mediator Venlo

Mediator Venlo

mediator Venlo

Mediator Venlo

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Samen alle zaken rondom jullie scheiding regelen, onder begeleiding van mij. Door een mediator in te schakelen, ontstaat er snel zicht op mogelijkheden en oplossingen.

Ik kom bij jullie thuis in Venlo en omgeving, zoals Blerick, Tegelen en Velden. Alle gesprekken zijn met jullie beiden. Ook videobellen is mogelijk.

Er wordt bewaakt dat afspraken gelijkwaardig zijn. Van mij kun je verwachten dat ik onpartijdig ben en de belangen van jou en je toekomstige ex-partner voorop stel.

Eén volledig scheidingspakket

Hoe jullie met mij als mediator in Venlo jullie scheiding regelen:

 • Regelen van praktische zaken. Als scheidingsmediator geef ik in praktische zin aan welke opties er zijn en wat het wettelijke kader is. Zoals bij een eigen woning, de zorg voor jullie kinderen en jullie financiën. Bij de woning worden de mogelijkheden besproken van de eigen woning bij de scheiding en wordt er snel gezorgd voor duidelijkheid. Ook wordt er een alimentatieberekening gemaakt. Jullie krijgen uitleg over zaken en samen met jullie denk ik mee over mogelijkheden en oplossingen. Er wordt bijvoorbeeld meegedacht hoe je de kinderen zo goed mogelijk helpt bij de scheiding en wat goede afspraken over hen zijn. Doel is jullie in staat te stellen keuzes en afspraken te maken.
 • Er moeten veel praktische zaken geregeld worden, echter spelen er ook veel emoties mee en verloopt de communicatie vaak moeizaam, tijdens de gesprekken besteed ik hier aandacht aan. In hoeverre spelen de emoties mee in de afspraken die worden gemaakt, hoe verbeter je de onderlinge verstandhouding, zeker van belang wanneer er kinderen zijn, jullie blijven altijd samen ouders.
 • Jullie hoeven niet zelf naar de rechtbank. Alle gemaakte afspraken leg ik vervolgens vast in het echtscheidingsconvenant en als er kinderen zijn, in het ouderschapsplan. De getekende documenten worden overgedragen aan onze advocaat, die het indient bij de rechtbank. Op deze manier regelt de mediator Venlo de gehele scheiding, inclusief de juridische afhandeling.

Je betaalt voor de hele dienstverlening een all-in tarief. De hoogte van het all-in tarief is afhankelijk van wat jullie nodig hebben om de scheiding goed en zorgvuldig te regelen, dit wordt duidelijk tijdens het eerste kosteloze kennismakingsgesprek.

Service mediator Venlo:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Indien je voor mediation kiest betekent dit dat jullie samen bepalen op welke manier jullie gaan scheiden en welke afspraken gemaakt worden. Jullie worden geholpen bij alles dat er geregeld moet worden maar jullie bepalen zélf op welke manier je dingen wilt regelen. In vergelijking met bijvoorbeeld een advocaat is een mediation traject ook goedkoper en kom je sneller tot concretere en toekomstbestendige oplossingen.

Ja dit is mogelijk. Belangrijk is hierbij dat als je in Nederland een scheiding aanvraagt ook de Nederlandse wet van toepassing is. Daarnaast moet er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Eén hiervan is bijvoorbeeld dat één van beiden in Nederland moet wonen op het moment dat jullie gezamenlijk de scheiding aanvragen. Ik kan jullie hier uitgebreid over informeren.

Indien jij of je ex-partner niet genoeg inkomsten heeft om van te leven, dan moet de ander bijdragen in de kosten. Dit wordt partneralimentatie genoemd. Ik zal ik in overleg met jullie een officiële alimentatie berekening maken. De hoogte van de partneralimentatie is mede afhankelijk van jullie inkomen en kosten als woonlasten. Na de berekening te hebben besproken bepalen jullie in onderling overleg de hoogte van de partneralimentatie.

In een ouderschapsplan staan de afspraken die jullie maken over de zorg voor de kinderen. De verdeling van de opvoeding en zorg (zorgverdeling) en de kosten die hiermee gemoeid zijn (kinderalimentatie) zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen. Wat er verder in moet staan of wat jullie belangrijk vinden om erin op te nemen kunnen jullie bespreken met mij als echtscheidingsbemiddelaar.

Je vraagt een scheiding aan middels een verzoekschrift dat de advocaat indient bij de rechtbank. In het mediation traject zal ik  hier zorg voor dragen. Ik werk samen met een advocaat die het opgestelde convenant en eventueel ouderschapsplan in zal dienen bij de rechtbank.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek. Maak kennis met onze deskundige mediator Venlo. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Maak tijdig afspraken bij de scheiding

Maak tijdig afspraken, zodra jullie weten dat jullie gaan scheiden. Als je nog bij elkaar wonen, hoe kunnen jullie elkaar bijvoorbeeld ruimte geven, zodat de spanningen niet te hoog oplopen? Of als je niet meer bij elkaar wonen, hoe verdeel je de kosten van een eigen woning? Voor deze zaken is ook aandacht tijdens mediator in Venlo.

Voor kinderen is er extra aandacht mogelijk door een apart kindgesprek in te plannen. Dit is een gesprek met kinderen over wat hun bezighoudt en over hun ideeën en wensen over bijvoorbeeld de zorgverdeling en invulling van de vakanties of verjaardagen.

Wat klanten over mij zeggen

Goede begeleiding en betrokkenheid. In het hele, voor ons onbekende proces, goede begeleiding en ondersteuning gekregen van de mediator. Betrokkenheid en oog voor alle gezinsleden typeren de mediator van Resolve Visie. Ondanks de verdrietige situatie kijken we er met een goed gevoel op terug.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button