Mediator Maastricht

Mediator Maastricht

Mediator Maastricht

Mediator Maastricht

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Je houvast is weg vanaf het moment dat uitgesproken is dat je gaat scheiden. Je zekerheden zijn verdwenen en je toekomst is onduidelijk. Het is een hectische, emotionele periode waarin je op zoek moet naar antwoorden en oplossingen. Ik breng overzicht en rust, ik help jullie in de zoektocht naar maatwerk oplossingen.

Wat is het voordeel van de scheiding samen regelen samen met behulp van professionele mediation? Samen regelen brengt snel duidelijkheid. Er komt rust en overzicht in een hectische en emotionele periode in jullie leven.

Service mediator Maastricht:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jullie scheiding in Maastricht volledig geregeld

Alle gesprekken zijn met jullie beiden. De mediation gesprekken zijn ook mogelijk in de avonduren. Met ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie hele scheiding van A tot Z geregeld. Dit houdt onder andere in:

 • Jullie (koop- of huur-) woning, de toekomstige woonsituatie, financiën, leningen, pensioen en inboedel komen aan bod. Bij een eigen woning worden de opties met een eigen woning bij scheiding op een rijtje gezet. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Deze dient als leidraad voor het bespreken van de alimentatie.
 • Hebben jullie kinderen? Met jullie wordt meegedacht hoe je de scheiding zo goed mogelijk regelt voor jullie kinderen. Een ouderschapsplan is wettelijk verplicht. Hierin komen afspraken, zoals de verdeling van de zorg, vakanties en feestdagen, en afspraken over de opvoeding aan bod. Ook is er een kind gesprek mogelijk, waarbij jullie kinderen een apart gesprek hebben met mij als scheidingsmediator. Zo kunnen zij ook hun verhaal kwijt aan een onafhankelijke derde.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Je betaalt een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit is inclusief de juridische afhandeling. De mediator Maastricht staat voor jullie klaar.
Logo van Resolve Visie

Veel gestelde vragen

Indien je voor mediation kiest betekent dit dat jullie samen bepalen op welke manier jullie gaan scheiden en welke afspraken gemaakt worden. Jullie worden geholpen bij alles dat er geregeld moet worden maar jullie bepalen zélf op welke manier je dingen wilt regelen. In vergelijking met bijvoorbeeld een advocaat is een mediation traject ook goedkoper en kom je sneller tot concretere en toekomstbestendige oplossingen.

Ja dit is mogelijk. Belangrijk is hierbij dat als je in Nederland een scheiding aanvraagt ook de Nederlandse wet van toepassing is. Daarnaast moet er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Eén hiervan is bijvoorbeeld dat één van beiden in Nederland moet wonen op het moment dat jullie gezamenlijk de scheiding aanvragen. Ik kan jullie hier uitgebreid over informeren.

Indien jij of je ex-partner niet genoeg inkomsten heeft om van te leven, dan moet de ander bijdragen in de kosten. Dit wordt partneralimentatie genoemd. Ik zal ik in overleg met jullie een officiële alimentatie berekening maken. De hoogte van de partneralimentatie is mede afhankelijk van jullie inkomen en kosten als woonlasten. Na de berekening te hebben besproken bepalen jullie in onderling overleg de hoogte van de partneralimentatie.

In een ouderschapsplan staan de afspraken die jullie maken over de zorg voor de kinderen. De verdeling van de opvoeding en zorg (zorgverdeling) en de kosten die hiermee gemoeid zijn (kinderalimentatie) zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen. Wat er verder in moet staan of wat jullie belangrijk vinden om erin op te nemen kunnen jullie bespreken met mij als echtscheidingsbemiddelaar.

Je vraagt een scheiding aan middels een verzoekschrift dat de advocaat indient bij de rechtbank. In het mediation traject zal ik  hier zorg voor dragen. Ik werk samen met een advocaat die het opgestelde convenant en eventueel ouderschapsplan in zal dienen bij de rechtbank.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met mediator Maastricht, Wilco Smeets. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat levert mediation op?

Waarom kiezen voor één gezamenlijke bemiddelaar in plaats van elk een advocaat?

 • Als jullie samen kinderen hebben, investeer je met mediation in de onderlinge relatie. Dit werkt op een positieve manier door op jullie kind(eren). Ook kun je praktische zaken op je eigen manier regelen en heb je invloed op de afspraken.
 • Mediation is sneller dan een procedure waarbij je elk een advocaat inschakelt. De kosten zijn altijd lager dan de kosten van een advocaat.
 • We maken stap voor stap afspraken over alle zaken die voor jullie relevant zijn. Deze afspraken zijn vaak duurzaam, omdat ze gezamenlijk tot stand komen. Dit betekent dat je zoveel mogelijk frustraties en ruis in de toekomst voorkomt.
 • Ik heb een onpartijdige rol, daardoor ben ik er voor jullie beiden. Je voorkomt met mediation dat je tegen over elkaar komt te staan en in een strijd terecht komt.

Jullie scheiding in goede handen

In het kennismakingsgesprek luister ik naar jullie verhaal en leg ik uit wat ik als mediator Maastricht voor jullie kan betekenen. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en beide partners zijn hierbij aanwezig. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. Reden is dat de onpartijdigheid zo gewaarborgd wordt. Een kennismakingsgesprek kan binnen 1 week worden ingepland.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button