mediator Voerendaal

Mediator Voerendaal

mediator Voerendaal

Mediator Voerendaal

 
Keurmerk MFN mediators logo
 
High trust

Als jullie gaan scheiden, draait het om jullie allebei en beide partners bepalen. Dit geldt voor zowel de inhoud als het tempo om tot afspraken te komen.

“Jullie wensen zijn het uitgangspunt. Naast het begeleiden én het zorgvuldig regelen van de hele scheiding. krijgen jullie informatie over mogelijkheden en oplossingen waar je wellicht nog niet aan gedacht had.”

Wanneer jullie besluiten te gaan scheiden, komen jullie gezamenlijk, maar ook individueel, voor uitdagingen te staan. Misschien heb je wel het gevoel dat je vaste grond onder je voeten weg glipt. De zekerheden die je koesterde vervagen en je blik op de toekomst vertroebelt. Een turbulente, emotioneel beladen periode breekt aan, waarin de zoektocht naar antwoorden en oplossingen centraal staat. Het is dan handig om een mediator in de armen te nemen. De mediator Voerendaal brengt helderheid en kalmte te midden van deze turbulentie. Samen gaan we op weg naar oplossingen die naadloos aansluiten op jullie behoeften en situatie.

Wat is het voordeel van de scheiding samen regelen samen met behulp van professionele mediation? Samen regelen brengt snel duidelijkheid. Er komt rust en overzicht in een hectische en emotionele periode in jullie leven.

Jullie scheiding in Voerendaal volledig geregeld

Alle gesprekken zijn met jullie beiden. De mediation gesprekken zijn ook mogelijk in de avonduren. Met ‘scheiden in 7 stappen‘ wordt jullie hele scheiding van A tot Z geregeld. Dit houdt onder andere in:

 • Jullie huidige woning, de woonomstandigheden, financiële aspecten, leningen, pensioenregelingen en de inventaris worden allemaal nauwkeurig besproken. In het geval van een eigen woning bij scheiding worden de verschillende scenario’s bij scheiding overwogen, terwijl ook een gedetailleerde berekening van alimentatie wordt opgesteld om als leidraad te dienen tijdens de onderhandelingen.
 • Als er kinderen in het spel zijn, wordt er gezamenlijk nagedacht over hoe de scheiding het best kan worden geregeld met hun belangen voorop. Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht volgens de wet, waarin onder andere afspraken over de zorgverdeling, vakanties, feestdagen en opvoedingsafspraken worden vastgelegd. Bovendien is er de mogelijkheid van een kind gesprek, waarbij de kinderen afzonderlijk met mij als scheidingsmediator kunnen praten, zodat zij hun stem kunnen laten horen aan een neutrale partij.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Je betaalt een all-in tarief voor de hele scheiding. Dit is inclusief de juridische afhandeling.

Service mediator Voerendaal:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Laat Wilco jullie vrijblijvend telefonisch informeren.


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Indien je voor mediator Voerendaal kiest betekent dit dat jullie samen bepalen op welke manier jullie gaan scheiden en welke afspraken gemaakt worden. Jullie worden geholpen bij alles dat er geregeld moet worden maar jullie bepalen zélf op welke manier je dingen wilt regelen. In vergelijking met bijvoorbeeld een advocaat is een mediation traject ook goedkoper en kom je sneller tot concretere en toekomstbestendige oplossingen.

Zeker, dit kan. Het is cruciaal om te benadrukken dat bij het aanvragen van een echtscheiding in Nederland de Nederlandse wet van kracht is. Bovendien moeten aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Een essentiële voorwaarde is bijvoorbeeld dat ten minste één van de partners op het moment van de gezamenlijke aanvraag in Nederland moet wonen. Ik sta klaar om jullie uitvoerig te informeren over deze zaken.

Indien jij of je ex-partner niet genoeg inkomsten heeft om van te leven, dan moet de ander bijdragen in de kosten. Dit wordt partneralimentatie genoemd. Ik zal ik in overleg met jullie een officiële alimentatie berekening maken. De hoogte van de partneralimentatie is mede afhankelijk van jullie inkomen en kosten als woonlasten. Na de berekening te hebben besproken bepalen jullie in onderling overleg de hoogte van de partneralimentatie.

Binnen het ouderschapsplan worden de essentiële afspraken vastgelegd met betrekking tot de zorg voor jullie kind(eren). De verdeling van de ouderlijke taken en verantwoordelijkheden, de financiële aspecten zoals kinderalimentatie, vormen cruciale onderwerpen die allemaal aan bod komen.

Je vraagt een scheiding aan middels een verzoekschrift dat de advocaat indient bij de rechtbank. In het mediation traject zal ik  hier zorg voor dragen. Ik werk samen met een advocaat die het opgestelde convenant en eventueel ouderschapsplan in zal dienen bij de rechtbank.

Download onze informatiegids!

Ontvang extra informatie:

 • Hoe werkt mediation?

 • Wat zijn de voordelen van mediation?

 • Hoe werkt het scheidingstraject?

 • Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Vul hier jouw gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Informatiegids ResolveVisie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met Wilco Smeets. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Wat levert mediation op?

Waarom kiezen voor dé mediator Voerendaal?

  • Wanneer jullie als ouders samen kinderen hebben, investeer je door middel van mediation in jullie onderlinge relatie. Deze investering heeft een positieve invloed op de kinderen. Ouders, dat blijven jullie natuurlijk áltijd. Bovendien geeft bemiddeling jullie de vrijheid om praktische zaken op jullie eigen manier te regelen, waarbij jullie ook inspraak hebben in de gemaakte afspraken.
  • Mediation is sneller dan een procedure waarbij je elk een advocaat inschakelt. De kosten zijn altijd lager dan de kosten van een advocaat.
  • Door stap voor stap overeenkomsten te maken over alle relevante zaken, worden deze afspraken vaak duurzaam, omdat ze gezamenlijk worden opgesteld. Dit draagt bij aan het voorkomen van toekomstige frustraties en conflicten.

Als echtscheidingsmediator Voerendaal neem ik een onpartijdige rol aan, waardoor ik er voor beide partijen ben. Bemiddeling voorkomt dat jullie tegenover elkaar komen te staan en in een strijd belanden.

Jullie scheiding in goede handen

In het kennismakingsgesprek luister ik naar jullie verhaal en leg ik uit wat ik als mediator Voerendaal voor jullie kan betekenen. Dit gesprek duurt ongeveer een uur en beide partners zijn hierbij aanwezig. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. Reden is dat de onpartijdigheid zo gewaarborgd wordt. Een kennismakingsgesprek kan binnen 1 week worden ingepland.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of Wilco jullie ook kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op! We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button