mediator Roermond

Mediator Roermond

Mediator Roermond

Mediator Roermond

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Als mediator Roermond bied ik een volledig scheidingspakket. Jullie krijgen deskundige en persoonlijke begeleiding en je hoeft niet meer apart een advocaat in te schakelen. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Met behulp van mij als mediator Roermond en omgeving van Resolve jullie scheiding samen regelen, biedt jullie veel voordelen. De gesprekken zijn met jullie beiden en zowel overdag als ’s avonds mogelijk.

Mediation vindt plaats op basis van huisbezoek. Ik ben ook werkzaam in de omgeving van Roermond, zoals Beesel, Swalmen, Heel, Herten, Maasbracht, Maasgouw, Maasniel en Thorn.

Service mediator Roermond:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scheiden van A tot Z

Jullie scheiding wordt volledig geregeld door mij als mediator Roermond met scheiden in 7 stappen en bestaat onder andere uit:

 • Door middel van een stappenplan worden alle zaken besproken. Zo weet je dat alles aan bod komt. Denk aan jullie financiën, pensioenen, vermogen of leningen, jullie woning en inboedel. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt.
 • Als er over alle zaken overeenstemming is bereikt, komen alle afspraken in het scheidingsconvenant.
 • Er komt een ouderschapsplan als jullie kinderen onder de 18 jaar hebben.
 • De juridische afhandeling van de scheiding wordt verzorgd. Hiermee is alles afgehandeld.
Logo van Resolve Visie

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Roermond. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Veel gestelde vragen

Bij een scheiding komt er veel op je af. Ik help jullie graag bij het hele scheidingstraject. Op het moment dat je verteld hebt aan je partner dat je wilt scheiden is het raadzaam dat jullie een mediator inschakelen. Als mediator zal ik jullie helpen bij het maken van afspraken. Dit betreffen de afspraken voor de lange termijn, maar hierbij valt ook te denken aan tijdelijke praktische afspraken m.b.t. bijvoorbeeld de kinderen of de woning.

Bij een scheiding komen veel financiële zaken aan de orde die je moet verdelen of regelen. Ik help jullie graag om hier meer duidelijkheid in te krijgen, weloverwogen beslissingen te nemen én te zorgen dat jullie niks vergeten. Hierbij kun je denken aan de financiële afwikkeling van de woning, de verdeling van rekeningen of polissen, berekenen van alimentatie, afwikkeling van pensioenen en betaling van schulden. Daarnaast krijgen jullie ook informatie over belastingen en toeslagen, eventuele uitkeringen en verzekeringen.

In de regel heb je recht op de helft van elkaars pensioen wat is opgebouwd tijdens het huwelijk. Er zijn soms enkele uitzonderingen. Er zijn verschillende manieren waarop je het ouderdomspensioen kunt verdelen. Ook hierbij kan ik als mediator jullie helpen. Tevens zal ik het mededelingsformulier opstellen welke jullie uiteindelijk in moeten dienen bij jullie pensioenuitvoerder(s).

Kinderalimentatie is de financiële regeling voor de opvoeding en verzorging van jullie kinderen. Ik zal in overleg met jullie een berekening maken en deze met jullie uitgebreid bespreken. Jullie bepalen vervolgens in onderling overleg wat de hoogte van de kinderalimentatie gaat worden en eventueel aanvullende afspraken hierover. De hoogte is onder andere afhankelijk van de financiële situatie tijdens het huwelijk, het inkomen van beiden na het huwelijk en de zorgverdeling.

Als je ouders gaan scheiden is het fijn om iemand te hebben met wie je hierover kunt praten. Dit kunnen je ouders zijn, maar ook andere familieleden of vrienden. Het belangrijkste is dat jij je hier prettig bij voelt. Je kunt met vragen over de scheiding van je ouders ook terecht bij de website ouders uit elkaar of Villa Pinedo. Op deze laatste site kun je ervaringen lezen van andere kinderen met gescheiden ouders. Als je ouders een mediationtraject volgen is een kindgesprek een goede optie om je gevoelens te uiten of vragen te stellen.

Scheiden en de impact op de kinderen

Kinderen reageren allemaal anders op de scheiding. Jullie worden dan ook ondersteund in het goed steunen van de kinderen bij de scheiding. Tips zijn:

 • Blijf je kinderen in de gaten houden en uitnodigen om te praten. Het kan ogenschijnlijk goed gaan met je kind, maar hij/zij kan ook dingen binnenhouden.
 • Praat ook met je kinderen apart. Ze kunnen de scheiding heel anders ervaren en andere vragen of zorgen hebben.

Het is ook mogelijk dat ik als mediator Roermond apart een gesprek met jullie kinderen heb in een kindgesprek. Zo worden zij ook betrokken bij dingen die hen aangaan. Zoals wat zijn hun ideeën over de vakanties.

Hoe zit het met partneralimentatie?

Als mediator Roermond leg ik jullie uit hoe een alimentatieberekening tot stand komt en wat de wettelijke richtlijnen zijn. Door jullie voor te lichten hoe de situatie er in de praktijk gaat uitzien, ontstaat er duidelijkheid. Zo wordt inzichtelijk hoeveel iemand daadwerkelijk netto moet betalen en wat er na belastingaftrek en/of ontvangst daadwerkelijk overblijft.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button