Delfzijl

Mediator Delfzijl

Neem direct contact op met Jantien Schaap: 085 1302998 of mail mij

Als mediator Delfzijl maak ik samen scheiden mogelijk.

Hebben jullie besloten te gaan scheiden? Kies dan voor mij als gezamenlijke mediator in Delfzijl. Door jullie scheiding samen te regelen zorgen we voor overzicht en rust.

Samen met mijn collega’s maak ik onderdeel uit van Mediation Noord-Nederland en kun je van ons verwachten dat we jullie bijstaan bij de hele scheiding.

Ik kom bij jullie thuis in Delfzijl en omgeving, zoals Appingedam. De belangen van jullie allebei worden behartigd en als er kinderen zijn wordt alles ook goed geregeld voor hen.

Er komen praktische oplossingen en er is tijdens de gesprekken aandacht voor jullie beider verhaal en de onderlinge communicatie. Ook juridisch wordt alles afgewikkeld.

Samen met de mediator Delfzijl jullie scheiding regelen

De mediation gesprekken zijn bij jullie thuis en hierbij zijn jullie beiden aanwezig. Ga ongeveer uit van 3 tot 5 gesprekken, afhankelijk van wat er geregeld moet worden en hoe snel jullie tot overeenstemming komen. Als eerste is er een kennismakingsgesprek, waarin jullie samen met mij kunnen bepalen of mediation passend is voor jullie persoonlijke situatie. Ook wordt besproken wat jullie van mij kunnen verwachten en de kosten van de scheiding (all-in tarief). De stappen erna zijn als volgt:

 • Na het kennismakingsgesprek volgen er meerdere gesprekken. Jullie situatie wordt geïnventariseerd en er ontstaat overzicht over wat er geregeld moet worden. Denk aan de gezamenlijke woning, jullie toekomstige woonsituatie en de verdeling van de financiën en pensioenen. Als jullie een eigen woning hebben worden de mogelijkheden bij de scheiding besproken. Er wordt gezorgd voor zo snel mogelijk duidelijkheid.
 • Op basis van een alimentatieberekening wordt besproken hoe de alimentatie eruit gaat zien. Dit geldt zowel voor de partner- als de kinderalimentatie. Jullie worden voorgelicht wat de wettelijke kaders zijn en waar afgeweken kan worden. Doel is te komen tot een reële alimentatie, zodat jullie beiden goed verder kunnen.
 • Zijn er minderjarige kinderen? Dan komen alle afspraken over hen in een ouderschapsplan. Ook is het mogelijk dat ik apart een gesprek met jullie kinderen heb. Zo worden zij ook betrokken bij de scheiding en kunnen ze hun verhaal kwijt.
 • De afhandeling bij de rechtbank wordt verzorgd. Onze vaste advocaat zorgt voor de gehele afhandeling.

Hoe wij jullie helpen?

 • Gratis kennis­makingsgesprek
 • Gesprekken bij jullie thuis
 • Binnen 1 week een afspraak
 • Snel duidelijkheid over de woning
 • Gesprek met kinderen
 • Vaste samenwerkende advocaat
Logo van Resolve Visie

We ondersteunen en ontzorgen je volledig

We ontmoeten jullie graag samen in een kosteloos kennismakingsgesprek.
Maak kennis met één van onze deskundige mediators in jullie woonplaats. We horen graag waar we je mee kunnen ondersteunen en ontzorgen. Scheiden in 7 stappen →

Ondersteuning in de onderlinge communicatie

De manier waarop jullie met elkaar communiceren, zit vaak vast in patronen. Doordat ik als onafhankelijke derde jullie beiden ondersteun, kan het gesprek meer op gang komen en soepeler verlopen. Iemand wordt bijvoorbeeld als hij/zij stil wordt of boos kijkt, uitgenodigd om aan te geven wat er speelt. Vaak zit er iets onder, wat boven tafel kan komen. Er kan bijvoorbeeld een bepaalde zorg of angst spelen over de toekomst. Door dit open te bespreken ontstaat er vaak begrip en rust.

Maak geen besluiten op basis van je emoties bij de scheiding

Neem geen overhaaste keuzes op basis van emoties die er spelen bij de scheiding. Het komt voor dat er vanuit een bepaalde emotie standpunten worden ingenomen om het scheidingsproces niet te frustreren. Zo heb ik geregeld meegemaakt dat iemand afstand deed van bepaalde zaken (zoals een deel van de overwaarde, spullen of spaargeld) of bepaalde rechten (zoals partneralimentatie of pensioen). Schuldgevoel is bijvoorbeeld een veelvoorkomende reden om dergelijke standpunten in te nemen.

Hoewel jullie zelf de regie hebben en opkomen voor je eigen belangen, is het wel aan mij als mediator om goed door te vragen naar de achterliggende gedachten. Ook wordt gecheckt of je je goed bewust bent van de gevolgen. Het is altijd de bedoeling dat de afspraken duurzaam zijn en dat jullie beiden toekomstperspectief hebben, ongeacht wie het initiatief voor de scheiding heeft genomen.

Wat klanten over mij zeggen

“Ik ben zeer tevreden over de tijd die genomen is om alles uit te leggen en te bespreken. Zakelijk maar zeker ook met oog voor het menselijke aspect. Meedenkend met beide partijen op een neutrale wijze.”

Voor ons is het belangrijk te weten hoe onze klanten de dienstverlening ervaren, het draait tenslotte allemaal om jullie. We zijn daarom continu bezig met het evalueren en verbeteren van onze diensten.
Benieuwd of Jantien jullie ook kan helpen?
Laat je gegevens hier achter en ze neemt contact met je op We horen graag waar we je mee kunnen helpen en kunnen in een kosteloos kennismakingsgesprek duidelijk vertellen hoe we jullie gaan ontzorgen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Keurmerk MFN mediators logo
Keurmerk High trust logo
Call Now Button