mediator Yvonne van den Berg

Mediator Roerdalen

Neem direct contact op met Yvonne van den Berg: 085 1302999 of mail ons

Samen goed scheiden is mogelijk met mij als mediator Roerdalen.

Jullie kunnen een volledig scheidingspakket verwachten met duidelijke kosten vooraf.

Als mediator in Roerdalen kom ik bij jullie thuis in Roerdalen en omgeving ,zoals Herkenbosch, Montfort en Posterholt. Ook videobellen behoort tot de mogelijkheid.

Mediation bij de scheiding houdt in dat alle praktische en juridische zaken worden geregeld mét oog voor de emoties die er spelen. Dit geeft jullie het beste uitgangspunt straks goed verder te kunnen.

Scheiding van begin tot eind geregeld met de mediator Roerdalen

Vooraf hebben jullie een kostenoverzicht van de hele afwikkeling, dit is een all-in tarief. Stap voor stap wordt hiervoor alles geregeld, zoals:

 • Voor minderjarige kinderen komen alle afspraken in het ouderschapsplan. Er wordt besproken wat een passende zorgverdeling is, wat de kinderalimentatie wordt en hoe je elkaar als ouders blijft informeren.
 • Er wordt een alimentatieberekening gemaakt, die richtlijn voor de alimentatie is. Er worden financiële afspraken gemaakt en afspraken over de pensioenen. Als jullie een eigen woning hebben, wordt besproken wat er mogelijk is met de eigen woning bij scheiding. Is het haalbaar dat één van beiden in de woning blijft en wat is hierop van invloed? We kijken altijd naar het hele plaatje; wat is er voor jullie beiden mogelijk qua wonen?
 • De juridische afwikkeling wordt verzorgd door onze vaste advocaat. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank toe.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe voorkom je loyaliteitsconflict kinderen bij de scheiding?

Hebben jullie kinderen? Ik ben als mediator niet partijdig tussen jullie als partners, maar wel voor het kind. Ik zou bijvoorbeeld vragen hoe een bepaalde afspraak zou uitpakken voor jullie kind of hoe zij of hij het zou ervaren. Verder is van belang:

 • Voorkom dat je als ouders kinderen dingen laat kiezen. Dit hoort niet bij kinderen te liggen. Ouders moeten beslissen en kunnen dingen vervolgens wel bespreken met kinderen. Op deze manier voorkom je dat kinderen in een loyaliteitsconflict komen.
 • Betrek (oudere) kinderen bij de afspraken. Het is ook mogelijk dat ik als mediator een apart kindgesprek met kinderen heb. Zij kunnen vragen of zorgen hebben of ideeën wat ze graag wel of niet willen.

Samen scheiden: lagere kosten en meer voordeel

Waarom samen scheiden met een mediator? Samen om de tafel gaat kan moeilijk zijn, maar levert jullie ook voordeel op.

Als één van beiden de gevolgen van de scheiding niet onder ogen wil zien of niet de verantwoordelijkheid wil dragen en wegloopt, is iedereen hiervan de dupe. De kinderen het meest. Niet alleen op dit moment, maar die dragen dat voorbeeld mee naar hun eigen toekomst en toekomstige relaties. De emotionele kosten zijn dan hoog, los van alle kosten die gepaard gaan met juridische procedures en advocaten.

Dus door gezamenlijk de verantwoordelijkheid te dragen voor het zorgvuldig beeindigen van je relatie voorkom je daarmee in veel gevallen een vechtscheiding.

Wat klanten over mij zeggen

“Prettige samenwerking en overal werd aan gedacht. Er was ruimte voor ons allebei en er werd goed geluisterd.” – Claudia uit W.

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan door en bieden naast gesprekken bij jullie thuis ook videobellen aan

Ga naar: