mediator Roerdalen

Mediator Roerdalen

Neem direct contact op met Wilco Smeets, mediator in Roerdalen: 085 1302988

Samen goed scheiden is mogelijk met mij als mediator Roerdalen.

Jullie kunnen een volledig scheidingspakket verwachten met duidelijke kosten vooraf.

Als mediator in Roerdalen kom ik bij jullie thuis in Roerdalen en omgeving ,zoals Herkenbosch, Montfort en Posterholt.

Mediation bij de scheiding houdt in dat alle praktische en juridische zaken worden geregeld mét oog voor de emoties die er spelen. Dit geeft jullie het beste uitgangspunt straks goed verder te kunnen.

Scheiding van begin tot eind geregeld met de mediator Roerdalen

Vooraf hebben jullie een kostenoverzicht van de hele afwikkeling, dit is een all-in tarief. Stap voor stap wordt regel ik als scheidingsbemiddelaar met jullie alle zaken, zoals:

 • Voor minderjarige kinderen komen alle afspraken in het ouderschapsplan. Er wordt besproken wat een passende zorgverdeling is, wat de kinderalimentatie wordt en hoe je elkaar als ouders blijft informeren.
 • Er wordt een alimentatieberekening gemaakt, die richtlijn voor de alimentatie is. Er worden financiële afspraken gemaakt en afspraken over de pensioenen. Als jullie een eigen woning hebben, wordt besproken wat er mogelijk is met de eigen woning bij scheiding. Is het haalbaar dat één van beiden in de woning blijft en wat is hierop van invloed? We kijken altijd naar het hele plaatje; wat is er voor jullie beiden mogelijk qua wonen?
 • De juridische afwikkeling wordt verzorgd door onze vaste advocaat. Je hoeft niet zelf naar de rechtbank toe.

Service mediator Roerdalen:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Hypotheek Visie

Eén plek voor jullie eigen woning door onze samenwerking met Hypotheek Visie

 • Snel zekerheid of je in de woning kan blijven
 • Kan ik een andere woning kopen?
 • De hypotheek kan direct worden geregeld

Vragen over mediation Roerdalen

Wat kan de mediator Roerdalen betekenen bij ouderschap en scheiden?

Als je gaat scheiden en je hebt kinderen, dan wil je natuurlijk alles goed regelen voor hen. Ook kun je je afvragen hoe het verder moet met jullie ouderschap. In de mediation gesprekken bespreken we hoe jullie het ouderschap na de scheiding willen invullen. Ook worden jullie door de mediator Roerdalen ondersteund in het maken van goede afspraken, deze worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Wat zijn de kosten van mediation Roerdalen?

De kosten voor de mediation worden besproken in het kosteloze kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bij jullie thuis en altijd met beide partners. Dit gesprek kan meestal binnen een paar dagen plaats vinden. De kosten van de mediation zijn inclusief het opstellen van de stukken (scheidingsconvenant en bij kinderen het ouderschapsplan) én de juridische afhandeling.

Hoeveel partneralimentatie krijg ik of moet ik betalen?

Op basis van een alimentatieberekening die de mediator Roerdalen voor jullie maakt, wordt de partneralimentatie besproken. De hoogte van het bedrag en de termijn van de partneralimentatie worden afgesproken en vastgelegd in het scheidingsconvenant. Ook kunnen jullie ervoor kiezen af te zien van partneralimentatie. Ook deze afspraak legt de mediator vast in het convenant.

Wat staat er in een echtscheidingsconvenant?

Alle spraken die voor jullie relevant zijn voor vastgelegd in het scheidingsconvenant. Denk aan afspraken over de huur- dan wel koopwoning, de verdeling van de financiën en pensioen en alimentatieafspraken. De mediator Roerdalen legt alle afspraken voor jullie vast in het scheidingsconvenant.

Hoe vraag ik bij de mediator Roerdalen een scheiding aan?

De eerste stap in een scheiding aanvragen is een kosteloos kennismakingsgesprek met de mediator Roerdalen. Jullie krijgen uitleg over de dienstverlening, de kosten en jullie vragen en zorgen worden besproken. Op basis hiervan kunnen jullie beslissen of mediation bij jullie past. Vervolgens wordt in het mediation traject stap voor stap de scheiding geregeld

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in Roerdalen. Onze mediator hoort graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Hoe voorkom je loyaliteitsconflict kinderen bij de scheiding?

Hebben jullie kinderen? Ik ben als mediator niet partijdig tussen jullie als partners, maar wel voor het kind. Ik zou bijvoorbeeld vragen hoe een bepaalde afspraak zou uitpakken voor jullie kind of hoe zij of hij het zou ervaren. Verder is van belang:

 • Voorkom dat je als ouders kinderen dingen laat kiezen. Dit hoort niet bij kinderen te liggen. Ouders moeten beslissen en kunnen dingen vervolgens wel bespreken met kinderen. Op deze manier voorkom je dat kinderen in een loyaliteitsconflict komen.
 • Betrek (oudere) kinderen bij de afspraken. Het is ook mogelijk dat ik als mediator een apart kindgesprek met kinderen heb. Zij kunnen vragen of zorgen hebben of ideeën wat ze graag wel of niet willen.

Samen scheiden: lagere kosten en meer voordeel

Waarom samen scheiden met een mediator? Samen om de tafel gaat kan moeilijk zijn, maar levert jullie ook voordeel op.

Als één van beiden de gevolgen van de scheiding niet onder ogen wil zien of niet de verantwoordelijkheid wil dragen en wegloopt, is iedereen hiervan de dupe. De kinderen het meest. Niet alleen op dit moment, maar die dragen dat voorbeeld mee naar hun eigen toekomst en toekomstige relaties. De emotionele kosten zijn dan hoog, los van alle kosten die gepaard gaan met juridische procedures en advocaten.

Dus door gezamenlijk de verantwoordelijkheid te dragen voor het zorgvuldig beeindigen van je relatie voorkom je daarmee in veel gevallen een vechtscheiding.

Wat klanten over mij zeggen

“Uitstekende dienstverlening. Zeer deskundige en prettige samenwerking waarbij Wilco met ons alle mogelijkheden en opties besprak.”
★★★★★

“Goed geregeld en duidelijke uitleg. Gewoon goed.”
★★★★

Benieuwd of we ook jullie kunnen helpen?
Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.