Mediator Nederweert

Mediator Nederweert

Mediator Nederweert

Mediator Nederweert

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Als mediator Nederweert zorg ik voor persoonlijke hulp bij jullie hele scheiding. Het is veelal goedkoper om samen met behulp van mediation de scheiding te regelen, dan elk een advocaat in te schakelen.

Waarom zouden jullie kiezen voor mij als mediator? Je hebt allebei evenveel invloed op de afspraken en afspraken worden op elkaar afgestemd.

Resolve Visie:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volledige afwikkeling van de scheiding

Met mediation wordt jullie hele scheiding geregeld voor een all-in tarief. Alle zaken, die voor jullie relevant zijn, worden besproken en afspraken worden gemaakt:

 • Zoals over jullie woning, alimentatie en jullie financiën. Bij een eigen woning worden de mogelijkheden van de eigen woning bij scheiding besproken en wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid.
  Er wordt altijd afgestemd op jullie ideeën en hoever jullie zijn. Zijn er bijvoorbeeld al ideeën over de zorgverdeling van de kinderen na de scheiding of wat willen jullie met de woning? De te nemen “hobbels” kunnen door middel van mediation samen besproken worden, waardoor de uiteindelijke afspraken meer samen gedragen worden.
 • Als jullie kind(eren) hebben, komen afspraken over hen in een ouderschapsplan. Zoals de invulling van de zorgverdeling en kinderalimentatie.
 • Jullie scheiding wordt juridisch afgerond. Jullie hoeven zelf geen contact op te nemen met de rechtbank; dit wordt door mij als jullie scheidingsbemiddelaar verzorgd. De mediator Nederweert staat voor jullie klaar.
Logo van Resolve Visie

Vragen over mediation

De mediator begeleidt jullie bij de hele scheiding. Stap voor stap wordt alles besproken wat voor jullie relevant is. Je wordt goed geïnformeerd en er wordt met jullie meegedacht over goede oplossingen in jullie situatie. Denk aan een passende zorgverdeling, hoe gaat de woonsituatie eruitzien en hoe worden de financiën verdeeld? De mediator Nederweert zorgt ook voor de juridische afwikkeling van de scheiding.

De eerste stap is een kosteloos kennismakingsgesprek met de mediator. Dit gesprek is met jullie beiden en besproken wordt: de dienstverlening, de kosten van de scheiding en jullie vragen. Vervolgens wordt de scheiding stap voor stap geregeld. Dit betekent dat alle praktische en juridische zaken worden afgehandeld én er is aandacht voor de emotionele impact van de scheiding.

Ga uit van 3 tot 5 mediation gesprekken en daarna volgt de schriftelijke juridische afwikkeling. Denk aan 2 tot 6 maanden voor de hele afwikkeling van de scheiding. Factoren zijn onder andere hoe snel jullie tot overeenstemming komen over zaken en de drukte bij de rechtbank.

De mediator hanteert een all-in tarief. Dit houdt in dat de afwikkeling bij de rechtbank erbij inbegrepen is. Hoeft jullie scheiding niet langs de rechtbank (dit is het geval bij samenwoners), dan vallen de juridische kosten weg en betaal je alleen voor de mediation gesprekken. Het all-in tarief wordt besproken in het kosteloze kennismakingsgesprek.

Voordelen van mediation zijn dat je samen afspraak maakt en zo de regie houdt. Er komt geen rechter aan te pas, die een uitspraak doet over hoe dingen moeten. Gezamenlijk gemaakte afspraken met de begeleiding van de mediator geeft zo meer draagvlak voor straks, hiermee voorkom je zoveel mogelijk frustraties in de toekomst.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Nederweert. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Gevolgen scheiding voor jullie kinderen

Hebben jullie een kinderen? Afhankelijk van hun leeftijd worden samen met jullie passende afspraken gemaakt.

 • Als jullie jongere kinderen hebben is het bijvoorbeeld raadzaam zo concreet mogelijk ‘wisselmomenten’ af te spreken. Bijvoorbeeld dat jullie kind woensdagmiddag om 17.00 door vader naar moeder wordt gebracht.
 • Als jullie oudere kinderen hebben, die niet meer thuis wonen: ook zij kunnen moeite hebben met de scheiding. Ook dit kan besproken worden in de gesprekken. Als jullie het prettig vinden, kunnen jullie kinderen bij een gesprek aanwezig zijn.
 • Ook is het mogelijk dat ik als mediator Nederweert een apart kindgesprek met jullie kinderen heb. Zo worden zij ook betrokken bij de afspraken over hen en kunnen ze aangeven wat ze prettig vinden of juist niet.
 • Er wordt met jullie meegedacht wat passende afspraken zijn en ook wat minimaal vastgelegd moet worden. Ook wordt meer in algemene zin advies gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding.

Hoe regel je de financiën bij de scheiding?

Er worden samen met mij als mediator Nederweert samen met jullie goede afspraken gemaakt over de financiën bij jullie scheiding. Er komt overzicht over alle zaken in de min en de plus en er wordt aangegeven voor welke papieren jullie moeten zorgen (denk aan de hypotheekakte of polissen). Dan worden er stap voor stap afspraken gemaakt over de verdeling, zoals bij:

 • Wat is de pensioenopbouw? Hebben jullie beiden pensioen opgebouwd?
 • Is er vermogen? Zijn er schulden? Op wiens naam staat bijvoorbeeld een lening?
 • Zijn er beleggingen of aandelen? Hebben jullie een levensverzekering?

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button