Mediator Harlingen

Neem direct contact op met Yvonne van den Berg: 085 1302999 of mail ons

Jullie scheiding volledig geregeld voor een all–in tarief; dat is wat je van mij als mediator Harlingen kunt verwachten.

Samen regelen geeft rust en duidelijkheid. Ik kom bij jullie thuis in Harlingen, Midlum en Wijnaldum.

Jullie scheiding op persoonlijke en zorgvuldige wijze geregeld. De gesprekken vinden plaats bij jullie thuis en zijn altijd met jullie beiden. Zo weet je zeker dat je allebei goed geïnformeerd bent en hebben jullie evenveel invloed op de afspraken.

Een eerste afspraak, het kennismakingsgesprek, is kosteloos en vrijblijvend. Daarin vertel ik graag alle mogelijkheden.

Jullie scheiding van A tot Z geregeld dankzij de mediator Harlingen

Met mijn dienstverlening scheiden in 7 stappen komt alles aan bod en weten jullie zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien:

 • Samen met jullie worden alle zaken op een rijtje gezet voor het scheidingsconvenant. Denk aan jullie woning, waar jullie gaan wonen na de scheiding, jullie financiën bij de scheiding, de inboedel, leningen en pensioen.
 • Bij kind(eren) wordt er samen met jullie een ouderschapsplan gemaakt. Er is een kindgesprek mogelijk met jullie kinderen en er worden tips gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding.
 • Er wordt een alimentatieberekening gemaakt, op basis van de uitkomsten wordt samen met jullie de hoogte van de alimentatie besproken. Ook kan het zijn dat jullie hier eventueel van af willen zien.
 • De afhandeling door de rechtbank wordt verzorgd.
 • De kosten voor de hele scheiding bestaan uit een all-in tarief en worden besproken in het eerste gesprek.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe ziet mediation eruit in de praktijk?

Wat kunnen jullie verwachten in de gesprekken?

 • Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd, zijn er huwelijkse voorwaarden of zijn jullie samenwonend? Afhankelijk hiervan zijn er verschillende wettelijke regels, die met jullie worden besproken. Het wettelijke kader is altijd het uitgangspunt, daarbinnen wordt besproken wat bij jullie past. Denk bijvoorbeeld aan wettelijke regels bij het verdelen van pensioenen en wanneer en hoe je kan afwijken van deze regels.
 • Hebben jullie een eigen huis? Is er een spaarverzekering gekoppeld aan de hypotheek? Hebben jullie al ideeën over de eigen woning? Met jullie worden de opties besproken wat te doen met de woning bij de scheiding. Samen met jullie wordt bepaalt welke stappen er moeten worden gezet. Insteek is dat er snel gezorgd wordt voor duidelijkheid.
 • Hoe oud zijn jullie kinderen? Hebben jullie al ideeën over een omgangsregeling? Ook krijgen jullie uitleg over het ouderschapsplan, dat samen met jullie wordt opgesteld.

De omgang als ouders blijft centraal staan

Eén van de adviezen is als ouders altijd in gesprek te blijven. Praat ook over de “moeilijke dingen”, zoals meningsverschillen over de opvoeding van jullie kind(Ieren). Houd je eigen machteloosheid of frustratie voor je en uit deze nooit waar de kinderen bij zijn. Maak deze bespreekbaar op een ander moment; probeer dit ook te doen wanneer de eerste boosheid gezakt is.

Door meningsverschillen en frustraties niet te laten oplopen, ontstaat er vaak een beter contact en kunnen jullie als ouders op elkaar terugvallen in de zorg voor jullie kinderen.

Wat klanten over mij zeggen

“Mijn ervaring met Yvonne is dat zij haar beroep uitoefent zoals je alleen maar kunt wensen: kundig, empathisch, accuraat, vriendelijk, geduldig, communicatief sterk en daarnaast heeft ze humor.” – Annemarie

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.