Scheiding - Ouderschapsplan

Mediator Maasdam

Neem direct contact op met Marion Bongers: 085 1302986 of mail mij

Als mediator in Maasdam zorg ik voor samen met jullie voor een zorgvuldige afwikkeling van de scheiding.

Gesprekken zijn bij jullie thuis in heel de Hoeksche Waard. Waarom samen regelen? Dit geeft rust en duidelijkheid voor nu en straks.

Samen scheiden in de Hoeksche Waard? Voorkom dat je tegen over elkaar komt te staan en zorg voor goede onafhankelijke hulp. Zo voorkom je losse eindjes. Ik kom bij jullie thuis in s’-Gravendeel, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Maasdam, Mijnsheerenland, Numansdorp, Piershil, Oud-Beijerland, Puttershoek, Strijen en Westmaas.

Mediation Maasdam: met scheiden in 7 stappen wordt alles geregeld

Wat kun je verwachten van mijn dienstverlening?

 • Door middel van een stappenplan wordt alles doorgenomen en geregeld. Denk aan goede alimentatie afspraken op basis van een alimentatieberekening. Of passende afspraken over de verdeling van de financiën, pensioenen en inboedel. Is er een huurhuis, dan komen hier goede afspraken over. Hebben jullie een eigen woning dan wordt besproken wat de opties zijn van de eigen woning bij de scheiding. Door onze samenwerking met Hypotheek Visie komt er snel duidelijkheid over wat hierin mogelijk is. Kan bijvoorbeeld één van beiden de woning overnemen?
 • Voor kinderen komen alle afspraken in het ouderschapsplan. Denk aan een goede zorgverdeling, afspraken kinderalimentatie en afspraken over de opvoeding, .
 • De afwikkeling bij de rechtbank wordt verzorgd door onze vaste samenwerkende advocaat. Je betaalt voor deze hele dienstverlening een all-in tarief.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ga je om met de impact van de scheiding op kinderen?

Ook kinderen reageren op de scheiding, hun veilige basis van het gezin valt weg en elk kind reageert hier anders op. Wat kan gebeuren: een kind kan de prestatiedruk op school niet aan, laag zelfvertrouwen/ faalangst, kinderen die worstelen met hun emoties, denkertjes die over alles nadenken. Kinderen kunnen dan klachten krijgen als slecht slapen, moe zijn, buikpijn, hoofdpijn, in een fantasiewereld duiken, boosheid, angsten en/of gepest worden.

As je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit wil je natuurlijk graag helpen. Tips zijn:

 • Zorg dat je goed voor jezelf zorgt en geef zo veel mogelijk duidelijkheid over de situatie (is bijvoorbeeld het plan dat één ouder gaat verhuizen, bespreek dit dan met ze) pas dit zoveel mogelijk aan bij het niveau van jullie kind.
 • Vraag je kind hoe het gaat en of het zich zorgen over iets maakt (doe dit laagdrempelig) en ga samen iets doen. Luisteren is vooral belangrijk
 • Ook is het mogelijk dat ik apart met kinderen spreek in kindgesprek, zo is er extra aandacht voor ze en kunnen ze hun verhaal kwijt.

Wat klanten over mij zeggen

“Fijn, vertrouwd, betrokken en zakelijk waar nodig! Ik zou Marion Bongers zeker aanbevelen!.” – Marian uit Duiven

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button