Mediator Schijf

Mediator Schijf

Mediator Schijf

Mediator Schijf

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Je hebt samen dingen gedeeld, kijk daar met respect op terug. Door samen afspraken te maken en om de tafel te gaan, doe je recht aan wat geweest is. Voorkom dat je bitter in het leven komt te staan en probeer te koesteren wat er geweest is.

“Door als partners samen het scheidingsbemiddelings traject in te gaan, maak je afspraken waar jullie beiden achterstaan. Dit maakt dat jullie allebei met een goed gevoel aan een nieuwe toekomst kunnen gaan werken. De periode wordt dan goed afgesloten.”

Als mediator Schijf help ik jullie samen met het regelen van de scheiding. Met mijn onafhankelijke begeleiding zorgen we voor structuur, overzicht en bereiken we samen overeenstemming. Zo ontstaat helderheid en leggen we een goede basis voor de toekomst.

Ik verzorg jullie echtscheiding op een zorgvuldige wijze. Wat kunnen jullie verwachten? Een uitgebreid pakket aan scheidingsservices waarbij alle praktische en juridische zaken worden afgehandeld. Hierbij houd ik altijd rekening met de emoties die een rol spelen. De mediationgesprekken vinden plaats bij jullie thuis en zijn altijd met beide partijen.

Voordelen mediator Schijf

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat

Laat Marion jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ondersteuning bij scheiding door mediation

Bij het scheidingstraject doorlopen we het stappenplan “scheiden in 7 stappen“. De belangrijkste punten hieruit zijn:

 • Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis bespreken we jullie persoonlijke situatie en het all-in tarief voor de scheiding. De kosten zijn inclusief alles, ook de advocaatkosten. Als je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, afhankelijk van je inkomen en vermogen, betaal je slechts een minimale eigen bijdrage.
 • Vervolgens stel ik aan de hand van jullie aangeleverde documenten een gedetailleerd stappenplan op. We bespreken alle noodzakelijke zaken, zoals jullie huis en toekomstige woonsituatie, alimentatie, verdeling van bezittingen zoals inboedel, hypotheek, pensioen en eventuele schulden. Bij een koophuis bespreken we de mogelijkheden: kan één van jullie in de woning blijven en wat is het beste scenario voor de ander?
 • Zodra er overeenstemming is bereikt, stel ik als mediator Schijf het scheidingsconvenant op. Als er kinderen bij betrokken zijn, wordt er ook een ouderschapsplan opgesteld. Hierin worden alle afspraken vastgelegd over de zorgverdeling voor jullie kinderen. Hoe willen jullie de vakanties regelen en hoeveel aaneengesloten weken zijn maximaal bij elke ouder?
 • Mediation Schijf verzorgt de juridische afhandeling en dient het scheidingsconvenant en ouderschapsplan in bij de rechtbank. Zo wordt jullie scheiding volledig en zorgvuldig afgerond.
Logo van Resolve Visie

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Schijf. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Tips bij scheiden met kinderen

Pubers van scheidende ouders gaan door dezelfde fases als pubers van ouders die bij elkaar blijven. Ze groeien op, testen hun grenzen en hebben te maken met allerlei emoties. Een belangrijke tip die ik als mediator Schijf graag meegeef, is om goed te luisteren naar je puber. Het is belangrijk om niet alleen te horen wat er gezegd wordt, maar ook te begrijpen wat je kind probeert te zeggen. Dit kun je doen door op een later moment door te vragen. Pubers praten vaak makkelijker tijdens een activiteit dan in een 1-op-1-gesprek. Denk aan samen wandelen, winkelen of autorijden. Soms hebben ze gewoon wat tijd, ruimte en afstand nodig. Bij jongere kinderen is het cruciaal dat ze zich veilig voelen en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt.

Mediation met kinderen

Tijdens de mediationgesprekken besteden we ook aandacht aan hoe je je kinderen het beste kunt ondersteunen tijdens de scheiding. Ik denk met jullie mee over passende afspraken voor de kinderen. Voor oudere kinderen is er de mogelijkheid voor een apart kindgesprek. In zo’n gesprek kunnen zij hun ideeën en zorgen delen, zodat hun stem ook gehoord wordt in het proces.

Wat klanten over mij zeggen

“”Bedankt voor de duidelijkheid, rust en vertrouwen!”
★★★★

“Wij zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt om onze scheiding te regelen via Resolve visie. De periode van scheiden is bepaald niet prettig maar door Resolve visie wordt er veel uit handen genomen, zodat je tijd aan jezelf kunt besteden ipv allerlei zaken zelf te moeten regelen.”
★★★★★

Benieuwd of Marion jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button