Mediator Kerkrade

Mediator Kerkrade

Neem direct contact op met Wilco Smeets: 085 1302988 of mail mij

Mediation Kerkrade: voor ervaren en persoonlijke hulp bij jullie scheiding.

Door onafhankelijke hulp in te schakelen, wordt stap voor stap de scheiding geregeld. Gesprekken zijn bij jullie thuis.

Jullie kunnen van mij als mediator in Kerkrade en omgeving een deskundige begeleiding bij de hele scheiding verwachten. Door zaken samen te bespreken ontstaat er rust en overzicht. Je wordt voorgelicht over alle wettelijke richtlijnen en er wordt samen met jullie gezocht naar passende oplossingen.

De scheiding van begin tot eind geregeld

Mijn dienstverlening bestaat uit:

 • Kosteloos kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Hierin vertel ik meer over de werkwijze scheiden in 7 stappen en wat ik voor jullie kan betekenen. Beide partners zijn hierbij aanwezig. Dit geldt ook voor de vervolggesprekken. Zo weet je zeker dat je beide over dezelfde informatie beschikt en een stem hebt in alle afspraken.
 • Vervolggesprekken: hierin worden alle zaken besproken, zodat er goede afspraken kunnen worden gemaakt. Deze worden vervolgens voorjullie vastgelegd. Denk aan alimentatie, de financiën en pensioenen.
 • Bij een eigen woning wordt besproken wat de mogelijkheden zijn van de eigen woning bij de scheiding. Blijft één van jullie in de woning of wordt de woning nu of later verkocht? Er wordt gezorgd voor snel duidelijkheid over jullie woonsituatie.
 • Er wordt een ouderschapsplan gemaakt als jullie kind(eren) hebben. Hierin komen afspraken over de zorgverdeling en kinderalimentatie.
 • Een scheiding is ook een emotionele aangelegenheid en jullie kunnen veel vragen of zorgen hebben. Hier is tijd en aandacht voor in de gesprekken. Ook kan de communicatie tussen jullie moeizaam zijn. Jullie worden dan ook ondersteund om in gesprek te blijven met elkaar.
 • De juridische afhandeling wordt verzorgd. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank toe.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Jullie scheiding volledig afgerond met de mediator Kerkrade

Gesprekken zijn bij jullie thuis en altijd met jullie samen. Zo weet je zeker dat mijn werkwijze onpartijdig is. Uitgangspunt bij mediation is dat jullie beiden zo goed mogelijk verder kunnen. Afspraken komen samen tot stand, zodat frustraties in de toekomst zoveel mogelijk worden voorkomen.

Als jullie samen kind(eren) hebben is het uitgangspunt dat je zo goed mogelijk verder kunt als ouders. Ook is het mogelijk dat ik apart met jullie kinderen een kindgesprek heb. Voor de complete dienstverlening betaal je een all-in tarief.

Hoe steun je de kinderen bij de scheiding?

Voor jullie kinderen worden er goede afspraken gemaakt over de zorgverdeling. Alle afspraken komen in het ouderschapsplan. Ook wordt met jullie meegedacht hoe jullie de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens en na de scheiding, zodat ze er zo goed mogelijk doorheen komen. Tips zijn:

 • Maak ook afspraken over hoe je het contact onderhoudt tussen jullie kind((eren) en hun opa’s en oma’s en andere familieleden.
  Zorg dat je kind(eren) de tijd en rust krijgen om aan de nieuwe situatie te wennen. Als er een nieuwe partner in beeld is, geef de kinderen dan de tijd om hier mee kennis te maken.
 • Taak als ouders is om aandacht te blijven besteden aan de kind(eren). Dit kan moeilijk zijn, want je bent ook met jezelf bezig door de scheiding. Hoe zit het kind in zijn/haar vel? Wat onderneemt hij/zij? Wat gaat er in hem/haar om? Heeft hij/zij iemand om mee te praten?

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit W.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: