Mediator Kerkrade

Mediator Kerkrade

Neem direct contact op met Wilco Smeets: 085 1302988

Mediation Kerkrade: voor ervaren en persoonlijke hulp bij jullie scheiding.

Door onafhankelijke hulp in te schakelen, wordt stap voor stap de scheiding geregeld. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Jullie kunnen van mij als mediator in Kerkrade en omgeving een deskundige begeleiding bij de hele scheiding verwachten. Door zaken samen te bespreken ontstaat er rust en overzicht. Je wordt voorgelicht over alle wettelijke richtlijnen en er wordt samen met jullie gezocht naar passende oplossingen.

De scheiding van begin tot eind geregeld

Als scheidingsbemiddelaar bestaat mijn dienstverlening uit:

 • Kosteloos kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin vertel ik meer over de werkwijze scheiden in 7 stappen en wat ik voor jullie kan betekenen. Beide partners zijn hierbij aanwezig. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. Zo weet je zeker dat je beide over dezelfde informatie beschikt en een stem hebt in alle afspraken.
 • Vervolggesprekken: hierin worden alle zaken besproken, zodat er goede afspraken kunnen worden gemaakt. Deze worden vervolgens voorjullie vastgelegd. Denk aan alimentatie, de financiën en pensioenen.
 • Bij een eigen woning wordt besproken wat de mogelijkheden zijn van de eigen woning bij de scheiding. Blijft één van jullie in de woning of wordt de woning nu of later verkocht? Er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid over jullie woonsituatie.
 • Er wordt een ouderschapsplan gemaakt als jullie kind(eren) hebben. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling en kinderalimentatie.
 • Een scheiding is ook een emotionele aangelegenheid en jullie kunnen veel vragen of zorgen hebben. Hier is tijd en aandacht voor in de gesprekken. Ook kan de communicatie tussen jullie moeizaam zijn. Jullie worden dan ook ondersteund om in gesprek te blijven met elkaar.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank toe.

Service mediator Kerkrade:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

Vragen over de mediator Kerkrade

Wij willen scheiden en nu?

Als jullie hebben besloten te gaan scheiden, zijn er twee manieren om de scheiding te regelen. Via een juridische procedure via advocaten of een gezamenlijke mediator. Wat kun je verwachten van de mediator Kerkrade? Stap voor stap wordt jullie scheiding in goede banen geleid, inclusief de juridische afwikkeling.

We gaan scheiden en hebben kinderen, wat moeten we regelen?

Als jullie kinderen onder de 18 jaar hebben, is een ouderschapsplan verplicht, ook als jullie samenwonend zijn en niet gehuwd. De mediator Kerkrade maakt een ouderschapsplan. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling van jullie kinderen, bedrag van de kinderalimentatie en afspraken over de opvoeding.

Hoeveel kost een mediator Kerkrade?

De mediator Kerkrade hanteert een all-in tarief. Dit is inclusief de afwikkeling bij de rechtbank. Zo hebben jullie vooraf inzichtelijk wat de totale kosten zijn. De kosten voor de mediation worden besproken in het eerste kosteloze kennismakingsgesprek.

Wat staat er in een echtscheidingsconvenant?

In het echtscheidingsconvenant komen alle afspraken te staan, die jullie met ondersteuning van de mediator Kerkrade hebben gemaakt. Denk aan de volgende onderwerpen: de huur-of koopwoning, verdeling van de financiën en pensioenen.

Hoeveel partneralimentatie krijg ik of moet ik betalen?

Om te weten of er recht is op partneralimentatie maakt de mediator Kerkrade een alimentatieberekening. Samen met jullie wordt hiervoor de input besproken en de uitkomst wordt ook met jullie besproken. Op basis hiervan zijn jullie in staat een reële partneralimentatie af te spreken. De wettelijke richtlijnen zijn hierbij leidend, vervolgens wordt met de mediator Kerkrade besproken wat passend en wenselijk is in jullie situatie.

Onze mediator in Kerkrade ondersteunt en ontzorgt je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators de regio Kerkrade. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Jullie scheiding volledig afgerond met de mediator Kerkrade

Gesprekken zijn bij jullie thuis en altijd met jullie samen. Zo weet je zeker dat mijn werkwijze onpartijdig is. Uitgangspunt bij mediation is dat jullie beiden zo goed mogelijk verder kunnen. Afspraken komen samen tot stand, zodat frustraties in de toekomst zoveel mogelijk worden voorkomen.

Als jullie samen kind(eren) hebben is het uitgangspunt dat je zo goed mogelijk verder kunt als ouders. Ook is het mogelijk dat ik als scheidingsbemiddelaar apart met jullie kinderen een kindgesprek heb. Dit is gewoon bij jullie thuis. Voor de complete dienstverlening betaal je een all-in tarief.

Hoe steun je de kinderen bij de scheiding?

Voor jullie kinderen worden er goede afspraken gemaakt over de zorgverdeling. Alle afspraken komen in het ouderschapsplan. Ook wordt met jullie meegedacht hoe jullie de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens en na de scheiding, zodat ze er zo goed mogelijk doorheen komen. Tips zijn:

 • Maak ook afspraken over hoe je het contact onderhoudt tussen jullie kind((eren) en hun opa’s en oma’s en andere familieleden.
  Zorg dat je kind(eren) de tijd en rust krijgen om aan de nieuwe situatie te wennen. Als er een nieuwe partner in beeld is, geef de kinderen dan de tijd om hier mee kennis te maken.
 • Taak als ouders is om aandacht te blijven besteden aan de kind(eren). Dit kan moeilijk zijn, want je bent ook met jezelf bezig door de scheiding. Hoe zit het kind in zijn/haar vel? Wat onderneemt hij/zij? Wat gaat er in hem/haar om? Heeft hij/zij iemand om mee te praten?

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.