Mediator De Meern

Mediator De Meern

Neem direct contact op met Ellen Nijenhof: 085 1302983

Met mij als mediator in De Meern (ook werkzaam in Leidsche Rijn en Vleuten) wordt jullie hele scheiding samen geregeld.

Alle praktische zaken worden besproken en de juridische afwikkeling wordt verzorgd.

Gesprekken zijn jullie thuis en je kunt een persoonlijke aanpak verwachten. Uitgangspunt is dat jullie beiden zo goed mogelijk verder kunnen. Samen regelen geeft rust en overzicht.

Je wordt goed geïnformeerd, zodat er goede keuzes kunnen worden gemaakt. De belangen van jullie beiden worden behartigd. Als jullie samen kind(eren) hebben wordt samen met mij als scheidingsmediator besproken hoe je zo goed mogelijk verder kunt als ouders.

De scheiding volledig geregeld door de mediator in De Meern

Gesprekken zijn bij jullie thuis. Wat houdt samen scheiden met mediation De Meern in?

 • Samen worden alle zaken besproken, die voor jullie relevant zijn. Denk aan alimentatie, de eigen woning, de nieuwe woonsituatie, financiën, vermogen, schulden, inboedel en pensioen. Alle afspraken worden vervolgens door mij vastgelegd.
 • Bij kinderen komt er een ouderschapsplan met passende afspraken over jullie kinderen. Ook is het mogelijk dat kinderen apart met mij als scheidingsbemiddelaar spreken in een kindgesprek.
 • De scheiding wordt juridisch afgehandeld
 • Je betaalt een all-in tarief voor de volledige mediation dienstverlening.

Service mediator De Meern:

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

Vragen over de mediator De Meern

Scheiden of uit elkaar, wat moet ik regelen?

Alle zaken die voor jullie relevant zijn worden samen met de mediator de Meern op een rijtje gezet. Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? Dan komen alle afspraken over hen in een ouderschapsplan. Alle andere afspraken komen in een echtscheidingsconvenant. De mediator begeleidt jullie in het maken van alle afspraken, zoals over de woning, verdeling van de financiën, alimentatie en pensioenen.

Wat zijn voordelen van mediation De Meern?

Voordeel van mediation is dat samen gemaakte afspraken beter werken in de praktijk. Je staat samen achter de afspraken, dit voorkomt zoveel mogelijk frustraties en ruis in de toekomst. Alles is doorgenomen en je bent niets vergeten. Ook is mediation aanzienlijk goedkoper dan een juridische procedure via advocaten.

Wat zijn kosten van mediation De Meern?

Dit wordt besproken in het kosteloze kennismakingsgesprek bij jullie thuis, met beide partners. De mediator werkt met een all-in tarief. Dit is inclusief de afhandeling bij de rechtbank.

Wat moeten we regelen voor onze kinderen als we gaan scheiden?

Voor kinderen onder de 18 jaar leg je de volgende afspraken vast: de zorgverdeling (zoals de omgangsregeling of co-ouderschap), hoogte kinderalimentatie en hoe jullie het regelen met de vakantie en feestdagen. Alle afspraken worden door de mediator de Meern vastgelegd in het wettelijk verplichte ouderschapsplan.

Is de mediator De Meern een MfN mediator?

De mediator De Meern is een MfN geregistreerde mediator. Dit betekent dat er voldaan wordt aan alle kwaliteitseisen en er een formele klachtenprocedure is. Jullie kunnen dan ook verwachten dat de scheiding zorgvuldig en deskundig geregeld wordt. Daarnaast is er binnen Resolve Visie veel kennis aanwezig, denk aan juridische kennis, eigen ondernemerschap en ervaringskennis over bijvoorbeeld kinderen en de scheiding.

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in De Meern. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Snel duidelijkheid over jullie eigen woning

Mijn rol als mediator is met jullie mee te denken over de mogelijkheden en snel te zorgen voor duidelijkheid, zoals over de woning de scheiding:

 • Opties zijn: de woning verkopen, één neemt de woning over of (tijdelijk) de woning samen aanhouden. Wat is vervolgens de eerste stap om te zetten? Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met een makelaar of een hypotheekverstrekker.
 • Er kan sprake zijn van tegengestelde belangen. Bij de verkoop van een eigen woning kan spelen: de één wil bijvoorbeeld van het huis af, terwijl de ander geen haast heeft. Vragen zijn dan: Wanneer gaat de woning in de verkoop? Hoe hoog wordt de verkoopprijs? Alle relevante zaken worden met jullie besproken.

Wat is het effect van de scheiding op de kinderen?

Hebben jullie kinderen? Samen met mij als onafhankelijke scheidingsbemiddelaar worden goede afspraken gemaakt over hen en er worden tips gegeven hoe je de kinderen zo goed mogelijk steunt bij de scheiding. Zoals:

 • Ouders bepalen in grote mate het effect op kinderen van de scheiding. Van belang is respect voor elkaar te hebben, te overleggen met elkaar als ouders over de kinderen en niet tegenover elkaar te gaan staan als ex-partners.
 • Bij jonge kinderen: laat de kinderen centraal staan tijdens de wisselmomenten (dit zijn de momenten dat kinderen van huis wisselen). Maak zo mogelijk ook tijd vrij, drink bijvoorbeeld even iets bij elkaar.

Wat klanten over mij zeggen

“Super gedaan Ellen ik voelde me heel prettig en fijn geholpen geen getouw trek.duidelijke uitleg over alles.”
★★★★

“Een scheiding is een ingrijpend en emotioneel proces.Als daarnaast de situatie ook nog eens complex is en vele variabelen kent, is de rol van een onafhankelijke mediator essentieel gebleken. De persoonlijke en begripvolle houding van Ellen naar alle partijen heeft daar zeker toe bijgedragen.”
★★★★

Benieuwd of Ellen jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en zij neemt contact met je op
We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.