles samen is geregeld, zet ik de juridische procedure in werking. Onze eigen advocaat dient de stukken in bij de rechtbank. Jullie hoeven dus niet zelf naar de rechtbank of apart nog een advocaat in te schakelen. Hiermee is jullie scheiding geregeld. De kosten bestaan uit een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit is inclusief de kosten van onze advocaat.

Service mediator Heerlen:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor dé mediator Heerlen?

Mediation houdt in dat je samen de scheiding regelt met begeleiding van mij als onafhankelijke mediator Heerlen. Dit is in plaats van elk een advocaat inschakelen. Wat gaat mediation jullie opleveren?

 • Ik ben als mediator neutraal en onpartijdig en er voor jullie beiden. De wensen en uitgangspunten van jullie allebei komen aan bod.
 • Als scheidingsbemiddelaar houd ik rekening met het tempo van jullie beiden. Soms kan de ene partner al verder in het proces zijn dan de ander.
 • Jullie komen met mediation vaak sneller tot oplossingen, hierdoor verloopt de scheidingsprocedure meestal voorspoedig.
 • De afspraken die we maken zijn duurzaam omdat ze gezamenlijk tot stand komen.
 • Mediation is goedkoper dan wanneer je ieder apart een advocaat inschakelt.
 • Door te kiezen voor mediation Heerlen blijf je uit de strijd, zo voorkomen jullie dat je in een vechtscheiding terechtkomt.

Bemiddeling helpt bij communicatie

Mediation is ook geschikt als jullie het nog oneens zijn over zaken of als de communicatie moeizaam gaat. Als jullie er gezamenlijk uit willen komen, is het van belang dat je je begrepen voelt en gehoord wordt. Vaak zijn er verschillen in communicatie, de één kan ook verder zijn in het scheidingsproces dan de ander, er is onzekerheid over de toekomst en vaak zijn er aannames over elkaar.

In de gesprekken besteed de mediator Heerlen aandacht aan de onderlinge communicatie en maak zaken zoveel mogelijk duidelijk voor jullie allebei. Wat doet een opmerking met de ander? Hoe ontstaat een bepaalde reactie? Wat bedoelt de ander eigenlijk te zeggen? En zijn er gemeenschappelijke belangen ondanks de verschillende meningen? Vaak geeft dit een soepeler communicatie, wat het maken van afspraken bevordert.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met Wilco, onze mediator Heerlen. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

heerlen stad mediator

Veel gestelde vragen

Als je uit elkaar gaat of gaat scheiden moeten er veel dingen geregeld worden. De scheiding moet aangevraagd worden, de inboedel moet worden verdeeld en er moet eventueel alimentatie betaald worden. Daarnaast moeten er nog afspraken gemaakt worden over de woning, verdelen van financiën en eventueel pensioen. Indien jullie kinderen hebben moeten hier ook uitgebreide afspraken over worden gemaakt in een ouderschapsplan. Als mediator in Heerlen help ik bij het regelen van al deze zaken en zal zorgen dat er niets vergeten wordt.

Ja dit kan. Je moet er wel rekening mee houden dat als je in Nederland de scheiding aanvraagt de Nederlandse wet van toepassing is. Om in Nederland te kunnen scheiden van een buitenlandse partner moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén hiervan is dat jullie Nederland als laatste verblijfsplaats hebben gehad of dat één van jullie er nog woont. Als mediator in Heerlen kan ik jullie uitgebreid informatie geven over andere voorwaarden en de mogelijkheden van mediation bij jullie scheiding.

In een echtscheidingsconvenant staan alle afspraken die jullie samen hebben gemaakt. Deze stel ik als mediator in Heerlen voor jullie op. Hierin kunnen afspraken staan over bijvoorbeeld de woning, de alimentatie, financiën, bezittingen, inboedelverdeling en pensioenen. Indien jullie kinderen hebben komen de afspraken die je over de kinderen maakt in een ouderschapsplan.

Als je ouderlijk gezag hebt over een kind betekent dit dat je het kind moet verzorgen en opvoeden. Wettelijk betekent dit dat je voor het lichamelijk en geestelijk welzijn voor je kind moet zorgen. Verder houdt dit in dat je moet betalen voor de verzorging en opvoeding van het kind én dat je aansprakelijk bent (tot de leeftijd van 14 jaar) voor het kind. Ook mag je namens het (minderjarige) kind officiële handelingen verrichten (bijvoorbeeld aanvragen paspoort). Als mediator Heerlen kan ik jullie uitleg geven hoe je invulling geeft aan de verdeling van het ouderlijk gezag bij scheiding.

Als jullie gaan scheiden en samen een huurwoning hebben, bepalen jullie samen wie de huurwoning krijgt. Eventueel moeten jullie de verhuurder vragen het contract aan te passen. Indien jullie er niet uitkomen zal ik als mediator Heerlen jullie helpen om tot een oplossing te komen. Dit geldt natuurlijk ook voor het geval er een koopwoning is.

Tips voor na de scheiding

Ook na de scheiding blijf je vaak met elkaar te maken houden. Bijvoorbeeld omdat je samen ouders bent en moet overleggen over de kinderen, of door gezamenlijke vrienden. Door het contact zo goed mogelijk te houden, voorkom je frustraties en dit geeft rust. Als scheidingsmediator geef ik jullie de volgende tips om het contact goed te houden:

 • Als zaken niet goed lopen, ga dan met elkaar om de tafel zitten en bespreek dit. Doe dit niet met jullie kinderen erbij. Plan zo nodig in het begin evaluatie momenten als je veel met elkaar te maken houdt (bijvoorbeeld bij een gelijke zorgverdeling bij co-ouderschap). Zo voorkom je escalaties in bijvoorbeeld telefonisch contact of WhatsApp.
 • Accepteer veranderingen; jouw ex-partner kan ander gedrag gaan vertonen. Iemand kan zijn/haar rol anders invullen en zich anders gaan gedragen. Bijvoorbeeld: een vader had nooit tijd om met de kinderen naar het zwembad te gaan, en na de scheiding gebeurt dit wel. Zet hierbij zoveel mogelijk het belang van je kind voorop.

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit W.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button